silindir çapı x strok

şimdi ben bişey ekliyeyim nekadar alakalidir bilmem ama motor ile ilgili,
yamaha 125cc sıkıştırma 10:0
bunun yüksek olması neyi gösterir daha fazla aliyor galiba hava/benzin:silent:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hiçbir zaman verilen cc ler gerçekleriyle aynı olmaz....

Fiat doğan slx leri hepimiz 1600 cc biliriz diilmi....Ama gerçekte 1583 cc dir....
Benim mz 251 cc geçiyor ruhsatta...Verileri de o şekilde..Ama gerçekte 249 cc...

Eski renault torosları bilirsiniz....1400 geçer...ama gerçekte 1389 cc dir...

Anlıyacağınız bulunduğu ülkeye göre biçimlendiriyorlar....Yasal yönetmeliklere uyduruyorlar....

Bu arada pro hoşgeldin......Özlettin len...

Bu çok doğru tunay..vergi dilimleri meselesiyle abidik gubidik işler yapılıyo:)..bide "p" sayısı enleme,boylama,yükseltiye göre değişiyo:cherry: fizikte mate'de geçerli sabit olması..:wiinkk:

doğru diyorsun hata bazı motorlarda bir iki fazla da çıkar.bu zaten normal.tam değeri yakalamak mümkün değil. burada önemli olan 150 cc deyip de 125 cc olanlar.
mesela keeway speed 150 için silindir çapı x strok = 56.6 x 49.5 yazıyor.
Çap x Stroke 56.6mmx49.5mm
Silindir hacmi 149 cm3
Max. Güç 8.0kw/8500rpm 8.3Nm 7500/1min
http://www.motomax.com.tr/urungoster.asp?urunid=38&markaadi=MOTOMAX-KEEWAY&bolumadi=MOTOSİKLET
değerleri hesaplayınca 124 cc çıkıyor.
acaba hangisi doğru bize 150 lik diye 125 lik motorları mı kaktırıyorlar o zaman.

ewet benim crossta eskimodel 150 mz varken ön kaldırıyodum ama yeni model 150mz takınca zor oluyodu.em 150nin pistonu kısaydı ym ise ondan uzundu alakası varmı acep???şu stroke silindir boyumu??:silent:
haa bide ym hızlı gidiyodu.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şimdi ben bişey ekliyeyim nekadar alakalidir bilmem ama motor ile ilgili,
yamaha 125cc sıkıştırma 10:0
bunun yüksek olması neyi gösterir daha fazla aliyor galiba hava/benzin:silent:

sikistirma orani 10:0 degildir. bunu yapabilecek makine yok ve olmayacakta ...

olsa olsa 10:1 olur. yani 125cc'lik hava yakit karisimi 12.5cc'ye kadar sikistiriliyor ve ondan sonra patlatiliyor. ne kadar cok sikistirabilirsen o kadar cok güc elde edersin ...

şu stroke silindir boyumu??:silent:

stroke = kurs, yani sira motorlarda krank kolunun iki kati

http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Cshaft.gif

Son düzenleme:
tek silindirlilerdede ölee oluo :)

Strok=kurs=pistonun silindir içerisindeki hareket mesafesi=krank dönme ekseninin 180 derece zıt iki noktası arasındaki mesafe..

genelleme yapmak istemedim. cift silindir sirasina sahip sira motorlarda öyle degil mesela. ancak krank ekseni pistonun hareket ekseni ile kesisiyorsa (yani ayni düzlemdeyseler) "180 derece zit iki noktasi arasindaki mesafe" dogru olacak....

Son düzenleme:
genelleme yapmak istemedim. cift silindir sirasina sahip sira motorlarda öyle degil mesela.

Genelleme yapabiliriz çünkü stroke(piston hareket mesafesi)krank mili dönme eksenini belirleyen tek ve değişmez bir etkidir.motorun silindir adedi veya değişik silindir dizilimi(V,boxer veya sıralı olması) bunu değiştiremez.Krank eksenini belileyen tek unsur stroktur.

Yanlış bilgilendirilmiş olmalısın..fakat yinede duymak isterim neye dayanarak söyleyebildiğini..çift silindir sırasına göre motorlarda öyle değil diyorsunya..

Genelleme yapabiliriz çünkü stroke(piston hareket mesafesi)krank mili dönme eksenini belirleyen tek ve değişmez bir etkidir.motorun silindir adedi veya değişik silindir dizilimi(V,boxer veya sıralı olması) bunu değiştiremez.Krank eksenini belileyen tek unsur stroktur.

evet, haklisin. anlasilan biraz az düsünerek zirvalamisim. shit happens ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar