Sıfır motosiklet alırken ilk çalıştırmada red line?

Arkadaşlar bayiden sıfır motosikleti almaya gittim servisteki usta motoru hazırlamış. ilk çalıştırmada red line yaptı. bende arkadaşım yeni motor 7000 deviri geçmemesi gerekir diye biliyorum sen red line yaptın dedim.Ustanın açıklaması ilk çalıştırmada bir şeylerin yanması için yaptım dedi. buji başımı yoksa subap başımı tam hatırlamıyorum onun yanması için ilk çalıştırmada yapılır dedi bu doğrumudur arkadaşlar.

Sorun olmaz dert etme. Yapmasa da olurdu ama usta kafası işte.

şu anda motor rodajda bitmesine az kaldı yağ değişimi yaklaşıyor. Vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. başka bir servise gidicem inşallah bir sorun yoktur.bakalım o usta ne çıkaracak :)

Motorun devrine bağlı olan silindir-piston rodajıyla vites geçişlerinin zorluğunun bir ilişkisi yok.

Yağ değişiminden sonra rahatlayacağınızı tahmin ediyorum.

bende inşallah yarın halledicem rodaj bitti sayılır yani 800 kmye yaklaştık ama yaptırcam bakımı 200 km daha bekleyemem :D bende yakıttan biraz şikayetçiyim 4 litre felan yakıyor şuan o düşecek inşallah :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sıfır motor çalıştırıldığında gaz bile verilmemeli bir süre sizinki direk redline nasıl ustaymış o ilginç.

Sıfır motor çalıştırıldığında gaz bile verilmemeli bir süre sizinki direk redline nasıl ustaymış o ilginç.
Temmuz ayında sıfır motor topladığımda trafiğe çıkmadan önce yarım saat rölantide çalıştırmıştım. Kranktan silindir kapağına kadar herşeyi sıfırdı çünkü. Ama fabrikasyon motorlarda o kadar boşa çalıştırma gerekmeyebilir, parçaların alışma payı veya motorun sıkılığı çok daha azdır.

Temmuz ayında sıfır motor topladığımda trafiğe çıkmadan önce yarım saat rölantide çalıştırmıştım. Kranktan silindir kapağına kadar herşeyi sıfırdı çünkü. Ama fabrikasyon motorlarda o kadar boşa çalıştırma gerekmeyebilir, parçaların alışma payı veya motorun sıkılığı çok daha azdır.

ben çalıştırıp test ediyorlar diye biliyorum ama gerek varmıki bende çalıştırınca 5 dk felan bayide rolantide çalışmıştı . gerçi rodajda 8-9 kere 8 bin deviri geçtim inşallah bir sorun yaşamam :D farketmeden oldu birde ilk aldığım gün 2 den 3 atcagıma 1 e attım cuptan alışkanlık surucu kursundaki :D motoru kesiciye sokmuştum inşallah sorun yaşamayız :D

ya zaten şuan satılan bütün motorlar rodajlı geliyor. yani 1 kereliğine 7000 e ilk anda çevirmesi bir şey yapmaz. rodajdaki motorda farklı bir yağ vardır daha incedir yağın yoğunluğu. Bunun sebebi ise sürtünen parçaların alışma süreci. Fakat ister motorun 10 km de olsun isterse 300 bin , motor ısınmadan gaz açılmaz. 3- 5 dakika beklenir siz bu arada kıyafetlerinizi giyersiniz motor ideal çalışma sıcaklığına ulaşır sonrada yola koyulursunuz.

vites geçişlerinindeki sorununda bunlarla alakası olduğunu düşünmüyorum açıkcası.

hocam bence de vites geçişiyle bi alakası yok ama adam çalıştırdı hararet ikiye geldi(bu arada motor r25) sonra red line yaptı motoru sonuna kadar zorladı boşta. ne bilim bana sanki yanlış gibi geldi. tabi benim teknik bilgim çok yok oyüzden size sormak istedim teknik bilgisi olan arkadaşlar varsa doğrumudur diye?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar