Sigorta yaptırırken, ekstra ferdi kaza sigortası zorunluluğu?

Az önce motosikletime sıfırdan sigorta yaptırdım. İlk sigortası olduğu için düzenli olarak yıllardır yaptırdığım sigortacıma gittim. İkinci sigortalarda internet üzerinden yaptırıyorum. 7. Basamaktayım, hiç kazam yok. Tahmini 29-30 motosikletim olmuştur. Motosiklet 2008 ybr125. Sigortacı, sigortanın 1.886TL çıktığını söyledi. İşlem mesajında, 1751TL geldiğini gördüm ve neden böyle çektiğini sordum, ferdi kaza sigortası zorunluluğu geldiğini söyledi ve ekstra o yüzden ücret çıktığını söyledi. Ferdi kaza sigortası zorunlu mu diye internetten araştırdığım zaman, zorunlu olmadığını gördüm. Bu konu hakkında detaylı bilgisi olan var mı? 100-150TL peşinde değilim sadece s*lak yerine konulmak can sıkıyor:)

mobildeyim kusura bakmayın, işlem görseli: https://www.hizliresim.com/lqi0wxr

Son düzenleme:
Kanuni bir zorunluluk yok tabii ki. Sigorta şirketleri Zorunlu Trafik Sigortası adındaki garabey sigortayı yapmak istemiyorlar, onu yapacaksak bari 3-5 de feri kazadan kazanalım diye onu iteliyorlar yanında.
2-3 yıldır artarak devam ediyor bu, salak yerine konulduğunu düşünme. sigortacılık sistemi salak =)

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Aynısı başıma geldi. Yanlış hatırlamıyorsam iptal ettirmiştim. Zaman kötü ...

Kuzenim Türkiye Sigortadan motosikletine sigorta yaptırdı zorunlu değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar