- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar, yakın gelecekte bu 3 motosikletten birini almayı düşünüyorum.Hepsi de gerçekten güzel makineler.Sitelerinden teknik özelliklerini alıp kendimce bir kıyaslama yapmaya çalıştım.Bazı noktalarda biribirlerine olan üstünlüklerini tesbit ettim.Örneğin, Silverwing ve Majesty'nin lastikleri ön 14/ arka 13 inch iken Burgman'da her iki lastik ölçüsü de 13 inch.Burgman bu üçlüdeki en hafif motor.Yalnız benim pek bilgi sahibi olmadığım bazı teknik veriler var.Özellikle yakıt tüketimiyle ilgili olduklarını düşündüğümden bu veriler hakkında size danışmak istedim.Bilen arkadaşlar yanıt vereblirse çok makbule geçer.
1.Silindir çapı ve strok verileri ne fark yaratır?(Silverwing verileri hayli farklı)Acaba çift silindirli olduğu için çapı küçük tutmakta mahsur görmemişler mi?Bu ne gibi sonuçlar doğurur?Yakıt tüketimini olumsuz etkiler mi?Çift silindir yüksek hızlarda avantaj mıdır?
Silverwing 64x62 mm
Majesty 83x73 mm
Burgman 83x71 mm
2.Çift silindir yakıt tüketiminin artması anlamına gelir mi?
3.Sıkıştırma Oranı ne demektir?Düşük olması ya da yüksek olması ne sonuç doğurur?
Silverwing 10,8 : 1
Majesty 10,6 : 1
Burgman 10,2 : 1
4.169 kiloluk 250 cc'lik bir X-Max'ın yakıt tüketimi ile 200-230 kiloluk 400 cc'lik bir maksinin (motor cc'lerinden yola çıkarak) birbirine yakındır desek hata etmiş olur muyuz?(Motor hacmi büyüktür daha az zorlanır mantığıyla bu soruyu soruyorum).Yoksa motosikletin ağırlığını ve yüksek hacim-yüksek tüketim denklemini düşünerek bu soruma saçma diyelim ve hiç cevaplamayalım mı?
Cevap ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1.Silindir çapı ve strok verileri ne fark yaratır?(Silverwing verileri hayli farklı)Acaba çift silindirli olduğu için çapı küçük tutmakta mahsur görmemişler mi?Bu ne gibi sonuçlar doğurur?Yakıt tüketimini olumsuz etkiler mi?Çift silindir yüksek hızlarda avantaj mıdır?
Silverwing 64x62 mm
Majesty 83x73 mm
Burgman 83x71 mm
2.Çift silindir yakıt tüketiminin artması anlamına gelir mi?
3.Sıkıştırma Oranı ne demektir?Düşük olması ya da yüksek olması ne sonuç doğurur?
Silverwing 10,8 : 1
Majesty 10,6 : 1
Burgman 10,2 : 1
4.169 kiloluk 250 cc'lik bir X-Max'ın yakıt tüketimi ile 200-230 kiloluk 400 cc'lik bir maksinin (motor cc'lerinden yola çıkarak) birbirine yakındır desek hata etmiş olur muyuz?(Motor hacmi büyüktür daha az zorlanır mantığıyla bu soruyu soruyorum).Yoksa motosikletin ağırlığını ve yüksek hacim-yüksek tüketim denklemini düşünerek bu soruma saçma diyelim ve hiç cevaplamayalım mı?
Cevap ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.