sinuzit?

mrb. arkadaslar ben sunu merak ediyorum acaba motosiklet kullanicilarinin cogunda sinuzit var mi ?sahsen bnde var ve hic rahat nefes alamiyorum? motosiklete binip biraz ruzgar yedigim an tammdir burnumdan nefes alamiyorum illiadin diye sprey kullaniyrm cok ise yariyo ama onada bagimli oldum...

sinüzit
Sinüs adı verilen yüzdeki kemik boşlukların iç yüzünü kaplayan mukoza iltihabına ve boşlukta cerahat toplanmasına sinüzit adı verilir.

sinüzit
Çene, alın ve şakak kemikleri içinde bulunan ve buruna açılan içleri hava dolu boşlukların, sinüslerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Had ve müzmin olmak üzere iki çeşidi vardır. Nedeni burun iltihabı, nezle, grip, alerji, burundaki şekil bozuklukları veya buruna kaçan yabancı cisimlerdir. Hastanın yüzünde zonklayıcı bir ağrı, burnunda tıkanma, akıntı ve baş ağrısıyla birlikte gelen ateş görülür.

alintidir...

bende var nasıl bi hastalıktır anlayamadım ama senede bir ay kesin beni pert ediyo majezik agrısını biraz geçiriyo ama kesin çözümü heralde yok.bide acı kavun suyu damlat felan dediler aktarlarda var mış ama oda zehirli imiş.

sinüzütün en sevdiği soğuk ve nemli havadır bilhassa uzun saçlı arkadaşlar ıslak saçla rüzgar yerlerse ilerki yıllarda sinüzütle beraber yaşayacaklarını garanti ederim tescillisi benim illet bir hastalıktır tedavisi kesin olarak yoktur hepsi geçici amleliyat bile çözüm değildir yüzümüzü ve başımızı soğuktan korumak yeterli

Kıdemli sinüzitim... ameliyat fayda etmiyor evet. Yılda 1 kez kesin pertsiniz evet. Hava filtresi tıkanmış motor gibi gezersiniz , horlama yapar,beyne az oksijen gider ve buda gereksiz sinir ve stres yapar insanda.

Çok ağrılı durumlarda Catafilam denen ağrı kesiciyi öneririm. Her tarz ağrıya kesin çözüm!

bide sünüzit e sıcak deniz suyu iyi geliyomuş diye duydum.agrı başladıgında ilaç bağımlısı ediyor çok iğrenç bi hastalık.

DR'a gidin %100 çözüm sağlar, sigara içiyorsanız boşuna gitmeyin, sinüzit tekrarlayan bi hastalık olduğu için fazla işe yaramıyor...

HAstalık tam bi baş ağrısı olup,nedeni motosiklet değildir,ama tetikleyici sebep olabilirr,bende sol dizimden soğuk aldım heralde,ilk fırsatta bi dizlik almam lazım yada dizimi aldırmam lazımm, ölüyoommm:salut:

Motosiklet kullanırken KASK, MONT ve Pantolonunuzu eksik etmeyin

geçmiş olsun

Bu illete bende sahibim. Kasksız motora binemiyorum(iyi yanı bu) Genelde sol gözümün arkasında başlayan ağrı alnımı gezip sağ gözümün arkasına toplanıyor.Ne kadar ağrı kesici alsan hikaye.Yazın deniz gözlüğü takıp 8-10 mt. dalınca burunda ne varsa kanla beraber adeta fışkırıyor.Müthiş bir rahatlık veriyor(gözlük kanla dolunca hanım panik halinde çığlığı basıyor ama olsun)

Maske + Kask + Kapalı vizör. Sanırım güzel bir korunma yöntemi :cat:

balaklava alcam bende artık. kalitesik kaskım yeterli olmuyo. bende sürekli örme şapka giyiyorum işe gidip gelirken. balaklava da faydalı olabilir. denemek lazım. :) alını korumak lazım. burundan soğuk hava girdiğinde fazla bişey olmuyor. bizim mt arkadaşlarım bilir. koca kış boyunca yerde 15cm akr varken bindim motora. 3tane içlik, 2 tane kazak, atkı, maske bi de eldivenle dolaştım hep. ::salut:: ama allaha şükür nezle bile olmadan atlattık kışı :cherry:

Bende de yok cok sukur ancak agırısı bı tuttumu cok fenadır cocukluk arkadasımdan bılıyorum :( Allah göstermesın...

termal balaklavalar var onlar guzel birde asla kasksiz ruzgara karsi durmamaklazım
ruzgar carptigi icin sinuzit olusuyor ve surekli tekrar ediyor kurtulus yok bircok insanda var
deniz suyunun iyi geldigi dogru fakat gecirmiyor...

agriniza karsi agri kesici almanin yaninda
1kutu antibiyotigi duzenli almalı ve tamamlamalısınız.:rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende var nasıl bi hastalıktır anlayamadım ama senede bir ay kesin beni pert ediyo majezik agrısını biraz geçiriyo ama kesin çözümü heralde yok.bide acı kavun suyu damlat felan dediler aktarlarda var mış ama oda zehirli imiş.

aman.. sakın denemeyin. insanı öldürebilecek bir şey.. ölmeyi bile diletebilir size..

bende de var :( çıldıracağım anlar oluyor kafamı duvarlara vurmak istiyorum bazen.... :( kurtulamadım... sakın sakın saçlarınız ıslak dışarı çıkmayın en sağlam düşmanı budur sinüzitin.

bende de var :( çıldıracağım anlar oluyor kafamı duvarlara vurmak istiyorum bazen.... :( kurtulamadım... sakın sakın saçlarınız ıslak dışarı çıkmayın en sağlam düşmanı budur sinüzitin.

aynen bazen bnde kafayi duvarlara vurmak istiyorum yakalandik artik bu illete cozum bulmak lazim :salut:

Yok llaha şükür olanlarada llah kolaylık versin benim patronda var tuttumu kıvranıyor valla :(

bende var yılardır çekiyorum bu hastalığı sigarayıda bıraktım 6 sene oldu biraz azaldı ama sıkında tetikliyor ve ıslak saç açlık tek çüzümü benim için yatmak oluyor iki saat yatımı geçiyor .allah herkese acil şifa fersin.:rendeer:

Sinuzit bendede cocuklugumdan bu yana var..Yazlari tuzlu deniz cok faydali oluyor. Bol bol dalmaya calisirsan eger yazin sinuslerden bir miktar kurtuluyor ve kisi rahat cikarabiliyorsun. Ben motor kullanirken kaskin altinda alnimi kapatan bir bere takiyorum. Elimden geldigince dus aldiktan sonra motora binmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar