Benim de 15 modeldi. 2016 da aldım motoru 2019 3 üncü ayında ilk muayene var.
Herkes baska türlü ...
Herkes baska türlü ...
Benimde başıma geldi. Olayın sebebi şu bayileri korumak halkında korunmasını sağlamaktı. Önceden motosiklet vs gibi araçlarda trafiğe çıkış tarihinden itibaren 2 yıldı. Bir kaç yıl önce 3yıla çıktı sevinmiştim o zamanlar. 2016 da motor aldım motorun modeli eskiydi yani 2014 yada 2013 inanın başka yerde fiyat sormadık tanıdık (okul arkadaşım) diye. Aradan zaman geçti sevincim kursağımda kaldı. Trafiğe çıkış değil fabrika çıkış tarihiymiş. her neyse aradan biraz zaman geçti ruhsata baktım vize zamanı geldi vizeyi yaptırdık.
Bide şöyle bişi var farlar ayarsız diye hafif kusur buldular. O motor fabrika çıkışı serviste farlar kontrol ediliyor mu bilmemde ayarsız gelmişte olabilir.
Sana hak veriyorum konuyu açan kardeşim. 5 yıldan geç trafiğe çıkan 0 aracın muayenesiz trafiğe çıkması yasaktır denmeli bence bunun haricindeki araçların 3 yıldır denmeli. Yani 2013 yılı şubattan sonra yapılmış tüm araçların trafiğe çıkış tarihinden itibaren 3 yıldır gibi olmalıydı benim kanaatimce.
Kış diye motora pek binmiyom sabah bakayım da vize zamanı geldiyse boşu boşuna cezalı olmayalım.
yıpranmayacağını mı iddia ediyorsun dostum plastik hortumların ve boş deponun?