sigarada vergi sıfırlandı

Cevap veriyim mi? vermeyeyim mi? bilemedim neyse cevap vereyim.

5 liraya satılan sigaranın vergisi 4 lira 53 kuruş ( 4.53 ) geriye ne kalıyor 7 kuruş. Bu yedi kuruşu kim paylaşacak fabrika, dağıtım şirketi ve perakendeci. Bozdur bozdur harca.

Son düzenleme:
Eeee 67 vergi yazıyor linkte sadece

**Aaa pardon yol açıdı mol açıldı diye fal bakmışlar 1. mesajda. hayırlısı

Eeee 67 vergi yazıyor linkte sadece

**Aaa pardon yol açıdı mol açıldı diye fal bakmışlar 1. mesajda. hayırlısı

Sigarada ÖTV'nin yüzde 63'ten yüzde 67'ye yükseltilmesi orta ve üst fiyat seviyesindeki sigaralarda fiyatın 4 lira artırılmasını gerektirirken asgari maktu vergi oranının sıfırlanması ise ucuz sigara üreticilerinin daha az vergi ödemesini beraberinde getirdi. 7.5 liraya satılan bir paket sigaradan önceden (5.6 lira asgari maktu+0.42 TL maktu) 6.02 lira vergi alınıyordu. Şimdi ise asgari maktu kalktığı için bu üreticiler 5.02 lira lira nispi ÖTV ve 42 kuruş maktu vergi ödeyecek. Yani 5.44 lira. Böylece paket başına 66 kuruş ceplerine kalacak. Ucuz sigara üreticileri böylece eğer isterlerse fiyatı aşağı çekebilecek. Eğer fiyat düşürmezlerse paket başına 66 kuruş ceplerine kalacak. Kârları daha fazla artacak.

?? herkes ekonomist olacak diye bir kaide yok.

Not: Sigarayı bırakalı 1 seneyi geçti isterse dalı 20 TL olsun ama bu ülkenin yükünü tiryakilerle akşamcılar çeker bir kez daha bu olayla gündeme gelmiş oldu.

https://www.haberturk.com/sigaranin-fiyati-ne-olacak-2283409-ekonomi

Son düzenleme:
ilginç cumhurbaşkanının sigarayı sevmediğini kaç kişinin kameralar önünde bile cebinden sigarayı alıp attığını herkes bilir yeni bir şeyde değil belediye başkanlığı zamanlarında bile sevmezmiş öyle derler..

nedense bana hiç ilginç gelmiyor
images

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar