Bazı arkadaşlar sanki sigorta firmalarında çalışıyormuş gibi 3000 TL 5000 TL motor olsun yinede o fiyatlara yaptırmak zorundasın şeklinde konuşuyor. Bence bu çok yanlış bir uslüp. Zorunlu olduğunun bende farkındayım, benimde çok hoşuma gitmiyor sigortasız dolaşmak ben makul bir fiyat verseler zaten yaptırıcam ama sizlerde bu şekilde yorumlarda bulunarak fiyatların bu şekilde uçmasına tabiri caiz ise çanak tutuyorsunuz. Herkesin mağdur olduğu bir konuda insanların neden bu şekilde davrandıkları şekilde yorumlarda bulunursanız bence çok daha iyi olacaktır. Çünkü inanıyorum ki burda yazdığımız mesajların ile bir kamuoyu oluşturuyor ve ilgili birileri tarafından okunuyordur.
Bir de şöyle bir konu var motorun değerine bakıpta sigorta fiyatını kıyasmalayın diyorsunuz ama benim motorum en fazla zorlarsam 80-100 yapıyor. Bu hızda ölümlü bir kazaya sebep olabilir fakat benim motorumdam cc olarak kat be kat fazla olan motor veya arabalar ile neden aynı sigorta parası vermek zorunda kalıyorum. Eğer risk analizi ise nasıl bir analiz bu ki 150cc motor ile 250-600cc veya arabalar ile aynı sigorta ücreti çıkıyor.
Benim kastetmek isteiğim tam olarak buydu 3000 TL lik motora 900 tl sigorta çıkıyor derken..
pahalı veya ucuz bunu tartışmicam. tamam ucuz olmadığını hepimiz biliyoruz zaten.
her neyse asıl sizin hala idrak edemediğiniz nokta şu sigorta şirketini motorun fiyatı İLGİLENDİRMEZ , kasko yapılacaksa motorun bedeli , hangi motor olduğu önemlidir.
Trafik sigortasının bedelini motorun SAHİBİ'nin geçmiş trafik hayatı, ikametgah ettiği şehir , yaşı belirler.
Artık şunu lütfen o kafanıza sokun ya.
Şimdi yaptırmıyoruz diye övünüyorsunuz ya kendinizle 2 gün sonra notere gittiğinizde yaptırmadığınız bu sigortalar için size FAİZ ve GECİKMELİ sigortayı CEZALI ödetsinlerde 3000 tl ye sattığınız motorun 3000 tl sinide o sigortaya ödeyin aklınız başınıza gelir belki.