Sıfır Motosikletle Uzun Yol

Arkadaşlar sıfır motosikletle uzun yola çıkmanın motora bir zararı olur mu? Rodaj sağlıksız mı geçer? Çıkılır derseniz nelere dikkat etmek lazım?

Motor rodajda iken sürekli aynı viteste ve sabit bir hızda gitmek sakıncalı olur diye biliyorum.Bu yüzden sürekli vites değişimi isteyen ve uzun süre yüksek hız gerektirmeyecek geziler tercih edilir.Rodajda iken aynı zamanda motoru ve kronik bir arızasının başgösterip göstermeyeceği de test edilmiş olur.Uzun yoldagevşemiş bir vida yüzünden başımıza olmayacak bir arıza gelmesi tadımızı oldukça kaçırcaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rodajdan sonra cıkmanız daha mantıklı gibi yada hızınızı sureklı sabit tutmamaya calısın. Uzun yola gideceginiz yerdeki servisin telefonunu alın. Vidalarınızın sıkılıgını kontrol edin, lastik patlamasına karsı onlem olarak spreylerden yanınızda bulundurun. Gece yolculugu için ampul patlaması vb. durumlar için yedek ampul tasıyın. el feneri vb. yedek aydınlatma da alın derim. Motorunuzun benzin deposu kucukse kucuk bir pet şişede yedek yarım litre benzin almakta fayda var. Uykunuz gelirse mutlaka durun yuruyus yapın elinizi yuzunuzu yıkayın. Birde scooterla uzun yol tehlikelidir virajlarda. Motorunuzun limitlerine dikkat edin. Uzun yola cok cıkıyorsanız touring tipi motorlar tavsiye ederim.

Motosikleti
Forza 250
Motorun son limitinin %30 altında gidin yeter.

Yok Fizy ile çıkmayacağım o paket motoru ben kendime sıfır vitesli düşünüyorum hususi binmek için o da sırf gezilere katılmak için :)

virajları yolları tercih etmek daha mantıklı düz yolda rodaj döneminde çok yavaş gidiliyor vites düşürsen hızın azalıyor o yol sonra çile oluyor. Virajda hem yüksek hızlara çıkmazsın hemde sürekli vites değiştirme imkanın olur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yok Fizy ile çıkmayacağım o paket motoru ben kendime sıfır vitesli düşünüyorum hususi binmek için o da sırf gezilere katılmak için :)

En iyisi sıfıra yakın ikinci ellere bir bak istersen. 300-400 tl cepte kalır hemde kmler 1000 civarı rodajı yeni bitmiş temiz biçok motor var sahibinden.com'da

En iyisi sıfıra yakın ikinci ellere bir bak istersen. 300-400 tl cepte kalır hemde kmler 1000 civarı rodajı yeni bitmiş temiz biçok motor var sahibinden.com'da

Rodajın asıl yapıldığı meçhul. Bence sakıncalı. Biri bin yalan dolanır bu işte. Konuya geçecek olursak;
Uzun yolda rodajda daha sağlıklı geçer. Amaç rodajda motorun parçalarınım alışması değilmi zaten. Vites değiştirmekle bağlantısı ne. Vites kutusunumu alıştıracak. Uygun hızlarda yol alıp normalin üstünde mola vererek istenilen yola sıfır motor ile çıkılır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Rodajın asıl yapıldığı meçhul. Bence sakıncalı. Biri bin yalan dolanır bu işte. Konuya geçecek olursak;
Uzun yolda rodajda daha sağlıklı geçer. Amaç rodajda motorun parçalarınım alışması değilmi zaten. Vites değiştirmekle bağlantısı ne. Vites kutusunumu alıştıracak. Uygun hızlarda yol alıp normalin üstünde mola vererek istenilen yola sıfır motor ile çıkılır.

Ben kullanım klavuzunda okumustum rodajda belli devir ve hız geçilmemeli ve surekli aynı yani sabit hızda seyahat edilmemelidir, sürekli gaz acarak ve kapayarak surun yazıyor. Sanırım motosikletlerde ilk 1000 km civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ben 2 kez rodaj yaptım ikisinde de bu kurallara uydum motor cok cevik olmustu. Aynı model motosikletleri bile geçiyordu. Aynı şeyi sıfır aldıgımz otomobilde de yaptım çekişi çok değişti aynı model otomobillere göre. Yani rodaj olayı çok çok önemli. Tabiki 2. elde buyuk risk ama km düşükse belki yine aynı şekilde gaz açıp kapama mantıgıyla ve sabit hızda surmeden yine motoru açmak mumkun olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar