Sıfır motosiklet işlemleri

Bundan 3-4 yıl önce mondial sfc snappy x almıştım sıfır olarak. Motor plakasız bir şekilde evin önünde durdu. Sanırım 0-99 cc arası motorlarda MTV alınmıyormuş bu doğru mu ? Birde Vizesi bilmem nesi toplam ne kadar masrafı olur ?

aynen 0 99 arası motorlu taşıt vergisi ödemezsin.bu demekki trafik sigortası yaptırıp muaneye gitmen yeterli olur.

Motosikleti
Yok
1) Plaka cikartmalisiniz, bunun icin motosikletin faturasina ve bayinin size verdigi/vermesi gereken "Tip Onay Belgesi" ve "Trafige cikis uygunluk belgesi" gibi belgelere ihtiyaciniz var. Ruhsat ve plaka masraflariniz cikacak, yaklasik 200TL tutar.

2) 0-49cc arasi MTV yok, 99 degil. Bu durumda MTV odemelisiniz. 200cc icin 90TL, 250cc icin 160TL odedim bu yil.

3) Satin aldiktan sonra 3 yil muayenesi yok, ancak 3 yildan sonra muayene zorunlu ve yaptirmadiginiz her ay %5 cezasi var. Muayene 120TL desek, her ay 6 TL ekleyin.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
3) Satin aldiktan sonra 3 yil muayenesi yok, ancak 3 yildan sonra muayene zorunlu ve yaptirmadiginiz her ay %5 cezasi var. Muayene 120TL desek, her ay 6 TL ekleyin.

Satın aldıktan sonra değil Türkiye'ye girdikten sonra başlıyor. Yani 2017 Şubat'ta girmiş bir araç için. 1 ay süre veriyorlar. Mart 2020 de bitiyor. Trafiğe çıkış tarihini baz almıyorlar.

Bir sorum daha var. Motoru biz 4 sene önce sıfır almıştık. Köy yeri gibi biryer olduğu için plakasız bindim. Şuan satmak istiyorum. Motorun faturası kesilmiş. Acaba direk olarak plakayı sattığım kişinin üstüne çıkartma imkanım varmı tekrar tekrar noterde uğraşmamak için?

Bir sorum daha var. Motoru biz 4 sene önce sıfır almıştık. Köy yeri gibi biryer olduğu için plakasız bindim. Şuan satmak istiyorum. Motorun faturası kesilmiş. Acaba direk olarak plakayı sattığım kişinin üstüne çıkartma imkanım varmı tekrar tekrar noterde uğraşmamak için?

öyle bir dünya yok
bütün cezalarını ödeyip trafiğe çıkartırsınız. sigortasını yaptırdıktan sonra satabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar