Sinop Batum turu

Motosikleti
Dominar 400
Herkese merhaba, iki motor Sinop’tan başlayarak Batum’a kadar yaklaşık bir haftalık çadırda kalmalı tur düşünüyoruz, önerebileceğiniz rota, konaklama, gezilecek ve meşhur yemek noktaları hakkında yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim

Tüm sahil şeridini gezerek gitmek isterseniz bir hafta gidiş dönüş için yeterli olur mu bilemedim.
Gezilecek yerlerin bir kısmı sahilden içeride olduğu için biraz zaman alabilir.
Benim aklıma gelen noktalar;
Ordu Yason burnu, Boztepe
Trabzon Sümela manastırı, Atatürk köşkü , Ayasofya kilisesi, Uzungöl
Rize Ayder yaylası, zilkale , çamlıhemşin ( vakit çoksa yaylalar )
Artvin Arhavi mençuna şelalesi
Batum’da ali&nino heykeli , botanik bahçesi vs vs

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba

Karadeniz sahil yolunu çok sıkıcı bulmuşumdur hep.

Bir sürü trafik ışığı ve EDS-TDS-radar derken gayet de nemli Karadeniz kıyısında gitmekten hiç keyif alamamışımdır.

Sizin yerinizde olsam Sinop-Boyabat-Durağan-Altınkaya Barajı-Vezirköprü-Havza-Ladik (Ladik Gölü)-Taşova-Niksar-Aybastı (Perşembe Yaylası)-Mesudiye-Şebinkarahisar-Şiran-Torul-Maçka üstünden yeni tünele girmeden eski yoldan Trabzona çıkardım.

Sahilden Of'a kadar gidip oradan Çaykara tarafına doğru tekrar içeriye girerdim ve oradan da Derebaşı virajlarını geçip D915 yolunu geçerek Hacı olurdum.

Devamında Bayburt'a iner ve İspir üzerinden Artvin'e gelip oradan da Hopa'ya çıkardım.

Yusufeli Barajı'nın oradaki güzergahı ne derece değiştirdiğini bilmiyorum bu arada. Mutlaka sorup soruşturun derim.

Tabii 1 hafta diye belirttiğiniz süre içinde bu rota ile Hopadan Batuma geçip ateş alıp dönebilirsiniz ancak.

Turunuzu minimum 10 gün, ideali 2 hafta olarak yapmak yakışır diye düşünüyorum.

Hiç çadırlı turum olmadığı için o konuda bir fikrim yok ama bu yazdığım rotayı (Bayburt-Artvin arası hariç) yaptığım için şiddetle tavsiye ederim.

Kolay gelsin size.

Motosikleti
Dominar 400
Tüm sahil şeridini gezerek gitmek isterseniz bir hafta gidiş dönüş için yeterli olur mu bilemedim.
Batum’da ali&nino heykeli , botanik bahçesi vs
Batum’da ali&nino heykeli , botanik bahçesi vs vs

Zaman konusunda esneğiz ama bizim için hava şartları daha çok belirleyici olacak, bir de çadırlı plan yaptığımız için ne kadar dayanırız bilmiyorum 🤭
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba

Karadeniz sahil yolunu çok sıkıcı bulmuşumdur hep.

Bir sürü trafik ışığı ve EDS-TDS-radar derken gayet de nemli Karadeniz kıyısında gitmekten hiç keyif alamamışımdır.

Sizin yerinizde olsam Sinop-Boyabat-Durağan-Altınkaya Barajı-Vezirköprü-Havza-Ladik (Ladik Gölü)-Taşova-Niksar-Aybastı (Perşembe Yaylası)-Mesudiye-Şebinkarahisar-Şiran-Torul-Maçka üstünden yeni tünele girmeden eski yoldan Trabzona çıkardım.

Sahilden Of'a kadar gidip oradan Çaykara tarafına doğru tekrar içeriye girerdim ve oradan da Derebaşı virajlarını geçip D915 yolunu geçerek Hacı olurdum.

Devamında Bayburt'a iner ve İspir üzerinden Artvin'e gelip oradan da Hopa'ya çıkardım.

Yusufeli Barajı'nın oradaki güzergahı ne derece değiştirdiğini bilmiyorum bu arada. Mutlaka sorup soruşturun derim.

Tabii 1 hafta diye belirttiğiniz süre içinde bu rota ile Hopadan Batuma geçip ateş alıp dönebilirsiniz ancak.

Turunuzu minimum 10 gün, ideali 2 hafta olarak yapmak yakışır diye düşünüyorum.

Hiç çadırlı turum olmadığı için o konuda bir fikrim yok ama bu yazdığım rotayı (Bayburt-Artvin arası hariç) yaptığım için şiddetle tavsiye ederim.

Kolay gelsin size.
Söylediğiniz rota gerçekten kafama yattıdediğiniz güzergahtan gidip dönüşü sahilden yapmak ta mantıklı olabilir ama o güzergahta çadırlı konaklama sorun olur mu bilemedim

Zamanınız genisse sahil yolunu kullanmayın. Hicbir albenisi yok. Vezirkoprü Boraboy golu Perşembe yaylasından̈ den girin sahil seridini görmeden Artvin Macahel Vadisinden Hopaya inin. Kullandığınız motor ve surus sinirlariniz nedir bilemiyorum bazen arazi toprak göreceksiniz. Cadir konaklamasini kampinglerde yapmalısınız bu bölgede yaban hayatı hareketilidir. Rota ve kamp icin Oneri verebiliirlm

Motosikleti
Honda CB125F
haluk23 abimizin rotasını tercih edecekseniz Artvin Kaskasör yaylasında çadır kurabilirsiniz.
Yanınızda kalın kıyafetlerinizde olmalı keza rakım yüksek olduğu için havalar halen serin.
Hopa Kristal Pidede kavurma-soğan-yumurtalı pide yiyin. Bana teşekkür ederseniz :)

Motosikleti
Dominar 400
Zamanınız genisse sahil yolunu kullanmayın. Hicbir albenisi yok. Vezirkoprü Boraboy golu Perşembe yaylasından̈ den girin sahil seridini görmeden Artvin Macahel Vadisinden Hopaya inin. Kullandığınız motor ve surus sinirlariniz nedir bilemiyorum bazen arazi toprak göreceksiniz. Cadir konaklamasini kampinglerde yapmalısınız bu bölgede yaban hayatı hareketilidir. Rota ve kamp icin Oneri verebiliirlm
Motorlarımız ktm advencure 250cc ve Bajaj n250 sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum. Bana da şimdi gidiş için iç yolu kullanmak dönüş için SAHİL yolunu kullanmak mantıklı geldi. Rota ve kampla alaklı öneriniz var sa çok mutlu olurum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

haluk23 abimizin rotasını tercih edecekseniz Artvin Kaskasör yaylasında çadır kurabilirsiniz.
Yanınızda kalın kıyafetlerinizde olmalı keza rakım yüksek olduğu için havalar halen serin.
Hopa Kristal Pidede kavurma-soğan-yumurtalı pide yiyin. Bana teşekkür ederseniz :)
İnşallah gidip size de teşekkür ederim 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar