Silindir / Performans İlişkisi

hocam soru motor almak için vs. değil ki ya da "abi kaç basıyo" olayı :) silindir sayısının etkilerini merak ettim sadece.

abi yok senin sormandan bahsetmiyorum tabii ki her şey sorulur.
kaç silindir 2 olsun allahın hakkı 3tür 4ten aşağısı adam değildir falan gibi takıklık durumundan bahsediyorum.

Motosikleti
1190 ADV
abi yok senin sormandan bahsetmiyorum tabii ki her şey sorulur.
kaç silindir 2 olsun allahın hakkı 3tür 4ten aşağısı adam değildir falan gibi takıklık durumundan bahsediyorum.

the-most-powerful-pr-6.jpg

Hepsini döver bu resimdeki :)

Motosikleti
1190 ADV
Resimdeki nedir bilemedim ama radyatöre bakınca bizim sokaklarda 10km sonra eline alırsın bu motoru. O radyatör delinir 10km gitmeden... :)

2 tane yamaha R1 300km ile kafa kafa çarpışmış, ortaya bu çıkmış. 334 beygir, atmosferik, v8, 2000cc.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Viraj nerede?

Motosikleti
1190 ADV
Bol virajlı yollarda R1 bunu elek eder :D

2 Tane R1 motoru var ama 2 tane R1 ağırlığında değil :) Islak 242kg. Grenajları karbon fiber, birçok parça alüminyum, süspansiyon öhlins, frenler brembo. Boss hoss gibi bir V8 değil yani. R1 virajlı yolda elek eder mi etmez mi bilemem ama geliştiren mühendis yada mühendisler formula 1 den motogp ye superbike yarışların da yer almış.

2 Tane R1 motoru var ama 2 tane R1 ağırlığında değil :) Islak 242kg. Grenajları karbon fiber, birçok parça alüminyum, süspansiyon öhlins, frenler brembo. Boss hoss gibi bir V8 değil yani. R1 virajlı yolda elek eder mi etmez mi bilemem ama geliştiren mühendis yada mühendisler formula 1 den motogp ye superbike yarışların da yer almış.

Vay canına iyi iş çıkarmışlar V8 ve 240 kg , teknik detaylara bakmadım düzde her türlü R1 i öper de 350 kg falan vardır virajda üzülür diye düşündüm..

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Yani dümdüz düşünürsek, 4 silindir hoştur sesi güzeldir fazla yakar çok kaçar. 2 silindir az yakar iyi kaçar azcikta keşkül titretmesi yaparken seside güzelce verir diyebiliriz demi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yani dümdüz düşünürsek, 4 silindir hoştur sesi güzeldir fazla yakar çok kaçar. 2 silindir az yakar iyi kaçar azcikta keşkül titretmesi yaparken seside güzelce verir diyebiliriz demi?
Aynı hacimde motorlarda 4 silindirlilerin alt devirleri genelde çift silindirlilere göre daha zayıftır. Çift silindirlilerin de sesleri genelde daha traktörümsü gibidir. Tabi ki farklı örnekler var.

Merhaba;

Aklıma takılan birkaç şey var; detaylı teknik bilgisi olan arkadaşlar illa ki vardır.

Örnek olarak 30 beygir tek silindir bir alet ile 30 beygir çift silindir bir alet arasındaki farklar nedir? Torku gözardı edelim.

Hız, güç, benzin vs. vs.
Vibrasyon ve devir gibi farklar olabilir ama en basitinden 1 silindir 30 beygir 2 silindir 30 den daha hızlıdır ağırlık farkı sebebinden dolaylı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aynı hacimde motorlarda 4 silindirlilerin alt devirleri genelde çift silindirlilere göre daha zayıftır. Çift silindirlilerin de sesleri genelde daha traktörümsü gibidir. Tabi ki farklı örnekler var.
ben iki silindirin düşük devirdeki traktörünsü sesini seviyorum. :)

4 silindirliler yüksek hızda iyi gider son hızı fazla, 2 silindirliler torku yüksek dağ bayır dinlemez iyi uzar diye kalmış aklımda. Tabi hiç 4 silindir kullanmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar