Çekiçle hafif hafif tıklayarak olmadı ısıtarak gevşetmeye çalış..
Yeni konu açmadan burdan sorayım bende;
Yuvadaki dişlerin bozulmaması için bir öneri var mıdır ucuz yollu? Loctite yapıştırıcı dışında yani.
Benim scooterın silindir üst kapaktaki; hem emme manifold hem de egzoz manifolt çıkışındaki saplamaların girdiği yuvaların dişleri bozuluyor. Saplamaları çıkarınca, saplamada alüminyum parçaları bir yay gibi çıkıyor saplamadan yani yuvadaki dişler erimiş, dümdüz olmuş. Parçaları da Mondial ya da Deltaforce marka tercih ediyorum biraz daha iyi diye.
Bu yuvadaki dişleri korumak, çabuk erimemesi için ucuz yollu bir öneri var mıdır?
Çok zorlamamak gerek, Yamaha Ersoy Moto benim civatayı sökmeye çalışırken kırdı, yarısı içeride kaldı. Sonra tornacı ile uğraş dur.
Şöyle bir şey var:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSi6LJh2jlldQMrcrOyQ0w67hSAkzD2ENkBtw&usqp=CAU
![]()
sanırım senin tavsiyen üzerine almıştım ben xcpden, bu kadar etkili olacağını asla düşünmemiştim. 3 modelini aldım başka bir şey kullanmıyorum artıkwd40 felan hikaye onun yanında
![]()
En sağlam yol:
Tornacıya gidip helicoil taktırmaktır.
.....Fantastik bir çözüm olarak, civatanın/vidanın başına somun kaynaklayarak.....
Bu civatanın başı yalama olursa yapılır , içerde dişler tutmuş ise önce civatanın kafası biraz çekiçlenir sonra lokma takıp bir yandan yine çekiçlerken gevşetmeye çalışabilirsin , eğer civata esniyor ama gevşemiyorsa zorlamamalı aksi takdirde kafa kopar saplama içeride kalır , bir müddet ısıtarak tekrar gevşetmeye çalışabilirsiniz , hala gevşemiyorsa bir tornacı ile çay içeceksiniz demektir![]()
@Nikkfurie Hocam lütfen şu döküm alaşımlı malzemedeki civatayı çekiçlemeyi önermeyin. Malzeme döküm ve alüminyum alaşım. Karteri kırma, çatlatma tehlikesi çok yüksek.
Daha önce bu tip olaylar başımıza geldi. Çok Yanlış bir yöntem.
İçinde Yağ olan bir karteri de ısıtamazsınız. Yağ yanıcı bir maddedir.
Lütfen bu konulara dikkat edelim.
çekiç dedik hocam balyoz demedikalaşım ne olursa olsun hafifçe çekiçlenebilir..
Eline anahtar yakışmayan adam sapasağlam civatayı takarken yalama eder , yöntemde sıkıntı yok insanlar sorunlu..