Sıfır Motosiklet Almak İçin En Uygun Zaman ve Kampanyalar

Arkadaşlar selamlar,

Bu sorunun en basit cevabı "paran olduğu her zaman" olabilir evet ama piyasayı takip eden arkadaşlara sormak isterim, zira yeni niyetlendigim için öncesinde pek takip etmiyordum.

Bir çok marka sezon açıldığı bahanesiyle 0 faiz taksit kampanyalarını bitirmiş, bu da gizli zam demek tabi.

E bizim gibi yüksek enflasyon olan ekonomilerde asla nakit alışverişi de yapmayı istemiyorum.

Sizce sonbahara kadar beklemek mi gerek? Yoksa yaz başında, ortasında vs de 0 faiz taksitli kampanya yapan markalar oluyor mu? Piyasa hâkimiyeti olan arkadaşlardan bilgi rica ederim.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Şu an taksitli bulduğun beğendiğin motoru almanı tavsiye ederim. Mayıs ayında zamları yansıtırlar, hatta bazıları şimdiden zammımıza koymuş olabilir :)

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Su donemlerde piyasa nasil sekilleniyor tam hakim degilim fakat 2 senedir sene sonu fiyatlari inceliyorum.

Aralik sonu ocak basi gibi Korlas ve Royal Enfield gibi Atasehir Watergarden menseili (enteresan tabir) markalar buyuk zam yapiyorlar. O tarihlerde fiyat listelerine bakinca insan "Bu fiyata bu motorlari zor satarlar" diyor. Ancak ekim-kasim aylarinda fiyatlar yurt disi fiyatlarina oldukca yakinlasmis oluyor. Taksit kampanyasi gibi de imkanlar da cabasi. Bizzat kendi Triumph motorumu ekim sonu taksitle 680k TL'ye aldim. ~1.5 ay sonra fiyati 800k'ya firlamisti. Bugun de fiyat hala ayni.

Yamaha ve Honda'yi da ayni tarihlerde takip etmistim. Ancak yukaridaki markalar ile benzer tarihlerde bir zam gozlemleyememistim. Muhtemelen zamlari daha erken yapiyorlar cunku fiyatlari karsilastirinca Japon'lar cok yukarida kalmisti. Bu grupta ilgimi ceken tek motor ise Tracer 7 idi. Onun da fiyati gecen sene kasim gibi Tiger'a gore cok yukarida ikeyken simdi benzer seviyelerde. O aralar Tracer 7 ~800k iken, su an 852k TL imis ancak indirim kampanyasi da var. Kisaca Japon'lar farkli zamanda zam yapiyor.

Eski motorum Bajaj'i ise subat sonu almistim. 1 ay gecmeden ona da kallavi bir zam geldigini hatirliyorum. Yanlis hatirlamiyorsam 130k TL'den 150k TL'lere gelmisti.

Beklemek sorun degilse sene sonundaki kampanyalar daha can alici oluyor diyebilirim. Ancak yukaridan da anlasilacagi uzere Japon grubunun zam davranislarina cok hakim degilim, Avrupali'lara daha cok uyarlanabilir bir formul bu. Son 2 senede gozlemledigim pazar hareketleri bu sekilde. Anlasilmistir fakat yine de soyleyeyim: Soylediklerimin hepsi sifir motorlar icin.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Lansman fiyatı cazipse, fuar için özel fiyat varsa(cazipse), en çok da aralık ayında motosiklet alınır(sıfır).

Japonlar her ay zam yapar. Döviz farkını naklen anlarsın. Ama Honda son 2 senedir Kasım ve aralık aylarında hem indirim hem taksit kampanyası yapıyor.
Yamaha enteresandır bu sene güzel kampanyalar yaptı. Özellikle tracer 7 de. Manuel olanı 695 y-amt olanı 725e veriyorlar. Ve kampanya hala devam ediyor

Motosiklet kurye değilseniz keyfe keder bir şey o yüzden beğendiğiniz bir model marka bulursanız, bütçeniz de müsait ise alın gitsin.

Hayat geçiyor, bazı şeyleri ıskalamamak lazım.

Tabi hayat geçiyor diye yorganın boyunu da ihmal etmemek lazım, o kadar da değil.

Beklemek sorun degilse sene sonundaki kampanyalar daha can alici oluyor diyebilirim.

Teşekkür ederim hocam tespitlerinizi paylaştığınız için. Açıkçası ben de böyle bir izlenime kapıldım. İlk defa geçen sene Kasım'da sıfır bir motosiklet aldım (Honda), çok güzel bir taksit kampanyası vardı. Bir çok markada aynı şekilde. Sonrasında takip edince taksit oranı yavaş yavaş azaldı ve şuan yok. Motosiklet sezonu diye birşey uydurmuşlar ve havalar ısındıkca fiyatlar da ısınıyor. Kapitalist düzenin oyunları :)

Hayat geçiyor, bazı şeyleri ıskalamamak lazım.

Tabi hayat geçiyor diye yorganın boyunu da ihmal etmemek lazım, o kadar da değil.

Doğru. Niyetim diğer motorumu da satıp orta sınıf yeni birşeyler almak, güzel bir kampanya vs denk gelirse, umarım bu hayalde beni ıskalamaz.

Motosikleti
K 1600 GTL
Enflasyonist ortamda ulaşabildiğin ürünü beklemeden almak gerekiyor. Beklediğin takdirde arkasından bakıyorsun bir süre sonra ulaşılamaz oluyor....

Motosikleti
İki Teker Havada
Bu yıl firmalardan dolu dolu kampanya bekliyorum
Satışları çok durgun
Millet parayı altına yatırdı

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Sıfır motor almak için en uygun diyebileceğimiz bir zaman kaldı mı artık bilmiyorum.
Hiç kampanya yapmayan Yamaha zort diye Mart ve Nisan 2026'da kampanyaları başladı. Peşin indirimli fiyattan alanlar Honda'nın ilk kez Sonbahar'da yapmaya başladığı nakit kampanyaları zamanındaki gibi zarar etti. Tam diyorsunuz başka kampanya olmaz herhalde zaaaart diye bambaşka bir kampanyayla çıkıveriyor markalar. Bu sene ekonomik açıdan daha sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. Bundan daha agresif kampanyalar görebilir miyiz? Hayır diyemiyorum.

Ama biniciyseniz kısa vadede elden çıkarma derdiniz yoksa size uygun bir kampanya bulduğunuz an yapıştırmakta fayda var.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İstediğin motoru mu almak istiyorsun. bulduğunu mu alacaksın? Kampanya kovalarken bulduğunu almak zorunda kalabilirsin.

Motosikleti
sattık :(
Gördüğüm kadarıyla bir sonraki yılın kış ayı gibi oluyor. Örneğin 2025 model Tracer 7 yi 2026 Ocak-Şubat aylarında çok uygun fiyata veriyorlardı, genellikle de İstanbul dışı nispeten küçük sayılabilecek şehirlerimizdeki bayiler elinde kaldığı için daha ucuza ve kampanyalı verelim de kurtulalım mantığıyla bir indirim/alım kolaylığı yapıyorlar gibi.

Ama memlekette uyguna bir şey almak taklamakan çölünde korsan hazinesi aramak gibi oluyor.

6 ay sonra kampanya yapılacak olsa kampanyalı fiyat bugünkünden pahalı olacak :D

Hocam nakit liste fiyatından bahsetmiyorum aslında. Burada önemli olan ne kadar yüksek fiyata 0 faiz taksit kampanyalı olması. Yüksek enflasyon ortamında nakit harcamak büyük risk. O yüzden 0 faiz taksit kovalamak bence mantıklı. Sonuçta elinizde biriktirdiğiniz parayla da motor alana kadar yatırım yapabilirsiniz, en kötü vadelide durur mesela.

Şimdi hobi, 2 tekerin ruhu vs bunlar çok güzel şeyler ama kimimizin de böyle finansman yapması gerekiyor maalesef :)

İstediğin motoru mu almak istiyorsun. bulduğunu mu alacaksın? Kampanya kovalarken bulduğunu almak zorunda kalabilirsin.

Çok marka takıntım olmadığı için mutlu olacağımı düşündüğüm bir kaç model var, hangisini yakalarsam o olacak umarım.

Motosikleti
D400
2 senedir kasım aralık ayında baya kampanya yapıldı.

arada başka kampanyalar vardı da esas düzgün olanlar o dönemlerde oluyor.

bu sene ne olur bilemem tabi :D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Hocam nakit liste fiyatından bahsetmiyorum aslında. Burada önemli olan ne kadar yüksek fiyata 0 faiz taksit kampanyalı olması.
Genelde nakit alırsan bu para, 0 faiz taksitle istersen şu para şeklinde, taksitle alımda toplamda daha yüksek olan kampanyalar yapıyorlar.
Doğrudan indirimli fiyattan 0 faiz taksit kampanyası olursa ben de dediklerinize katılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar