- Konu Yazar
arkadaşlar benim ehliyetim henüz çıkmadı motoru babamın üzerine yapmak mantıklı olur mu sigorta masrafından kaçmak için ayrıca kendisi pazara kadar burada plaka vs çıkartmak için süre yeterli midir?
Benim motor dedemin üstüne. Soyadlarımız farklı. Bi sorun yaşamadım, olacağını da sanmıyorum.
Peki arkadaşlar motoru babam üstüne yaptım diyelim. İlerde birgün polis çevirdiğinde bana ne gibi zararları olur bu durumun? Ruhsatta sonuçta başkasının adına gözükecek motor. Merak ettim eğer bana sorun çıkarmazsa bende aynı şeyi yapacağım çünkü.
Bir şey olmaz. Tabiki baban motorum çalındı diye emniyete başvurmadığı süreceSenin ehliyetin var ise, Motorunda sigortası muayenesi vs tam ise polis sana başkasının motorunu niye sürüyorsun diye bir şey söyleyemez.
Çıkmaz. Yasalarımızın ehliyeti olmayan birisinin araç sahip olması konusunda bir sınırlaması yok. Sadece Ehliyetsiz araç kullanmayacaksın diyorlar. Bu yüzden motoru babanın üzerine yapmanda bir sakınca yok.
2015 agustos yas 45 390 tl cikti, tabi gecen gun cevirmeye girdim babamin ustune, neden sen suruyorsun? Madem senin neden ruhsat sahibinin adi farkli? Gibi salak sacma sorularla karsilastim. Tabi simdi benim ustume yapsam en az 1500 tl![]()
Peki arkadaşlar motoru babam üstüne yaptım diyelim. İlerde birgün polis çevirdiğinde bana ne gibi zararları olur bu durumun? Ruhsatta sonuçta başkasının adına gözükecek motor. Merak ettim eğer bana sorun çıkarmazsa bende aynı şeyi yapacağım çünkü.