Sinüziti olan motosiklet kullanmasın!

Kilis Devlet Hastanesi Baş hekimi Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı Dr Fuat Karakuş, sinüziti olanların motosiklet kullanmaması gerektiğini söyledi.

Doktor Karakuş, "Burun çevresinde sinüs adı verilen boşlukların iltihaplanmasına sinüzit adı verilir. Sinüsler burnun her iki yanında bulunur. Bütün bu sinüsler bir delik aracılığı ile burun içine açılır. Buruna açılan bu delikler sinüslerin havalanmasını da sağlarlar. Akut ve kronik sinüzitin belirtileri birbirinden farklıdır. Akut sinüzitte şikayetler daha şiddetlidir. Hastayı en çok rahatsız eden şikayetlerden biri ağrıdır. Bu, baş ağrısı, yüz ağrısı, göz çevresi ağrısı şeklinde olur. Genellikle öne doğru eğilmekle artar. Ayrıca burun tıkanıklığı, burun akıntısı, koku duyusunda azalma, geniz akıntısı, ateş, çene ve dişlerde ağrı, ağız kokusu, burun kanaması, göz kapakları ve yüzde şişme gibi belirtiler olur. Öksürük hem akut hem de kronik sinüzitin belirtisidir. Kronik sinüzitte şikayetler daha uzun süreli olmasına rağmen daha hafiftir. Ağrı daha seyrek hatta bazen yoktur. Hastayı en çok geniz akıntısı ve buna bağlı boğaz ağrısı ve öksürük rahatsız eder. Bunun dışında yine burun tıkanıklığı, yüzde dolgunluk hissi ve ağız kokusu olur. Kronik sinüziti olan hastalar bazen akut dönemler yaşayabilirler" dedi.

Başhekim Karakuş, sinüzit hastalarının özellikle kış mevsiminde motosiklet kullanmamaları gerektiğini, bunun yanı sıra soğukta kalmamaları, saçların ıslak kalmaması, yaşadıkları ortamın nemi ve ısısının uygun olması, sigaranın dumanında kalınmaması, alerjiye yol açabilecek toz, duman veya diğer alerjan maddelerden uzak kalınması gerektiğini söyledi.

Karakuş, Güney Doğu Anadolu bölgesinde motosiklet kullanımı çok sık olduğundan bölge halkının çok çabuk sinüzit hastalığına yakalandığını belirterek, "Sinüzite yakalanmamak ve şiddetli baş ağrısı çekmemek için motosiklet kullanımından vaz geçilmelidir. Motosiklet kullanırken şiddetli rügara maruz kalan kişinin bu hastalığa yakalanma riski artar" dedi.

Lokman HAPPANİ/ KİLİS (AHT)

Sagol Elint kardes faydali bilgiler eklemissin..benimle alakali diyebilirim ama yinede dikkatli olmak sartiyla kullaniyoruz..

ben unuttum kaç senedir sinüzit oldugumu.bilhassa kışın ve yagmurlu havalarda fena bölgesel baş agrısı yapıyor.mümkün mertebe duştan sonra kesinlikle saçlarımı kurularım yoksa ertesi gün vay halime. bu arada sinüzit ırsi bir hastalıkmış doktorun söylemesi.benim 11 yaşındaki oglum da 3 senedir sinüzit hastalıgı var.onda daha şiddetli agrılar yapıyor.bu acı kavun'u bir akrabam kullanmıştı ve geçtigini söylemişti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
30 yıldır motora binerim..Allaha çok şükür sağlamız..Kiliste kimse pek kask takmaz ..zaten küçük bir memleket..motorların çoğunluğuda ufak motorlar.Koruman olursa adı üstünde her şeyden korunursun..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
kilis anamın memleketidir güzeldir hoştur ama gel gelelim kilislilerin çoğu istanbulda bile belli oluyor adam rx115 ile gidiyor plaka79 deri mont saçlar enseden uzun aylardan aralık adam derimontun yakasına boynunu gömmüş şekilde tek elde cepte gidiyor:) eh be kardeşim kilislinin parasımı olmaz al bi kask çokmu zor diyesim geliyor :mrgreen:

bende sinüzit var bronşit var migrende var,koruma da var,şimdi ben motora binemeyecekmiyim doktor bey,o zaman istanbulda sokağa da çıkmayalım,havalar kirli maalesef,neme lazim dimi,hele hele hava soğuksa hiç çıkmamak lazım,Allahım ne günlere kaldık bu doktorun dünyadan haberi yok valla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:33 ----------

korumalar sağolsun

arkadaşlar ben motora bindiğim için sünizit olmadım. saçlarım jöleli ve ıslak şekilde dışarı çıktığım için oldum. motora tam koruma bindiğim için sünizitle ilgili bir sorun yaşamıyorum.

Universite yıllarında konyanın sguk karlı havalarında sinuzit ile cok boguştum. Yıl 1999-2000 Sonra Asker de Erciyesin sogugu 2003. Artık buraların sogugu etkilemiyor. Allaha sukur sinuzit sorunum kalmadı..

30 yıllık sinüzit imle çok mutluyum 2-3 yılda bir burnuma bir damla acı kavunu damlatırım bir gün ağzımdaki boğazımdaki acılık canımı sıkar ama ölmedim ve yaz kış motor üzerindeyim maske ve kask olduğu sürece sorun yok

30 yıllık sinüzit imle çok mutluyum 2-3 yılda bir burnuma bir damla acı kavunu damlatırım bir gün ağzımdaki boğazımdaki acılık canımı sıkar ama ölmedim ve yaz kış motor üzerindeyim maske ve kask olduğu sürece sorun yok

acı kavun olayını denemek istiyordum ama sakıncalı oldugunu ögrenince vazgeçtim.maşallah siz alışmışsınız artık :p yinede geçmiş olsun

Sinüzitin en babası bende var.. Akut teşhisi kondu. Ama beni o motorun üzerinden indirecek tek güç tanrıdır . ağrısın farketmez ben yine basar giderim ovalara vadilere kanyonlara gezerim türkiyemi

Nasıl bir hastalıksa ameliyat, ilaçlar bir işe yaramıyor.

Acı kavun yada eşek hıyarı.. Alerji yapabilir, bir tek damlasından fazlası yada büyükçe bir damla damlatılması durumunda öldürebilir diye biliyorum. Ama en etkili yöntemi oymuş ne yazık ki..

Her yıl düzenli olarak denize gidebilmek te belki bir nebze işe yarıyor. Mesela eskiden hiç sorun yaşamazdım.

Lakin basınç odası veya aşırı derine dalmak da herkesin imkan bulabileceği veya gerçekleştirebileceği bir şey de değil. Zaten dürüstçe söylemek gerekirse birkaç özel birlik mensubu dışında yapabileni bilmiyorum. O kadar derine dalacaksın sinüsleri patlatacaksın.. sonra geri yüzeye çıkacaksın.. vay yavrum vay..

73 metrede mix tüple dalışımda sinüzitimi patlattım ne oldu hala benimle, bir türlü ayrılamadık 4 saat süren burun kanaması bana hatıra kaldı. ardından 1 vurgun yedim bodrum da, sağolsunlar fransız dalış ekibinin gemisinde basınç odası vardı bir saat kaç beni misafir ettiler ama sinüzitim hala benimle, oradanda tadı hala damağımda fransız şarabı hatıra kaldı :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Gencay ın dediklerine şahsen katııyorum.... bir hafta deniz tatili dönüşümde ne sinüs kalıyor ne başka bir organda bişey... Herşey tuzlu su ile boşalıyor....

Eczanelerde satılan sterimor denilen deniz suları var...Sprey seklinde... Ve 7 lira... Çok faydalı diyeniyorum ama bir denemenizde fayda var... :cat:

73 metrede mix tüple dalışımda sinüzitimi patlattım ne oldu hala benimle, bir türlü ayrılamadık 4 saat süren burun kanaması bana hatıra kaldı. ardından 1 vurgun yedim bodrum da, sağolsunlar fransız dalış ekibinin gemisinde basınç odası vardı bir saat kaç beni misafir ettiler ama sinüzitim hala benimle, oradanda tadı hala damağımda fransız şarabı hatıra kaldı :queen:

Valla bu kadar zorlamanıza şaşırdım.. acı kavun, derin dalış derken sinizüt yerine bedenden kurtulacakmışsınız neredeyse..

o kadar büyük bir rahatsızlık değil benim için o yüzden ikisini de denemem. en azından şimdilik..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:36 ----------

Gencay ın dediklerine şahsen katııyorum.... bir hafta deniz tatili dönüşümde ne sinüs kalıyor ne başka bir organda bişey... Herşey tuzlu su ile boşalıyor....

Eczanelerde satılan sterimor denilen deniz suları var...Sprey seklinde... Ve 7 lira... Çok faydalı diyeniyorum ama bir denemenizde fayda var... :cat:

ben bir sorayım onu. eğer işe yarıyorsa neden olmasın. çünki mevsim malum burun hep biraz tıkalı gibi geziyoruz.

abi ben askerliği kiliste yaptım gülmekten kırıloyurduk kışlada
ba ben 5 kişinin bir mobilete bindiğini gördük kırıldık
küçük kız elinde bebek arkasında babası arkasında annesi arkasında oğlu siz düşünün
hirbiryeri hareket etmeyen yaşlı ak sakallı dedeler sadece bııııız dümdüz gidiyorlar
babi bunlarda ne kask var nede korumalık
ve bende sünizit belasına küçük yaşta bulaştım her sene kış başladımmımı sümük salya baş ağrısıda başlıyordu. Motor aldıktan sonra ne baş ağrısı kaldı nede sümüksalya mutluyum sağlıklıyım yine mutluyum kışlık elbisem korumalıklarım var soğuk havarbile birşey demiyor evde bi giyiniyorum işyerinde odamda dökülüyorum sonra evde gene dökülüyorum soğuk çarpmıyor he bire grenajlı ss motor şart :queen:

geçenlerde sinüzitim bi azdı..ama senelerdir böyle ağrı çekmemiştim..sonradan kafa bastı..hani motorla giderken trafik sıkışır,vizörü açar bakınırsınız,sonra trafik açılır,bi de hızlanır..kaskın ön tarafında koridor gibi alnın ortasına odaklanan soğuktan vizörü kapatmadığını anlarsın..kapatırsın ve trafik durur..sonra döngü yine başlar..velhasılıkelam 20-25 gün boyunca ağrıkesiciyle idare ettim maçı..hatta benim içtiğim ağrıkesiciyi millet intahar etmek için içiyor..şimdi bakınmayı sadece kaskın içinden yapıyorum..en azından bu soğuk havalarda..sinüzitle ilgili bildiğim tekşey ise bu dünyadan göçüp gittiğinde kurtuluyosun ondan..gayrısı laf-ı güzaf..

Tecrübeli sinüzüt sahibi biri olarak, yazın baf kışın balaklava takıyorum No Problem he şu da var dikkat etmezseniz baş ve yüz ağrıları ciddi sıkıntı oluyor.. Denize gittiğinizde dalabildiğiniz ve dayanabildiğiniz ölçüde derine dalarsanız ki bu o gün baş ağrısı yapıyor.. Daha sonra o iltihaplar burnunuzdan fitil fitil geliyor :) ama sonrasında uzun bir süre rahatlıyorsunuz.. En azından ben bunu yapıyorum ve 6 ay 1 sene arası rahat ediyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar