- Konu Yazar
1000 TL etmeyen ufak tefek işlere git gele kullandigim çin malı motora "1200TL" sigorta altında çıkmıyor. Sigortasız gezen 3 milyon araç var bizde bu kervana katılmak zorunda birakildik.
Bizim değil, devletin bu işe bir dur demesi lazım.
Zarar ediyoruz demekten başka bir şey çıkmıyor ağızlarından. Şu an istanbul'da oturan, 30 yaş altı bir birey motosiklet almak istese en iyi ihtimalle 1000-1500 tl arası sigorta ödeyecek. 125 ve 150cc'lik motorlar için üstelik.
Bir de buna zarar diyorlar. Bunun adı zarar değil, soygundur.
Ama adamlar da haklı. "Ben hep 50 liralık benzin alıyorum" zihniyeti hüküm sürdükçe onlar da kaymağını yiyecek bu işin. Müstehaktır.
o zaman zorunlu demeyeceksin buna.Kimse diğerleri kaza yapıyor diye fazla sigorta ödemek zorunda değil.
Hala olayı kavrayamamışsınız. SİGORTANIN SİZİN ARACINIZIN BEDELİYLE ALAKASI YOK. Bu bedel, bulunduğunuz şehirdeki kaza riski, o şehirdeki kazaların maddi-bedeni zarar boyutları, sizin yaşınızdan, önceki kazalarınızdan, aracınızın kaza oranından ortaya çıkan tutarlardır. Kasko ile karıştırmayın.
--TRAFİK SİGORTASININ SİZİN ARACINIZIN DEĞERİYLE ALAKSI YOKTUR.--
Bu bedel görmemiş, kazma şoförlerimiz ve saçmasapan trafik yapısının ortaya çıkardığı yüksek kaza oranlarından ve en önemlisi de son zamanlarda ortaya çıkan DEĞER KAYBI BEDELLERİ dolayısıyla artmaktadır. Her boka ehliyet vermeyip, kuralları adam akıllı uygulasalar, insanlar araçlarını insan gibi kullansa fiyatlar böyle olmaz. Çuvaldızı biraz kendimize lütfen...
Hala olayı kavrayamamışsınız. SİGORTANIN SİZİN ARACINIZIN BEDELİYLE ALAKASI YOK. Bu bedel, bulunduğunuz şehirdeki kaza riski, o şehirdeki kazaların maddi-bedeni zarar boyutları, sizin yaşınızdan, önceki kazalarınızdan, aracınızın kaza oranından ortaya çıkan tutarlardır. Kasko ile karıştırmayın.
Bu bedel görmemiş, kazma şoförlerimiz ve saçmasapan trafik yapısının ortaya çıkardığı yüksek kaza oranlarından ve en önemlisi de son zamanlarda ortaya çıkan DEĞER KAYBI BEDELLERİ dolayısıyla artmaktadır. Her boka ehliyet vermeyip, kuralları adam akıllı uygulasalar, insanlar araçlarını insan gibi kullansa fiyatlar böyle olmaz. Çuvaldızı biraz kendimize lütfen...
Orası beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Ben milletin muhtemelen hiçbir zaman çarpmayacağım arabası için para ödemek istemiyorum. Herkes kendi sigortasını kendisi yaptırsın. Motosiklet kazalarının kaçta kaçında gidip bir başka araca vuruluyor ? Çoğu kazada motorcu kendisi kayıp düşüyor, olan kendisine oluyor. Geçen gün ben de araca çarpmakla düşmek arasında seçip yapıp düştüm gitti. Hem motosikletin marka ve modeli önemli değilse o zaman neden sigortacı sistemden sorguluyor ? Değer kaybının katılması ise bu cahil milletin bir kat daha işine geleceğinden, nasılsa sigorta karşılıyor diyeceğinden daha da dikkatsiz kullanıma sebep olacaktır. Kazaları önlemenin eğitimden sonraki birinci kuralı suç oranına bağlı olarak kazaya karışanlara sağlam bir ceza geçirmektir. Örneğin adam ters yöne girip kaza yapmışsa onun ocağını söndürecek bir ceza keseceksin ki giremesin, bu kadar basit.
O sigorta şirketlerine ve buna çanak tutan devlete aldıkları bu paralar haram olsun.