Cc yükseltme işini sadece üst kapak değiştirerek yapmak genelde pek bi işe yaramıyor. Yani illaki avantajları var ama bana göre cc yükseltiyorsan biyel kol uzunluğundan piston çapına ordan üst kapağa kadar müdahale gerekiyor.
Aksi durumlar teoride çalışıyor ama pratikte fıs
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Aklım geldi şimdi bir anım..
Sene yanlış hatırlamıyorsam 2006 2007 o zamanlar bi skyteam st200 cross motorum var ama piyasada dogru duzgun cross makina yok. 1 2 zealsun ramzey geziniyor onlarda tipten kaybediyor benimkisi tam cross

neyse gel zaman git zaman beni tuttu bir kaşıntı ustaları gezmeye başladım. O zamanlar da teknik konu epeeeeey zayıf. Gidip ustalara bu makinaya en fazla kaç yaptırırsınız diye soruyorum tek tek. Kimisi hiç yanaşmıyor kimisi hız yaptırırım ama ömrü olmaz falan diyor, en son pek muhterem bi ustamız! Ben bunu 350lik yapar en az 180 yaptırırım bu makinaya dedi. Al la dedim o gün bıraktım motoru. 1 haftada çıkacak motor 1.5 ayda çıktı. Krank değişti biyel koluyla oynandı silindir piston şu bu motorun dünyaları değişti. Tabi iş uzadıkça bende tekbik bilgi sahibi oluyorum sürekli motorun başına gidip gelerek

en son hesabımıza göre yanlış olmasın motor 360küsür ccye çıkmıştı. Topladık bastık çalıştı hadi bakalım deneyelim motoru.
Anam motorda tork yok. Hele düz yola çıkıp basalım diyoruz makina evet yawaş yawaş hızlanıyor ve max hızda deli gibi.
Bi yerde bi sikinti var dedi usta bi daha söktü. 1 ay daha sürdü o iş

topladık ve haala anlam veremedigim bi durum oluştu motorda. Motor 1. Viteste de 5. Viteste de aynı çekim gücünde

)) yokuş yukarı çıkarken atıyorum 2. Viteste 40 la çıkıyorsun yokuşu,çek 3 e 40la devam et 4 -5 yine aynı keza hiç istifini bozmuyor motor

) uzuuuun uģraşlar sonucu işin içinden çıkamayıp çıkma motor blogu satın almış, üzerine ruhsattaki numarayı çakıp öyle devam etmiştim.
Velhasılı o zamanlar anladım ki, güçlü yada hız yapan motor istiyorsan gidip hali hazırda güçlü olan, hız yapan makina alacaksın. Ha sonradan aldığım güçlü makinaları açmadım mı? Keyfii olarak motoru indirip bunun içinde ne varmışki diye baktığım bile oldu

ama müdahaleden mümkün mertebe uzak durdum.(çok masum olduğumu söyleyemeyeceğim, çakmak gazıyla nitro denemişliğimde oldu sonraları)
Konunun sonunu baģlayacam da nereye nokta koyacağımı bulamadım.
Işte bu da böyle bi son.