sinyal bir taraf çok zayıf yanıor

motorsikletime sinyali kendim bağladım ama sol tarafın sinyalleri görülmeyecek derecede az yanıor belli bile olmayacak kadar yani.sorun neden olabilir acaba.aşağıdaki de sinyal şeması kendim kaba taslak çizdim acaba yanlış bağlantı mı yaptım
not:motor elektronik ateşlemeli akü yok yani
snyalemasi.png

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sinyal

Çizdiğin şema doğru.Bu durumda bir taraf normal çalışıp diğer taraf çalışmıyorsa anahtar arızalı.Emin olmak için anahtarın o tarafını baypass edip dene.

anahtarda sorun yok çünkü anahtarsızda aynı hatayı verio yani elle yakıp söndürdüğümdede yani.ampüller nasıl elektriği çekior olacak anlamadım akrdeş biraz daha açarsan

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:50 ----------

acaba röle mi bozuk diyecemde bozuk olsa yanıp sönmemesi gerekir kısık kısık yanmamasının nedeni ne olabilir acaba arkadaşlar yarımcı olsanız bi zahmet

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sinyal

Sağ taraf tamamen normal ise,iki şeye daha bak:
1-Sol taraf ampuller çizdiğin gibi paralel değil seri bağlanmış olabilir.
2-Ampullerin watt değerleri küçüktür.

nasıl paralel değil de seri yani anlamadım hocam. ampüllerin watt değerinde sıkıntı yok çünkü o tarafın sinyallerini bu tarafa takınca güsel yanıo çünkü.şu seri bağlama işini biraz daha acabilirmisiniz acaba rica etsem

güsel hocam tamam da benim bağlantı paralel olmuş olmuo mu o zaman.şekilde ki görünün gibi bağladım aynen paralel değil mi yani.saygılar old hocam

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çizdiğin şekildeki bağlantı paralel bağlantıdır ve doğrudur.Çalışmayan tarafın ampul soketlerini kontrol edip tesisatı yeniden gözden geçirmen iyi olur.

tamam hocam çok sağolasın.birde birşey sormak istiyorum benim motor elektronik ateşlemeli aküsüz yani bu salyangoz kornalar var 12 voltluk onları benim motora taksam çalışırmı acaba yani akım değişik ya bende çalıştırır mı acaba.benim kornanın sesi az cıkıo da.dızzzzzzzzzzzzztttttttt die ötüo duyulmuo çoğu zaman teşekkürler şimdiden

Az yanan sinyallerin şaselemelerinin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol etmende yarar olabilir... Başka biryerden şase almayı dene.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motosikletinin ne olduğunu yazmamışsın.Çalışırken kornaya gelen voltajı ölçmek lazım.12 volt Doğru Akım geliyorsa iki değil ama bir tanesini takabilirsin belki.

işte benim öğrenmek istediğim de o hocam benim motor doğru akım üretiyor mu. benim bildiğim alternatif akımla çalışıo o yüzden kornayı çalıştırıp çalıştırmayacağını bilmiorum. sol tarafın sinyallerini şase vermeyecem direk röleye bağlayacam uçlarını artık. ama malum ramazan fazla ilgilenemiorum motorla açlık elimi bağlıo görkem hocam:pale:

bağladım sinyalleri sonunda.sorun şaseyi aldığı yeri değiştirdim sorun çözüldü herkse teşekkürler sağlıcakla kalın.hayırlı ifatrlar bu arada

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar