Madem herkes bişe anlatmış bende hastanede ki bi anımı paylaşayım ;
Ben Sağlık memuruyum bi hastamız vardı anjio(kalp damarlarının görüntülenmesi işlemi) olucaktı,neyse gittim adamın yanına geçmiş olsun dedim başladım işlem öncesi hazırlığına,
B: ben A: adam
B : Hoş geldiniz,geçmiş olsun vs. o arada sigara içiyomusunuz dedim
A : ''20 senedir içerim tırcıyız biz sigara bizim yol arkadaşımız onsuz olurmu'' dedi artist ve ciddi bi tavırla

B : İnşallah arkadaşınız size büyük bi kazık atmaz dedim,hazırlığı bitirdim çıktım odadan.
1 saat sonra anjio odasına indirdim,30 dk sonrada almaya gittim sonuç : 1 anadamar olmak üzere toplam 3 damarı tıkalı çıktı,adama sonucu söylediğimde yüzünün halini görmeniz lazımdı,serviste söyledikleri geldi aklıma bide o an ki surat ifadesi üzüldüm adama.Karar ''Coroner bypass'' dı yani açık kalp ameliyatı.Yine de Allah korudu 1 gün sonra ameliyata girdi 4saatlik bi operasyonla damarları değiştirildi sağlam olarak çıktı ameliyatdan.Yoğun bakımda adama o arkadaşınla bi daha görüşmessin İnşallah dedim

Allah korusun bi daha elimi sürmem dedi
Damar tıkanıklığının,daralmasının en büyük nedenidir sigara,bırakarak çok iyi bi iş başardın bunu her geçen gün ve 40+ yaştan sonra daha iyi anlıcaksın.
Motorunda hayırlı olsun kazasız belasız binersin inşallah.