Sinyal vermeyen araca çarpan motosikletli ölümden döndü

kaza-yapan-motorcu-kadin.jpg

sinyal vermeyen araca çarpan motosikletli kadın, kaputa düşerek kaza yaptı. Kasklı kadın, araba sürücüsüne sert tepki gösterdi. Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Seyir halinde olan 24 yaşındaki motosiklet sürücüsü Zeynep Asel K, yola girip dönüşünü almaya çalışan otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken, o anlar motosikletin kask kamerasına yansıdı.

Zeynep Asel, iki yıldır motosiklet kullandığını, Batman’da çalıştığını ve memleketi Diyarbakır’da gezmeye geldiğini söyledi. Zeynep Asel, “Ağabey dönüşünü almak isterken beni fark etmedi. Durmaya çalıştım, ama duramadım. Arabayla çarpıştığımızda kaputun üstüne düştüm. 1-2 saniye kendime gelmeye çalıştım. O anki şok ile ağabeye sinirle bağırdım. Kendisinden özür de diliyorum. Şikayetçi olmadım, o da şikayetçi olmadı. Konuyu bu şekilde kapattık. Bizim için üzücü, ama acı bir tecrübe oldu” dedi.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Görmüyorsan, ya git doktora gözüne baktır yada araba kullanma andaval.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Arac hatali ama TR de sinyal vermeme gercegini, kalifiye olmayan sofor gercegini bilerek hareket etmemiz gerekiyor. sadece arac diil, motosiklet kullanicilari icinde gecerli. Hatta istanbulda arac sayisina gore sinyal vermeme oranina bakarsak bir motosiklet surucusu olarak gordugum, motosikletliler daha az sinyal veriyor. Tabi bu filtrelemeden de kaynaklaniyor ama sinyal aliskanligimiz yok. Burada tek deginmek istedigim konu eger bir arac bir noktada duruyorsa ve ben o aracin harekete gecmek uzere oldugunu goruyorsam kesin yavasliyorum. Cunku sinyal vermeden U donusu yapabilme yada beni gormeden atlama ihtimali yuksek. Bir diger konuda kornadan ziyade biraz frenlere asilmak. Hakli olmam cunku birsey degistirmiyor kaza olduktan sonra. buzamana kadar tek kazam oldu, hakliydim, Motor dusmedi bile ama arabanin soldan kaportasina elimi dayadim, parmagim araba ile motor arasinda kaldi. serce parmagim kirildi. Sonrada yamuk kaynadi, cektigim aci yanina cabasi. Gecmis olsun.

Motosikleti
D400
Şimdi gerçekleri konuşalım; motosiklet sürücüleri zaten sinyal vermiyor dogru düzgün. aralardan derecelerden makaslarla gidiyor. buna rağmen kendini haklı görüyorlar. o nedenle sinyal vermedi diye tepki vermeden önce 2 kere düşünmemiz lazım.

Şimdi araç suclu; evet şuursuz bir dingil. Burası kesinlikle dogru. Tartışmaya açık bir konu değil.

Ancak sürücü kardeşimiz bacımız için öncelikle sağlığının iyi olmasını temenni eder ancak saydırmak da isterim.

İlk olarak "insta-girl" modunda giyinip motora binen hiçbir kadının kazasına üzülmüyorum. Ekipman nerede? Askılı ile motor mu sürünür? Sıkıldım artık bu tayfadan. (Erkek ile ilgili konu acılırsa onlara da saydırırım insta-boy diye, konumuz kadın sürücü)

İkinci olarak fren nerede; kontra nerede? Bodozlama adama girmişsin, evet araba hatalı da o araba sinyal veriyor olup çıksa bile kurtaramayacağın kesin benim gözümde.

Gençler ve genç hissedenler, beceri seviyeniz düşük ise bari full ekipman giyin.

Benim anlamadığım bu tarz kazalarda motor kullanan insanlar hep kornaya basıyor, tüm kazaları izleyin %90 bu şekilde ve dümdüz giriliyor, ben müthiş şoförüm demiyorum muhtemelen pok gibiyim ama korna yerine fren yada manevra yapılmaya odaklanılsa kazaların çoğu önlenebilir, Korna basınca herif ışınlanacak değil, aksine seni görmeydiyse ya aniden duracak yada kaçmaya çalışıp daha kötü hale getirecek.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlk olarak "insta-girl" modunda giyinip motora binen hiçbir kadının kazasına üzülmüyorum. Ekipman nerede? Askılı ile motor mu sürünür? Sıkıldım artık bu tayfadan.

size ne olm milletinn ekipmanından yaaa ?

nerdeyse iyi olmuş diyeceksin hee. kendinden başka kimseye zararı var mı bu durumun ?

yazık, cok yazık.

Motosikleti
D400

nerdeyse iyi olmuş diyeceksin hee. kendinden başka kimseye zararı var mı bu durumun ?

yazık, cok yazık.

Burak Kardeşim , ciğerim.

Bana kalsa 80km hız sınırına sahip tüm yollarda ceketi botu eldiveni bile zorunlu tutarım.

Şu açıdan düşün; araba sürüyorsun ya da motor fark etmez. Karşılıklı hatalar sonucu kaza oluşturdun.

karşındaki adam full ekipman; kaza sonrası zararı daha az olma ihtimali yüksek. Bu durumda kişiye zarar verdim diye üzülmek yerine en fazla arabanın hasarını düşünürsün.

Diğer durum karşındaki kask giymiş ve birebir aynı şekilde kaza oluyor. ekipman giyse birşey olmayabilecek kişi askılı crop zart zurt ile düştüğü için vücudunda kırık, çürük hatta ölüm ile sonuçlanıyor. Bu sefer hem vicdanen hem de davasal olaylar büyüyor.

Şimdi anladın mı neden banane olmadıgını; karşı tarafın giydiği seni sıkıntıya sokuyor.

Hah; kanunda yeri vardır ya da var olacaktır bilmiyorum, güvenlik donanımlarının olması sonucu oluşan hasar ile olmaması sonucu oluşan hasar / ölüm buna göre değerlendirilip karşıdaki ceketini kaskını zartını giyseydi bu olay X değil de Y şeklinde sonuclanırdı diye davalar sonuclanana kadar ben ekipman giyilmemesine karşıyım.

anlatabildim mi :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben haklı, haksız tiki insta bakmıyorum olaya. İnsanlar hep görmedim modunda. Bak kardeşim görmek için bak. İllaki kaza olacak bir kerede birisi ya dalmışım bakmadım demez, salağım önüme bakmıyorum demez. Ha göremiyebilirsin, sütunun arkasında kalır eyvallah. Telefona bakmaktan adam düz gitmediğinin farkında değil, anayolda şak dörtlü yakıyor, hars diye duruyor. Sinyal verdiği anda şerit değiştiriyor. Ulan sanki matrikse bağlıyız, tepki süresi diye bir şey var. Kendileri hep görmezler ama "sinyal verdim görmedin mi" derler. Motosiklet kullanıcısı elbette daha uyanık olmak zorunda, en sonunda derdini doktora anlatıyorsun.

Motosikleti
DUKE 250

yazık, cok yazık.

hepimiz trafikteyiz, taşıt farketmez, hepimiz hata yaparız / yapabiliriz. hata durumunda da motorcu daima en fazla hasarı alacak kişidir.
ama sen hıyar gibi giyinip kafanı gözünü patlattığında ben bir ömür vicdan azabı çekmeye mecburmuyum.

bu konuyu ekşi sözlükte görmüştüm 10 yorumdan 9 tanesı kızı suçlamıstı saka gıbı.
baksaymıs görseymıs dıkkatlı olsaymıs ne guzel ya.
karşımdakı trafık ihlalı yapcak bana suıkast duzenlıcek ama suçlu ben olcam gerekçede dıkkatlı olsaymışımda arabayı fark etseymısım yokya!!!
bırakın bu ıslerı ya ben 5 senedır motokuryecılık yapıyorum ben bıle farkedemeyebılırdım o araba surucusunu.
adamın duruşuna bakarmısın adam hıc manevra yapcak gıbı duruyormu? sag tarafta park halınde duran araç gorunumu var.
motor dıbıne gelınce bırden bıre manevra yapıyor.Allah askına böyle bır olayda nasıl kadına suc bulabılırsın.
erkeklerın reflekslerı kadınlarınkınden 100 kat fazla olmasına rağmen bıle 10 erkekten 8 tanesı su kazayı ön göremezdı.
burda f1 pılotu havalarında artıstlık yapmayın bosuna.

Motosikleti
Voge 250RR
Tabiki her şeyden önce geçmiş olsun, arabanın suçlu olduğu yadsınamayacak bir gerçek.

Fakat bizim bunlara alışık olmamız gerekmiyor mu? Şu kazadan kaçamayan veya en azından az hasarla kurtaramayan birisi motosiklet üzerinde ne kadar yaşar, hayatta kalabilir?

Sol şerit bomboş bana kalsa o arabayı gördüğümde direkt sol tarafa yaklaşırdım, hadi onu yapmadın diyelim:

Ya fren yaparsın ya da manevra, kimisi de ikisini birden yapar. Ama hiçbir şey yapmamak ne demek ya, ekipman muhabbetine girmiyorum bile ekipman beni ilgilendiren bir şey değil, yarın öbür gün bitane çocuk atlasa önüne çok rahat kurtarabilecek vaziyette iken çocuğa da çarpacaksın, yanlış mıyım?

Ayağa kalktığımızda kalkabildiğimiz için mutlu olmalıyız evet ama sonrasında da düşünmeliyiz, ben ne yapsam yere düşmezdim, her daim ayakta kalırdım diye..

'' dönüşünü almaya çalışan ...... ''

Bunu Yazanın herhangi bir Forum üyesi olduğunu düşünmüştüm. İnanamadım. Sosyal Medya yönetmek bu kadar kolay olmamalı.

Tamam Bizlerde Türkçe'yi dört dörtlük kullanmıyoruz velakin en azından Katletmiyoruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dün Yolda gidiyorum solumda az önümde bir araba , Ben sinyalimi vermişim az sonra sağa döneceğim . O an Hızlanabilirdimde , Zafer Akçay aklıma geldi '' Dönermi-Döner '' aynen hissettiğim gibi oldu sinyalsiz bir şekilde lap diye sağ yola kırmasınmı.. iki saniye önce hissetmesem aynı buna benzer girecektik birbirimize.. Hödük beni görmedi bile.. Döndü !!! Bende zaten hazırlıklıydım aynı anda döndük :) Aynı anda geldik gibi bir şey oldu yani... zevkin doruklarındaydık sanki.. Motoru kesiciye sokup şuh bir bakış atarak ayarı verdim..

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Sanki sinyal verse çarpmayacaktı. :D Bu sefer de oradan u dönülmez derlerdi. O da olmasa başka bir şey bulurlardı. Yine her zaman ki gibi acemi kazası şehir içinde boşuna düşük hızda sürün demiyorlar. Daha çok benzer kazalar olur, olacak. Motorcular silme geçerken aynana bak aynana derler kendileri aynaları kapatırlar. Bla bla....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar