- Motosikleti
- Royal Enfield Goan Classıc
- Konu Yazar
Simpson M30 Kaskları nereden bulabiliriz ya. Bildiğiniz yer varmı. Çok beğendiğim kask türü
Aynen dediğiniz gibi ülkede resmî distribütör’ü yok firmanın, bulunmuyor. Sahibinden ilanını gördüm konuştum, bi gün sonra ilan kaldırıldı. Bahsettiğin iki kaskta güzel ama M30 kadar değiller. Bende Bell moto-3 var fakat Classıc chopper aldığımdan dolayı iyi durmuyorSanırım Türkiye'de pek bulunmuyor. Google'da aratınca Sahibinden'de tek bir ilan var ama sanırım satılmış, link güncel değil. Avrupa'dan dönecek olan bir yakınınız varsa Fcmoto üzerinden alıp onun getirmesini sağlayabilirsiniz. Bu tarz kaskları seviyorsanız Hjc V10 ya da Scorpion Exo Combat 2 gibi modelleri de bir araştırın derim.
Forumdan @ACT sağolsun İzmir'deki tüm Harleycilere Hjc V10 aldırmış, kendisi de kullanıyormuş. Simpson bulamazsanız bu kaskı bir araştırın. Bir de yurtdışından almak da problem, mutlaka deneyerek almak şart.Aynen dediğiniz gibi ülkede resmî distribütör’ü yok firmanın, bulunmuyor. Sahibinden ilanını gördüm konuştum, bi gün sonra ilan kaldırıldı. Bahsettiğin iki kaskta güzel ama M30 kadar değiller. Bende Bell moto-3 var fakat Classıc chopper aldığımdan dolayı iyi durmuyor
Eyvallah sağolasın kral.Forumdan @ACT sağolsun İzmir'deki tüm Harleycilere Hjc V10 aldırmış, kendisi de kullanıyormuş. Simpson bulamazsanız bu kaskı bir araştırın. Bir de yurtdışından almak da problem, mutlaka deneyerek almak şart.
6.Şubat.2026'dan itibaren kargo dahil 30 Euro sınırı da kaldırıldı, bireysel ithalat yapıyor olsan da 1 Euroluk ürün için bile gümrük beyannamesi doldurman gerekiyor. Yani mealen 1 TL'ye aldığını sandığın şey sana 10.000 TL'ye mal oluyor. Rakamlar afaki ama mantığı anla istedim.Eyvallah sağolasın kral.
Bu yurtdışı mevzusunuda tam çözemedim zaten. Uzun zamandır yurtdışı bişey almıyorum ve takip edemedim. Artık yurtdışından 1 liralık ürüne bile yüzde 30-60 vergimi kesiliyor yoksa 150 Euro üzerinemi kesiyorlar çözemedim
Bildiğim şu: 2022 ve sonrası Ece sertifikası bulunuyor. Ha tam emin değilim yanılıyorda olabilirimSimpsonlarda Dot var ece 22.06 ve türevleri yok, o yüzden TR'de bulunmuyor.
DOT: Amerikadaki kalite standartı, bu standartı almak için bu kaskı bu kalitede üretiyorum beyanı yetiyor.
ECE 22.06 (Güncel Sertifika) : Kapsamlı kaza testlerinden geçiyor. Testi geçemezse marka sertifikanın rüyasını görüyor.
2022 öncesi de ECE 22.06 değil, ECE 22.05 vardı. Aynı kaskta Ece 22.06, Dot ve Snell sertifikası varsa aliyyül ala.Bildiğim şu: 2022 ve sonrası Ece sertifikası bulunuyor. Ha tam emin değilim yanılıyorda olabilirim
Demekki çokta yanılmamışım2022 öncesi de ECE 22.06 değil, ECE 22.05 vardı. Aynı kaskta Ece 22.06, Dot ve Snell sertifikası varsa aliyyül ala.