sıfır motosiklet alanlar motosikletiniz ilk ne zaman arıza çıkardı !!!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
belki bu sayede sıfır motor alıcaklar içinde iyi bir konu olabilir.
zamanında 150 mash almıştım sıfır 2 hafta sonra yolda bıraktı akusu bitti egzozu patlatı vs.
şuan xj6 var 11000 kmye yaklaştım şükür sıfır arıza sorunsuz. bakalım ne zaman ilk arızayı çıkarıcak .20000 ? 30000 ?

Benim mondial 150 mcx var ilk aldığımda akü sıkıntı çıkardı. Garantiden aldım.
Onun dışında 1 yıl oldu. 2200 km yaptım (1700 şehir içi 500 şehir dışı).
Düzenli bakım yaptırıyorum , herhangi bir problem yok.
Ustam motoru bir denedi son bakımda rodajda iyi dikkat etmişsin sıkıntı yok. Düzenli bakımla 15 bin km gider dedi,
İnşallah öyle olur.

Son düzenleme:
10 ay önce sıfır aldım motorumu mh drift 3300 de debraj telim koptu değiştirdim 6000 de çift tırnak buji taktım zevk amaçlı 11000 küsürlerde kilometre arıza verdi garantiden değişti o arada beyin de değiştirdi ustamız ama beyin problemli çıktı 200 metre gittim stop etti soğuyana kadar çalışmadı eskiyi taktık 17000 küsür km de zincirimin segmanı kırılınca koptu ve tekerleğe dolandı şuan 18400 km civarındayım tüm sıkıntılarım bunlar

Aldığım sıfır motosikletler

2001 model honda titan: 5 sene 20.000 km
2006 model yamaha ybr: 6 sene 19.000 km
2011 model honda cbr: 2 sene 5.000 km bu 3 motor kullanımı boyunca beni asla yolda bırakmadı. Ufak tefek km halatının çıkması, aynanın düşmesi vs oldu ancak.

2014 model mondial drift: 7.km de eksozu düştü. Tüm vidalarını elden geçirdim ve bir daha sorun çıkarmadı. En azından fırsat bulamadı

2014 model bajaj Pulsar: 350km deyim. Bakalım kaliteli duruyor. Japon markaların bu sınıftaki eksikliğini kapatacak bence :cat:

Son düzenleme:
3 sene önce kanuni ronny aldım 0 km de .aldığım gün işe gittim akşam iş çıkışı motor çalışmadı zar zor çalıştırdım servise kadar gittim rölantiye düşünce stop ediyodu . emme manifoldunun cıvatalarının biri yokmuş diğeride gevşek ti fazla hava aldığı için istenilen yanma oluşamadığından stop ediyodu bi cıvata taktık düzeldi. 4ay önce TVS apache aldım henüz bi sorun yok. 1780 km de

Motoran 125 vardı ilk motorum aldığım gün vites yeri yere düştü(bastığımız yer,ama heralde montajla alakalı bir sıkıntıydı)3bin km yaptım onla.O 3bin kmde(bu arada gezdiğim yerler memlekette dağ taş yani)ufak bir sorun dahi çıkarmadı.

sıfır mondial x treme max aldım. modifiye ettim o sekil kullanıyorum.

10.000 km de suan daha sıkıntı cıkartmadı :cat:

kanuni caracal 15000km. hiç yolda kalmadım. aldığım gün vida gevşemesi yüzünden vites kolu, vites milinden çıktı. 4. viteste 45km kadar yol gitmek zorunda kaldım ama yolda kalmadım :) motorun üzerinden 1 defa feribotla çanakkale boğazını geçerken inmek koşuluyla aralıksız 650km yol gittim 10 saat hiç durmadan yolda öf, pöf demedi. (feribotta 10dk kadar dinlendi) canavar :)

peugeot 105 ile 7000km kadar yol yaptım. hiç yolda kalmadım. bir defa karbüratörün motora bağlandığı noktadan hava sızıntısı oldu, sanayiye kadar mopedle gittim. yine yolda kalmadım.

Son düzenleme:
Sıfır motorda yani kaliteli bir marka söz konusuysa sadece plastik aksamındaki vidalar somunlar belirli bir süre sonra gevşiyor.Zaten ilk ve ikinci bakımda bu kontrollerin yapılması zorunlu artık.Yamaha ve Honda ikisindede sıfır km motorum oldu sadece bu sorunla karşılaştım.Elden gelir bir sorun.

2013 ybr aldım sıfır. 600km civarında devir saatinin bozulduğunu farkettim. 850km felanken garantiden değişti başkada sorun çıkartmadı çıkartacağınıda sanmıyorum. deli gibi uzun yol yapıyorum banamısın demiyor :)

Benim mondial 150 mcx var ilk aldığımda akü sıkıntı çıkardı. Garantiden aldım.
Onun dışında 1 yıl oldu. 2200 km yaptım (1700 şehir içi 500 şehir dışı).
Düzenli bakım yaptırıyorum , herhangi bir problem yok.
Ustam motoru bir denedi son bakımda rodajda iyi dikkat etmişsin sıkıntı yok. Düzenli bakımla 15 bin km gider dedi,
İnşallah öyle olur.

bişey sorcam 2200 km de kaç kere bakım yaptınki düzenli olcak :)

bişey sorcam 2200 km de kaç kere bakım yaptınki düzenli olcak :)

2 defa bakım yaptım.
ilkinde (850 km) yağ değişti frenler debriyaj kontrol edildi.
ikincide (1950 km) yağ ve buji değişti. Fren debriyaj ve hava filtresi kontrol edildi.
ayrıca genel bir cıvata kontrolü yapıldı.
bunun dışında her 500-600 km de zinciri temizleyip yağlıyorum.
Rodajda 50-60 km hızı geçmedim. (ilk 1500 km )

Ayrıca cümlem yanlış anlaşılmış galiba.
Ustam: Bakımlarını ihmal etme tam zamanında yaptır. sorun çıkarmadan 15 bin gider dedi.
15 bin civarında daha detaylı bakarız. sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum ama olursa halledip bir 40-50 bin km'yi bulur dedi.
hocam zaten çin malı bu 40 bin giderse iyi yani.

2011 de yeni kasa cbr 125 çıkınca almıştım sıfır. aldım hemen ertesi gün şöyle bi gezelim diye bi kaç arkdaş uzun yola gittik. motor 400 km de iken marş ile çalışmaz oldu . 700 km de iterek baya zorla çalıştı. 900 km de iken tam çalışma iptal oldu. aküyü söküp arkadaşın motorda sarj edip öyle değişe değişe geriye geldik. konjektör fişini takmamışlar. motorun 3. günü 1000 km yapmıştım ama dönüş yoluda 400 km rezillik çektik ..

Motosikletim (SALCANO WOLF) daha 1300 küsür km lerde.. 2 ay oldu saat gibi çok şükür. :)

İlk aldığımda montajı yapan servis aldığı benzin parasını iç etmek için depoya benzin koymayıp, şamandıra bozuk desede, servisten çıkıp 1 km gittikten sonra benzin aldığımda şamandıranın gayet iyi çalıştığını gördüm. Servise sorsan hala bozuk der.. Şamandıra değil, Servisin kanı bozuk. :jocolor:

18 Mart 2014 tarihinde 2012 model TVS Apache aldım. (0 km.) Şu an 3.850 km.de henüz tık demedi maaşallah. :) Genellikle şehir dışında kullanıyorum. İlk bakımı 600 km. ve ikinci bakımı 2.000 km.de serviste yapıldı. Üç gün sonra da 4.000 km bakımı yapılacak. Ben onu seviyorum, o da beni. :)

İlk aldığımda montajı yapan servis aldığı benzin parasını iç etmek için depoya benzin koymayıp, şamandıra bozuk desede, servisten çıkıp 1 km gittikten sonra benzin aldığımda şamandıranın gayet iyi çalıştığını gördüm. Servise sorsan hala bozuk der.. Şamandıra değil, Servisin kanı bozuk. :jocolor:
-Abi ben benzin koydum ama şamandıra bozuk,göstermiyor, sen bana benzin parasını da ver. :pl:
-Kardeşim nasıl servissin sen? Bozuk mal teslim edilir mi? :jocolor:
Diye sormadın mı?

Herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim.

2012 windy s 150 2 sene önce aldım.6 ay aktif kullandım onun dışında motor yattı 6200 km. deyim,hiç bi problem yaşamadım

-Abi ben benzin koydum ama şamandıra bozuk,göstermiyor, sen bana benzin parasını da ver. :pl:
-Kardeşim nasıl servissin sen? Bozuk mal teslim edilir mi? :jocolor:
Diye sormadın mı?
Herkese kazasız keyifli sürüşler dilerim.

Tabiki de sordum. Abi sipariş veriyorum haftaya gel değiştirelim garantiden dedi.. Şamandıra çalıştığı için gitmedim de sormadım da. Onlar zaten aramadı. Yaptıklarını bildikleri için, yada umursamadıkları için. İşine çok özen göstere bir servis yani.

Bu arada şamandıra siparişi verilmesi falan hikaye, yok öyle bişey. sordum ordan biliyorum. Şamandıra bozuk diye söküp taktığında civatasını iyi sıkmadığı için arada bir depodan benzin damlatıyordu. 500km de şamandıra civatasını sıktırmaya götürdüğüm de, hala bozuk plak gibi şamandıra bozuk bırakta 1-2 saat kalsın diyordu. einde şamandıra bile yok ne yapacaksa artık, istemeye istemeye civatayı sıkınca, damlama da kesildi, şu an hiç bir problemi yok. ulan bi halttan anlamasak yiycek bizi. İlk bakımı içinde hafta ya gel diyor birde.. tabi tabi hiç gelmem mi dedim.. Bir daha uğramam uğramak isteyenede engel olurum.

ilk motorumu 12 yaşındayken dedem almıstı mobyletti hemıde turuncu :) daha ben kapının onunde dusunce dırek tamırcıye gıtmıstık :) işin aslı ben montaj saglam yapılırsa ve rodaj suresı akıllı davranılırsa sorunun hemen hemen olmayacagını dusunuyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar