SINAVDA KAZA

Öncelikle herkese selam eder kazasız belasız sürüşler dilerim. 10 yıllık sürücülük hayatımda ilk kez kaza yaptım. Bugün yağmurlu bir güne uyandım ekipmanlarımı aldım. Sınav yerine ulaştım mt07 ile gireceğim sınava ısınma turlarını attım sınav başladı. Parkuru bitirdim. Sonra trafiğe çıkmak için komut geldi trafiğe çıktım. 2-3 km ilerledikden sonra 3 cü kırmızı ışıkta sürücü kurslarının araçları sağ şeritte kaza yapmışlardı bende sinyalimi verip sol şerite geçtim yeşil ışık yanıp sönmeye başladı 2 sn kalası sarıya geçmek üzereyken zaten yavaş olan hızımı düşürüp ışıkda durdum arkadan audi marka(plakasını alamadım) araç arkadan çarptı aşşağı indi ve benim yeşilde, ışık yanarken durdugumu filan söyledi gözetmenler kendisinin hatalı olduğunu yaya ve ışıklara yaklaştığında hızını düşürmesi gerektiğini, sürücü adayının arkasından çok yakın seyrettiğini, yağmurlu havada fren mesafesini ayarlayabilecek hızda seyretmediğini söylediler motordan düşmedim motorda da bi sıkıntı yok fakat aracın farları ve kaputu döküldü artçının ayaklıgı ok gibi araca saplandı neyse moturu araçdan ayırdık tutanak tutmak isteyip istemediğini sordular oda gerek olmadıgını söyleyip yoluna devam etti gözetmenler sınavı başarıyla tamamladıgımı kurallara uydugum için teşekkürlerini dile getirdiler. Sonra boş bir kağıda tutanak için imza attım gözetmenlere verdim. Olaki sonradan karar değiştirip şikayetçi olursa diye. Şimdi ben ne gibi bir sıkıntıyla karşılaşırım hem onu sormak istedim hemde bu olayı siz değerli forumdaşlarla paylaşmak istedim.

Boş kağıda imzadan sıkıntı çıkmazsa başka bişeyden çıkmaz.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Abi boş kağıda imza atmak çok büyük hata. Olaydan sonra şikayetçi falan olsada gidip imza verebilirdin..

İmzaladıgım kağıdın üstüne tutanak yazmışlar görüntüsünü attılar milli eğitime verilecekmiş

kağıdın üzerine şu şu tarihinde gerçekleşen trafik kazasına ait imzamdır gibi bir dipnot eklemen gerekirdi. 2020 yılına giriyoruz neredeyse ve hala boş kağıda imza olayları dönüyor. Şaka gibi.

kemal sunal filmlerinde olurdu boş kağıda imza işi

demekki doğruymuş

vay anasını....

hocam bakın yıllardır her yerde söyleniyor. genede boş kağıda imza atmışsınız. motorda oluşacak küçük bir çiziği bileo imza sayesinde sizden ödemesini alabilirler. inşallah iyi firmadırda, bunu bu şekilde yapmaz.

Ehliyetin hayırlı olsun. Hocalar o kağıdı ne olur ne olmaz başımız agrimasin, tutanak tutalim diye almışlar hiçbir şey olmaz canını sıkma

Eyvallah yarın gel nüshasını verelim dediler milli eğitime gideceğim

nyk

Direksiyon sınavında motosikletin hemen arkasında gözetmenlerin aracı oluyor normalde şanssızlık olmuş neyseki hızlı çarpmamış.

Normalde arkamda seyrediyorlardı fakat adam araya girdi çok şükür ucuz atlattık

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Geçmiş olsun, ehliyetiniz de hayırlı olsun. Sizin bir hatanız yok. Tutanaktan hiç bir sorun olmaz. Hep böyle dikkatli ve kurallara uygun sürmeniz temennisiyle, tekeriniz düz bassın.

Çok şükür Allah razı olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:55 ----------

Saolun Allah razı olsun.

Çok geçmiş olsun. Var öyle tabakhaneye b.k yetiştirir gibi ara sürüp önündeki motoru 1mt arkasından takip eden tipler. Sonra duramayıp çarpınca da "vay efendim öndeki araç ani durdu". Ulan ayı, takip mesafesi denen şey niye var diye sormazlar mı adama?

Arada denk geliyorum, çoğunlukla yol veriyorum geçip gitsinler diye ama bazı durumlarda, özellikle ışıklarda dururken arkadan gelenleri aşırı tehlikeli. Mümkünse 2 araba arasında durmaya gayret ediyorum o yüzden.

Yeniden geçmiş olsun. Boş kağıda imza işine arkadaşlar yeterince değinmiş zaten o konuda yorum yapma gereği görmedim :)

😁😁 Allah razı olsun. Tavsiyelerinizi dikkate alacagım yorumunuz için teşekkürler

Motosikleti
D400
imza olayı hoş olmamış ama en azından ehliyeti almışsınız :)

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Boş kagıda imza verdin ve böyle rahatsın :queen: o kagıdı al hemen geri :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar