Sigorta Tahkim'e gittik bu saatten sonra şeriatın kestiği parmak acımaz...

28 Mart tarihinde evimin otoparkında motorum park halindeyken adamın biri benim otoparktan manevra yapmaya çalışıyor. Bu sırada geri geri gelirken benim motora çarpıp deviriyor. ::angry2::SYM Joymax 250. Neyse sinir harbinden sonra tutanakları tuttuk olay mahalini fotoğrafladık. 29 Mart'ta yetkili servise motoru bıraktım. Stop lambası, ayna, grenajlar, siperlik, sis farı, işçilik derken toplam servisin verdiği fiyat 3 bin tl.

Sigorta şirketi atadığı eksperler ilk etapta gelmedi. Yaklaşık 5. atanan eksper servise geldi. Kimisi ben Avrupa yakasına gelmiyorum dedi, kimisi ben motordan anlamıyorum ben araba eksperiyim dedi ve gelmedi... Bu sırada 15 gün geçmişti. Neyse eksper geldi araca baktı, indirim istemiş servisten servis de bir parçadan feragat etti, biraz da işçilik indirimi yapmış fiyatı çekmiş 2.400 tl civarına. Eksperin yanıt şu 1.000 tl verelim anlaşalım. Kaza anında olan hasarların eksiden olduğunu felan söylemiş ki gerçekten öyle bişey yok.

Külliyet reddettim. Aralarında 1.400 tl fark var. Başka eksper atayın dedim sigorta şirketine atamadılar. Siz isterseniz SABİM diye bir merkez var oradan eksper değişikliği talep edebilirsiniz dediler. SABİM zaten içler acısı bi sistem. Onlarca kez denememe rağmen sistemde hiçbirşey görünmüyor. Benim sigortam görünmüyor falan neyse eksper değişikliğini yapamadık.

Bu durumlara bakan bir kurum varmış. Sigorta Tahkim Komisyonu. Bir nevi Sigorta anlaşmazlıklarını çözümlüyor ve kararları mahkeme kararı niteliğinde. Burayı aradım, dediler ki sigorta şirketine mail atın ve 15 iş günü bekleyin. Yanıt alamazsanız Tahkime başvuru hakkınız doğuyor. Attım anında maili ve yasal süre doldu verdim evrakları Sigorta Tahkim'e. Orda da dosya açıldı.

Tabi bu arada sigorta tahkime başvurduğum tarih 11 Mayıs. Yani aracıma çarpılmasından tam 45 gün sonra. ::facepalm::

Lanet ettim ERGO SİGORTA'dan. Bir daha mümkün değil bu adamlarla çalışmam. Hiç bir dönüş yapmıyorlar, hiçbir uzlaşma isteği yok. Olay tahkime intikal ettiği gün beni aradılar 1.100 tl hesabınıza yatırılacaktır diye. Dedim geçmiş olsun ben sizi tahkime verdim artık orada hesaplaşırız.

Bakalım şimdi ne olacak tahkim ne kadar sürede karar verecek. Ortalama 3-5 ayda sonuçlanıyor diyorlar ama bakalım...
Benim servisin çıkardığı 3.000 tl mi yoksa eksper efendinin 1.100 tlsi mi artık şeriatın kestiği parmak acımaz...:jocolor:

Benimde tahkimlik değer kaybı talebim var, merak ediyorum tahkim değilde tüketici haklarına başvursak çözümü bulabilirmiyiz bu tahkim iş yapmaz gibi geliyor bana.

Sen yine sigortanı yaptırabilirsiniz . zorunlu trafik sigortasını yaptiramayanlarda var

Hocam ben sigorta sektöründe hasarcı olarak çalışıyorum. Kendim de Şirketimden motokasko yaptım. Şu an İstanbul'da motordan anlayan 2yada 3 eksper var. Zaten tüm dosyalarımıza aynı eksperi veriyoruz.

Tahkime giderek iyi yapmışsınız. Tahmimim 2 ayı geçmeden sonuç alırsınız. Hazüne öüsteşarlığına bağlı tüm sigorta şirketleri tahkim kararları mahkeme kararıymış gibi uygulamak zorundadır.
Tahkime başvurduktan sonra Ergonun sizi arayıp tazminatı ödemek istemesi de, tahkimin onlardan yazılı savunma istemesi ve bu şikayeti kapatmak istemeleri. Siz herhalükarda haklı bulunacaksınız, tahkim yüzde 90 tüketici lehine karar verir. Biraz da şansız bir dönem olmuş sizin için.
Tekrar geçmiş olsun.

Saçmalığa bakın ya. Benim 600rr'a aynı sizin olaydaki gibi park halinde çarptılar. Ama yetkili servisin şişik fiyatına bile sıkıntısız onay verdiler. Zaten %100 haklısınız eşşek gibi karşılamaları gerekirken olaylara bak. Üstüne satarken değerde kaybedecek az birşey.
Bende değer kaybı için sigorta şirketini tahkime vermeyi düşünüyorum. Ama kaybedersek 1000 tl civarında masraf çıkıyor ülkenin adaleti işte.
Eksper gelmemesi de 2 motosiklet kazam oldu şu ana kadar ilk seferde geldiler. Motordan anlamıyorum diye birşey duymadım zaten atanırken ona göre atanmalı.

Motosikleti
Dominar 250
Geçmiş olsun umarım hakkın ne ise alırsın

geçmiş olsun, çok para, resmen eleman maaşını çıkarmak istemişler :)) bide hasta oluyorum böyle küsüratsız düz rakamlara,
kafadan atma fiyatlar olduğunu belli ediyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar