Sıfır zinciri kısaltmak

Motoruma 112 520 sunstarın rdg serisi üst düzey bir zincir aldım. Fakat maalesef ki sonradan fark ettim ki dişlilerim de bitik bir süre bu şekilde bindikten sonra dişli aldım fakat orjinali değil arka 2 diş daha küçük aynı motor bloğu xt660 ın dişlisi. Zincirin 110 olması gerekiyor bunu nasıl kısaltabiliriz. Spiral ile kısaltmak durumunda kısaltılan bölgenin bozulabileceğini duydum. Maalesef erzurumda olduğum için alette yok. Bir arkadaş 1 bakladan bişe olmaz öyle gergiyi biraz geriye verip tak diyor sizce ne yapmalıyım? Zincir pahalı bir zincir kaba tarifle Piç etmek istemiyorum zincir dişliyi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende 1 bakla uzun zimcir kullandım sorun olmuyor.zaten 11.400kmde bitti ömrü.zincirden bakla almak tavsiye edilmior bilemicem

F54

büyük cc için zincir kısaltmayı pek tavsiye etmezler
ben şehir içinde kullandığım cub un zincirinden bakla alıp kullanmaya devam ediyorum bunun için aparatlar satılıyor ve kısaltması çok kolay elin anahtar tutuyorsa becerebilirsin nette videoları mevcut
sprel ile kestiğin zaman o pimi bir daha kullanamazsın çünkü o pim vurarak şişirilmiş olacak ki sen başını kesince bir daha orada onu şişiremezsin

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Zincir sıfırken zaten kısaltmakta sorun yok. Eğer zincir zaten monte edilmiş ve kısaltılması gerekiyorsa bu durumda yeni kilit baklası almanız gerekir. Bu tip işlemler için sadece kilit baklası da satılıyor... (Türkiye'de bulamayabilirsiniz; artık Amazon vs. bir yerden alacaksınız. O zaman da pahalıya geliyor maalesef...)

Konusu geçmişken sorayım.Oringli xringli falan üst düzey zincirler için kilit baklası oluyormu.Hani biz sanayi tip zincirleri kilit baklası ile kullanıyoruzda .Performans zincirleri için özel baklamı satıyorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Konusu geçmişken sorayım.Oringli xringli falan üst düzey zincirler için kilit baklası oluyormu.Hani biz sanayi tip zincirleri kilit baklası ile kullanıyoruzda .Performans zincirleri için özel baklamı satıyorlar.

Benim kilit baklası dediğim klipsli veya perçinli olan tiplerin her ikisi de. Sadece klipsli olan değil. Benim JT zincirde montajda sıkıntı olmuştu; perçinli kilit baklasında o-ring tam oturmamıştı. O sırada vakit yoktu, zincirin aynı model yedek bir perçinli kilit baklası sipariş edip bir İstanbul - Bodrum git gel yaptıktan onu taktırmıştım. O zincir şimdi 22.000km'de ömrünün sonunda, yenisini taktıracağım.

Yani bu tarz yüksek cc motorlar için üretilen zincirlerde masterlink kullanmıyorlar. Onun yerine ağzı açık perçinlerle geliyor, zincir birleştirme aletinde bu perçinler ezilerek zincir birleştirilmiş oluyor. Ben de tam bu noktada problem yaşıyorum. Zinciri daha öncesinde incelememiştim bodrumdayken. Şuan Erzurum da’yım ve kış boyu Erzurum da olacağım dişlileri vs kendim değiştim tam zinciri taktım ne göreyim masterlink yok zincir bahsettiğim perçinli sistemi kullanıyor. Tahmin etmem gerekiyordu. Neyse uzun lafın kısası motor garajda öylece yatıyor 2 gündür ne yapsam diye düşünüyorum. Erzurumda zincir birleştirme aparatı yok çünkü. Varsada ustaların saçma tripleri ile uğraşamam açıkcası. Eski zincirim did. Onun birleşim noktası masterlink ama o da kullanılmış zincir sünmüştür diye tahmin ediyorum yani takmam durumun da bağlantı noktasının etrafında olan baklalar doğru şekilde çalışamayıp ses yapabilir veya zincir kopabilir vs. En sağlıklısı ya perçim ya da sıfır bir kilit.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar