Sigorta hakkında

Merhaba.

Önümüzdeki hafta motorumu satacağım. Motorumun sigortası 2 ay önce bitti ve 400 küsür lira çıktı maddi sebeplerden dolayı yaptıramadım.

Alan kişiye devretmeden önce sigortayı yaptırmalı mıyım?

Yoksa o devralınca kendi adına nasılsa sigorta yapması gerekecek diye boşuna masraf etmemelimiyim?

Bu konuda bilgi sahibi değilim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Alan kişi yaptıracak boşuna masrafa girme, sigortasız da gezme bence

Motoru kullanmıyorum şuan satışı verene kadar kullanmayacağım o güne kadar.

Sigorta yaptırmazsam arkadaşa ek bi masraf çıkmaz değil mi? Yani onun için değişen birşey yok. ?

Değişen bişi yok, senin yaptırmanada gerek yok, alan kişiyede bi zararı yok

Sigortanın bittiği günden satacağı güne kadarki sigorta ücretini borçlu olmuyor mu zorunlu sigorta olduğu için?

motoru satan şahıs satıldığı güne kadar olan sigorta primini yaptıracak.

12 aylık sigorta yaptırırsın, 2 ay sonra satarsan gider 10 aylık kalan parasıne geri alırsın. Motoru alan şahıs kendi sigortasını kendi yaptırır.

Trafik sigortasının olmaması satışa engel deildir. Satışı alan kişide sıfırdan poliçe yaptırır geçmiş ceza onu ilgilendirmez, geçmişte sigorta yaptırmayan kişiyede kimse neden yaptırmadın diye sormaz, trafik sigortası olmazsa sadece kaza yaparsan yada polis çevirirse sıkıntı olur. Aynı cevabı kaç kez verdim yahu, ( Not sigorta şirketine ortaklığım var. Reklam amaçlı deil artık inanın diye yazdım.)

Sıgorta olmazsa ruhsat vermıyor emnıyet ama bu senıde ılgılendırmıyor alakak kısı dusunecek onu senlik bırsey yok. sadece su var sen sıgortasız gezme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar