Sigortası Olmayana Ceza!

abi

"Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Bölüm Yöneticisi Şenol Özütürk, yaptığı açıklamada, 3 milyon civarında zorunlu trafik sigortası yaptırmamış araç sahibinin bilgilerini Emniyet ile paylaştıklarını belirtirken Emniyet'in sigorta yaptırmayanlara önce SMS ile bilgilendirme yapılacağını sonra da Emniyet tarafından cezaların işleme konulacağını söyledi.

SMS'lerin önümüzdeki haftalarda aracına zorunlu trafik sigortası yaptırmayan 3 milyona yakın kişiye gönderileceği bildirildi.

Ardından Emniyet valiliklere sigortasız araç bilgilerini göndererek ceza takibine başlayacak.

EN YÜKSEK ORAN MOTOSİKLETTE

Türk Sigorta Birliği Haziran 2013 rakamlarına göre otomobillerde sigortasızlık oranı yüzde 7,54 oranında. Araç tiplerinde en yüksek sigortasızlık oran yüzde 63,11 ile motosikletlerde bulunuyor."

hurriyet.com.tr alıntıdır

Önce sigorta ücretlendirme sistemini yenilemeliler.Meblağlar çok yüksek.

benım adıma kayıtlı ama başkası tarafından ehlıyetsiz arac kullanmaktan bağlanmış bı motosıkletım mevcut ben acıl çözüme ulaştırmam lazım bu durumu

önce sigorta ücretlerine bi ayar ceksinler.
1 ocakta 1 temmuzda tüm sigorta firmaları zam yapıyor.
istanbulda 20 yaşındaysan, istanbul plaka bir de motosikletin varsa sigorta fiyatlarına bi baksınlar bakalım..
bu hükümet beni, benzinden, motosikletten dogalgazdan herşeyden soguttu..

Sigorta şirketlerinin serbestliğine bir el atsınlar sonra ceza peşinde koşsunlar.
Eğer ikametgahın küçük, plakan büyük şehirse plakaya göre fiyat çıkarıyorlar. İkametgahın büyük, plakan küçük şehirse bu seferde ikametgaha göre fiyat veriyorlar.
Geçen sene 6 ay gecikmeli sigorta yaptırdım 148 tl ödedim bu sene sadece 1 gün geçti ve zar zor tanıdık ile 280 tl ye yaptırdım hiç insaf yok adamlar nasıl sigorta yaptırsın ?

Sigortasız araç sahiplerine SMS yollanmayacak

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), zorunlu trafik sigortası olmayan araçlara cezai işlem yapılmayacağın ve sigortasız araç sahiplerine SMS gönderilmeyeceğini açıkladı.

TSB; son günlerde, zorunlu trafik sigortası olmayan yaklaşık 3 milyon aracın sahibine cezai işlem yapılacağı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu araç sahiplerine önce cep telefonu üzerinden uyarı mesajı göndereceği ve SMS masraflarının da Türkiye Sigorta Birliği tarafından karşılanacağına yönelik iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Söz konusu iddiaların hiçbir gerçekliği yoktur ve Türkiye Sigorta Birliği’nin, sigortasız araç sahiplerine SMS gönderilmesine yönelik uygulaması da bulunmamaktadır. Bununla birlikte, yakın geçmişte Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde, çeşitli kampanyalarla yol kullanıcılarına, trafik kurallarına riayet etme bilincinin yerleştirilmesi hedeflenerek, bilgilendirme amaçlı bir mektup gönderilmiş olup, bu mektupta araç muayenesinin ve trafik sigortası yaptırılmasının kanuni bir yükümlülük olduğu hatırlatılmıştır.”

kaynak

Sigortasız araç kalmasın yaptırmayana sistemden gerekirse otomatik ceza kesilsin ki yaptırımı olsun da , 2 yıl önce 40 lira olan sigortam 160 tl oldu. maaşım 4 katına çıkmadı ki sigortam çıksın.

Cuma günü emektar motosikletim zx10r ı sattım.Sigortasını en son ben yaptırmıştım 188 liraya.Şansa ağustos 2 de bitiyordu.Alan arkadaş yaptırdı 394 liraya.Yaşlarımız aynı onunda kazası yok hiç.Hatta sadece 1 tane geçmiş vizeden ceza yemiş bu güne kadar.Bu soygun değilde nedir ki ?

Evet sigortası olmayan kalmasın fakat primlerde bu kadar yüksek olmasın.Bu nedir yaa 300 lira 250 cc motosiklet sigortasımı olurmus bn motor kullanıyorum arkadaş araba değil.

Evet sigortası olmayan kalmasın fakat primlerde bu kadar yüksek olmasın.Bu nedir yaa 300 lira 250 cc motosiklet sigortasımı olurmus bn motor kullanıyorum arkadaş araba değil.

Sigorta şirketinden sigorta şirketine fark oluyor Ben 100 e yaptırdım....Alliance..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar