Şile de Gözlemecilerin yansıması

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
istakoz , kalkan yiyenleri de sevmiypruz! (hiç yemedim)

gs demek, zenginlik demek.
zenginlik ise emek sömürüsü demek.

spontine ye binen adam gs ciyi neden sevsin ??

işçi kardeslerim 1 mayıs bayramınız kutlu olsun.

not: parayı dert etmeyecek seviye gelirsem gs alırım, kusura bakmayın.
Kalkan balığı neden sonradan pahalı oldu, demek çok avlayıp neslini tükettiler. Ben çocukkan balık fakir yiyeceğiydi, kalkan balıkları da kocaman tepsi gibi dev balıklardı, doya doya yerdik. Zengin falan da değildik çocukken.
istakoz hiç yemedim ama bulsam yerim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kalkan balığı neden sonradan pahalı oldu, demek çok avlayıp neslini tükettiler. Ben çocukkan balık fakir yiyeceğiydi, kalkan balıkları da kocaman tepsi gibi dev balıklardı, doya doya yerdik. Zengin falan da değildik çocukken.
Aynı, ben öğretmen çocuğuyum. Orta direk bir aileydik mevsiminde babam böyle 90-100cm'lik balıklar getirirdi eve çok yerdik. İstakoz ben de yemedim ama Boğaziçi'nin çok midyesini (el kadar olurdu) ve pavuryasını (bunlar da büyük olurdu) yedim. Hatta Kireçburnu Plajı'ndaki pavurya popülasyonunun neslinin tükenmesinin bire-bir müsebbibiyim diyebilirim, o kadar avlardık. Hey gidi günler, istavrit ve lüfer çekerdik.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Babalarımızın dedelerimizin yem diye kullandığı, yenmez diye attığı balıkları bugün pazardan alıp sofrada tüketiyoruz.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Merak ettim de neden GS leri ve GS cileri sevmiyorsunuz ?
Bu mevzu 1000+ gs sürenlerde var .Gs tribi vardır. Çantaları yükleyip bakkala giderler. Bir de ben gs kullanan kime denk geldiysem ciddi bir üst perdeden konuşma ve sahte bir samimiyet var. Belki bana denk gelmiştir bilemiyorum. Ama mesela V-Storm kullanan adam mahallenizin abisidir sizden birisidir. Ya da s1000xr kullanan adam parayla tüm ilişkisini kesmiş yaşı geçmiş fırlamadır. Böyle samimi isanları severiz. Bunlar tamamen kendi düşüncem ve gözlemlerim.

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Bu gözler hiç kullanılmayıp, işyerinde sergilenen 0 km GS bile gördü.

Rahmetli Ali Abi' ye sordum. Kim biniyor diye. Bizde motora binmek yasak dedi.

Bu arada 50' li yıllardan R serisi BMW ve depo yanında topuz vitesli Ariel de üst kat merdiven sahanlığında duruyordu. Antika merakını anladım da GS' i çözemediydim.

yav biri su sampsonte amatorune gs in arazi için yaratılmadığını soylesin.ben blokluyum goremiyor beni sasdafa

adv1290 da oyle, dukati 1260 enduro da..
bunlar yol motoru, ama kotu yola da girer. .
Aslında asfalt yollardan ziyade daha çok binek araçların gidemeyeceği kadar bozuk toprak yollarda yapılan turlar için yapılmış bir alet. Sonradan 90 ların bilinen spor touringlerin yerini aldı ama öyle bir aldı ki üreticileri bile yıllar geçmesine rağmen bir sınıf ismi belirleyemediler her 10 sene de bir sınıfını değiştiriyorlar. Mesela bu sene de Adventure diyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Babalarımızın dedelerimizin yem diye kullandığı, yenmez diye attığı balıkları bugün pazardan alıp sofrada tüketiyoruz.
Uskumruyu fakirler yermiş eskiden. Şimdi bulursan yersin :)

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Gs ciler aç kaldı..
Baba GS ciler zaten oradan cekilmisti. GS alinca statü sahibi oldugunu zanneden arkadaslar oraya takiliyordu.

Benim basindan beri takildigim mekan Yesilvadi kavsagini gecer gecmez sagdaki mekanlarin en sonundaki ELA Kafe dir.

Gülay ablamin muhlamasinin üzerine tanimam. Türkiyede egitim verirken tescilli teorik anlatim mekanimdi.

Kahvaltilari muhtesemdir . Tavsiye ederim, ilgilenenler icin link asagida.

ELA KAFE

Baba GS ciler zaten oradan cekilmisti. GS alinca statü sahibi oldugunu zanneden arkadaslar oraya takiliyordu.

Benim basindan beri takildigim mekan Yesilvadi kavsagini gecer gecmez sagdaki mekanlarin en sonundaki ELA Kafe dir.

Gülay ablamin muhlamasinin üzerine tanimam. Türkiyede egitim verirken tescilli teorik anlatim mekanimdi.

Kahvaltilari muhtesemdir . Tavsiye ederim, ilgilenenler icin link asagida.

ELA KAFE
Ben Şile'de yaşadığım için hiçbirine uğramam zaten bıkmışım o yoldan 😂

Motosikleti
cbf 150
pizzacı musti benim mekanım, italyan stili herşeyde varımdır Espresso buna dahil :)

Neyse Gse dönelim. Benim hiçbir GSci tabiki aşalıyamaz sonuçta aşalamaya teşebbüs dahi edemezler sadece kolumdaki gündelik saat bile 2 tane GS alır görünce aten ağızlarını dahi açamıyorlar.

Gsi neden sevmiyorum? Çok basit Gsden önce bir tasarım dili vardı dünyada motorlar gerçektende özenle tasarlanırdı göze ve ruha hitap ederdi.

Gsden sonra kırılma yaşandı. motorlar isviçre çakası gibi yapılmaya başlandı, heryerlerinden bir şey çıkıyor görsellik yok. Son teknoloji olmalı illaki. Gardaşla Romalılar son teknoloji arıyor olsam geçer arabamla dolaşırım.

Gs bu anlamdada önce oldu ve motorlarda yüksek teknolojinin mabedi oldu diyebilirim. ilk ondan çıkıyor ve sonra aşaya doğru yayılıyor.

GS abstrak sanat ama klasik bir africa twin rembranttır.

GS aynı zamanda motorculuk kültürünüde öldürdü. Bütün hanzosu kültürsüz ayısı sadece GSim var demek için bu aleti alıp genel motor kültürünü iyice düşürdüler. Eskiden herkes selamlaşır durup sohbet ederdi şimdi öküzlere merhaba diyorsun bakın yolda değil benzincide adam dönüpde bakmıyor.

Böyle dejenere ettiler herşeyi bende artık kimseye selam vermiyorum tek takılıyorum mümkün oldugunca.

O yüzden Bmw motorrad istinyeye gidip tüm showroomu alabilicek kapasitede olsam bile bir tane bile motorlarını almam.

Son düzenleme:
pizzacı musti benim mekanım, italyan stili herşeyde varımdır Espresso buna dahil :)

Neyse Gse dönelim. Benim hiçbir GSci tabiki aşalıyamaz sonuçta aşalamaya teşebbüs dahi edemezler sadece kolumdaki gündelik saat bile 2 tane GS alır görünce aten ağızlarını dahi açamıyorlar.

Gsi neden sevmiyorum? Çok basit Gsden önce bir tasarım dili vardı dünyada motorlar gerçektende özenle tasarlanırdı göze ve ruha hitap ederdi.

Gsden sonra kırılma yaşandı. motorlar isviçre çakası gibi yapılmaya başlandı, heryerlerinden bir şey çıkıyor görsellik yok. Son teknoloji olmalı illaki. Gardaşla Romalılar son teknoloji arıyor olsam geçer arabamla dolaşırım.

Gs bu anlamdada önce oldu ve motorlarda yüksek teknolojinin mabedi oldu diyebilirim. ilk ondan çıkıyor ve sonra aşaya doğru yayılıyor.

GS aynı zamanda motorculuk kültürünüde öldürdü. Bütün hanzosu kültürsüz ayısı sadece GSim var demek için bu aleti alıp genel motor kültürünü iyice düşürdüler. Eskiden herkes selamlaşır durup sohbet ederdi şimdi öküzlere merhaba diyorsun bakın yolda değil benzincide adam dönüpde bakmıyor.

Böyle dejenere ettiler herşeyi bende artık kimseye selam vermiyorum tek takılıyorum mümkün oldugunca.

O yüzden Bmw motorrad istinyeye gidip tüm showroomu alabilicek kapasitede olsam bile bir tane bile motorlarını almam.
Adam sazı da mikrofonuda almış eline kendi çalıp kendi söylüyor 😂

Motosikleti
K 1600 GTL

Başlık şile de gözlemecilerin yanması, sen beynimizi yaktın be kamyoncu...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başlık şile de gözlemecilerin yanması, sen beynimizi yaktın be kamyoncu...

Kamyoncunun asıl sıkıntısı gs değil.
konu yok abi konu. canı sıkılıyor.

benzinlikte gs li ye selam vermişte almamışşşşşşşş. offf offf.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ya üstad, millet 320.000 tl nc alıyor. 2014 model.

asıl tartısşmamız gereken konu bu!

bu milletin nc aşkı nedir yaaa
Burak bi konu açsana üşendim, Orkun Olgar Tenere world raid anlatmış. Afrikaya gitsem tenere alırım diyo.

Motosikleti
K 1600 GTL
ya üstad, millet 320.000 tl nc alıyor. 2014 model.

asıl tartısşmamız gereken konu bu!

bu milletin nc aşkı nedir yaaa
Ek olarak iki gs alacak gündelik saati de merak etmiyormusun??
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burak bi konu açsana üşendim, Orkun Olgar Tenere world raid anlatmış. Afrikaya gitsem tenere alırım diyo.
Muhtemelen benzinci de onun selamınıda almadılar....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ne viraja girer, ne freni tutar ne gazı acınca gider yazdı büyük üstat mamba09.

yrrk gibi motor diye düşündüm üstat boyle yazınca.
750'sini bilmiyorum, Bendeki 700'ü 48hp'mi neydi. Bu hacimde motor alıp gücü bu seviyede takılan adamın işi olmaz hızla yatmasıyla falan. Benim içinde geçiş motoruydu. Az yaktığına, seyahat edip edemediğine bakıyor millet. Ön tek disk falandı yeni kasasına kadar. Amacı a noktasından b noktasına sorunsuz götürebilmesi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar