Sigara içmek, tiryakilik:

Sigara

Arkadaşım gerçekten de emeğine sağlık. Çok güzel bi yazı hazırlamışsın. Ben de 25 yıldır sigara içen bir tiryaki idim. Bir hafta önce sigarayı bıraktım. İlk 2-3 gün dışında fazla da zorlanmadım. Bence birilerinin sigarayı yasaklamasını istemek ve beklemek yerine kendi kendimize yasaklamalıyız bu lanet şeyi. Sigara içerek kendimize zarar veriyoruz başka bişey değil yani. İçen arkadaşlara nacizane tavsiyem en azından bir kere bırakmayı denemeleri ve içmemek için mücadele etmeleridir. Dediğim gibi ilk bir kaç gün biraz zorlanılıyor belki. Sonraki günlerde, gün içinde bir iki kez aşırı biçimde bir sigara içme isteği hissediliyor. Bu istek, bir dalga şeklinde geliyor 2-3 dakika sürüyor. Bu atakların haricinde günün büyük bölümünde bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Şimdiye kadar hiç sigara içmemiş olanlara da tavsiye olarak, kesinliklikle bir tane bile içmeyi denemeyin derim. Herkese sevgiler ve saygılar.

bunun bi deneyini yapmışlardı hatta haberlerde bile çıkmıştı. şimdi bi düzenek var. nargile tipinde. :p üstteki ince boruya sigarayı takıyosun. alttada dumanı içine çeken bi aspiratör var.bir paket normal uzunlukta 20 sigaranın dumanı suyun içinden geçtikçe su kararıyor ve son sigara da bittikten sonra suyu kaynatıyorlar. ve karışımdaki su gidiyor geriye katran'ı andıran kanserojen bi madde kalıyor. ve bunu tartmışlardı galiba. bir paket sigarada 110gr katran mı yemiş oluyorduk öle bişeydi. :)

içen içsin tabii de, biz 3. dünya ülkesinde yaşadıgımız için bu içenler bizim gibi içmeyenlerden uzaklaşmak yerine yüzümüze baka baka üflüyorlar dumanı. bar ve restoran dahil her kapalı mekanda sonsuza kadar yasaklanacak... o zaman ben de derim "içen içsin" diye.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla yazmışsın böyle böyledir diye, eline sağlık ta.. nasıl bırakılacak bi de onu yazsaydın ya..
nikotin bandı bende işe yaramadı, omzumda bant fosur fosur içmeye devam ettim öyle..

çok güzel bir konuya deyinmişsin ben 5 senedir bırakmışım sigarayı ve daha bir çok madeyi şu an çok iyi durumdayım:cat: önceden sporcu olduğum halde ikimerdiven zor çıkıyordum nefesim kesiliyordu :pale:ama çok şükür şimdi kendimi çok iyi hisediyorum :cherry:ve her zaman formdayım darısı bütün bu nahlet sigarayı içen arkadaşların başına lütfen kendinize bir iyilik yapın geç kalmadan sigarayı bırakın :pr: saygılar.:rendeer:

ya rakadaşlar mantıklı olalım
şimdi kaba bi hesap yapalım
ornegin orta kalitede bi sigara
winston
3.75
ki aramızda içenlerın cogu malbora içerbilir yanı ortalama 3.5 milyon diyelım
gunluk en asagı 1 paket diyelim
ayda ne yapar
3.5*30=105 milyon

1 litre benzin ne kadar 3.5milyon
yanı sigara içmesenız

ayda 30 litre benzin alabilirsiniz

tam yakıtları bilmiyorum bunu kabaca sallayacagım
1000lik bi makine en fazla yaksa ki yakmaz 100kmde 10 litre yaksa ayda 300km gezme sansınız olur

600luk bi makinede bu 450 olsun

250likde 600km

125likte 1000km gitme imkanın var
hele hele innovia falan varsa

abowww inovia ile 1250 km gidersin heralde

105 milyonla ne yapılır başka 1 sene biriktirsen full koruma alabilirsin

gene 1 sene biriktirsen ogluna yada yegenıne 2. el bi çin malı motor alıp sevindirebilirsin

tekrar 1 sene biriktirip BA2 ehliyetr alabilirsin

gene biriktir

annene bulaşık makinesi

eşine fırın

ogluna bisiklet

dayına kral bi takım elbise

halana 2 tane halı

eşine 1tane bilezik
.
..
..
.
.
.
.

yanı uzar gider

YA ARKADAŞLAR İÇMEYIN SU ZIKKIMI YA

AİLENIN RIZKINI BUNA YATIRMAYIN BUYUK VEBALİ VAR

saygılar
fatih

uwe

Ben sosyal içiciyim. Kendim hiç sigara içmiyorum. Yanımda içenler sayesinde günde sanırım 1 paket içiyoom.

@melocann (Metin) sosyal bir yaraya parmak basmışsın pardon sigara basmışsın..:p

Bu konuda; bilgilendirmek ve bilgilenmek herkesin görevi bence..:mrgreen:

Videoyu izledim..İzledim..Etkileyici olmuş..Umarım bu topicden sonra sigarayı
bırakan olacakdır.. :)

@melocann (Metin) sosyal bir yaraya parmak basmışsın pardon sigara basmışsın..:p

Bu konuda; bilgilendirmek ve bilgilenmek herkesin görevi bence..:mrgreen:

Videoyu izledim..İzledim..Etkileyici olmuş..Umarım bu topicden sonra sigarayı
bırakan olacakdır.. :)

bi bırakmıyoruz bari bıraktırma sebebi biz olalım abi

gene 1 sene biriktirsen ogluna yada yegenıne 2. el bi çin malı motor alıp sevindirebilirsin

sanırım bu laf bana gitti emmioğlu:p:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar