Doktor hap ve burun fısfısı verdi kullandım ama pek işe yaramadı hala balgam var yani sinüzit devam ediyor.
dedem eski motorculardandır.Dedemle motor muhabbeti ederken ben bahsetmiştim sinüzit meselesini,sen motosikleti unut felan demişti ama kaskı düşünmedi sanırım
Ya balgam konusu gerçekten sakat cafede arkadaşlarınla takılıyosun diyelim bide bendeki balgam yutkunmaklada geçmiyo illaki atacan dışarı şimdiden bu yaşta dede gibi oldum vallaha sokakta dedeler gibi tükürüyorum artık milletin iğrenerek bakmasıdacabası:cherry:bendede sinüzit vardı çok şükür geçti balgam konusu başa belasadece doktorun verdiği fısfısı(tahminim burun spreyidir bendede alerji olduu için kullanıodum)ihmal etme derim çünkü düzenli kullandığında sinüsleri açıo ve balgamda kayboluo(bildiğim kadarıyla)ıslak saç olayına bende katılıyorum başı ağrıtıyo bide jöle sürüosan oda ağrıtır
dikakt et derim geçmiş olsun
boş tarlaların yanında ACI KAVUN denen bir bitki var ( hani dokunursun pısst diye su atar fırlar gider ) her yörede varmıdır bilmiyorum ama çok faydalı fakat çok tehlikelidir bir DAMLA dan fazla buruna damlatılmamalıdır bir önceki krizde damlatmıştım 5 yıl sorun yaşamadım şimdi mevsimini bekliyorum ( izmirde mayıs gibi çıkar) bir arkadaşım eczanelerde satıldığını söyledi ama soramadım ( acı kavun suyu, acı dölek te deniyor ) bir damlası tüm iltihabı akıtıyor bir gün sürüyor akıntı fakat en az 2 yıl sorun yaşanmıyor beni ameliyat masasına yatmaktan kurtardı DOKTORUM da kullanıyor artık :cat:
boş tarlaların yanında ACI KAVUN denen bir bitki var ( hani dokunursun pısst diye su atar fırlar gider ) her yörede varmıdır bilmiyorum ama çok faydalı fakat çok tehlikelidir bir DAMLA dan fazla buruna damlatılmamalıdır bir önceki krizde damlatmıştım 5 yıl sorun yaşamadım şimdi mevsimini bekliyorum ( izmirde mayıs gibi çıkar) bir arkadaşım eczanelerde satıldığını söyledi ama soramadım ( acı kavun suyu, acı dölek te deniyor ) bir damlası tüm iltihabı akıtıyor bir gün sürüyor akıntı fakat en az 2 yıl sorun yaşanmıyor beni ameliyat masasına yatmaktan kurtardı DOKTORUM da kullanıyor artık :cat:
Sinüzitin baş düşmanı rüzgarın yanı sıra ıslak saçla çıkmak dışarı. Bu konuda çok dikkatli olmalısın. Benim anlamadığım, antibiyotik tedavisi gördün ve halen devam mı ediyor ? O zaman kronik sinüzit. Dediğim gibi önemli olan ıslak saçla dışarı çıkma. Geçmiş olsun.
Benim durum karışık biraz ama anlatmaya çalışıyım şimdi dede gibi balgam çıkarmamdan dolayı sürekli doktora gittik akciğere bakan doktor dahiliyeydi galiba gittik.Doktor bana sigara varmı felan dedi bende yalan söyliyemem tabi doktor bu yalan söylesem rötgen çektikten sonra anlaşılcak babamda var yanımda bi ara kullandım dedim ama gerçekten sigarayı bırakalı 1 ay felan oluyodur doktora gittiğmzaman doktor akciğer rötgen çekti ciğerler dolmuş sigaralı ortamlarda bulunma felan dedi bende tamam dedim antibiyotik verdi bu bana günde 2 tane vurundum bitti kontrole gittik bi baktık bizim doktor yok değişmiş başkadoktor vardı bayan bi doktor vardı buda röntgen çektirdi bide kafa rötgeni çektirdi buda senin ciğerler temiz balgamsinüzitten kaynaklanıyo dedi bu sefer kafa doktoruna çıktık adam baktı benim röntgene bak burlarda sinüzit var fısfıs weriyom sana bide ağrrı kesici hap veriyom dediSinüzitin baş düşmanı rüzgarın yanı sıra ıslak saçla çıkmak dışarı. Bu konuda çok dikkatli olmalısın. Benim anlamadığım, antibiyotik tedavisi gördün ve halen devam mı ediyor ? O zaman kronik sinüzit. Dediğim gibi önemli olan ıslak saçla dışarı çıkma. Geçmiş olsun.
Merhaba.Bir sorum olacaktı
Balgam çıkarmamdan dolayı doktara gittim.Kafa röntgeni çekildikten sonra sinüzit olduğumu söyledi.Soğuk içecekler,kendimi rüzgardan koruyacakmışım.Ben sordum motor kullanabilirmiyim diye.Evet ama fazla rüzgar almaman lazım felan dedi.Bu sene ehliyetim ve motorum olucak inş.Motor sürerken kask takıcam kasktan rüzgar felan geçermi üşütürmüyüm?
sinuzit için önerilen en güzel yöntem tüple dalmaktır. su altındaki basınçtan dolayı sinuslerindeki tüm kanallar açılacak ve yaklaşık 6 ay rahatlayacaksın. yalnız unutmamam gereken bir şey daldıktan sonra yaklaşık 2 gün çok şiddetli baş ağrısı çekiyorsun.
:silent: bu gerçekmi şakamı