Bir tez de ben atayım rodajla ilgili;Her viteste gaza birden yüklenerek degil yedire yedire devirlenmesini bekleyerek(hatta gazı vites degiştirmeden önce birden kapamak yerine çeyrek tur kesip bir iki saniye daha bekleyip yanma odasının temizlenmesini beklemek bir yüksek vitese geçildiginde toparlanma süresini kısaltdıgından piston eteklerine uygulanan stresi azaltır:queen
maksimum bg gücü verilen devirde vites degiştirip herhangi bir viteste max güç devrini geçmeden ve özellikle max tork devrinin altına inmeden sürüş yapmak.Özellikle 5. veya son viteste max tork devrinin altı motorda hararete, vuruntuyla orantılı düzensiz aşınmaya sebep oluyor.Dururken ve kalkarken yumuşak kullanım ise rodaja oldugu kadar ileride karşımıza çıkacak;zincir,dişli,debriyaj balatası motor kulak vidası gevşemesi gibi bakım masraflarını minimum seviyede tutuyor.Rodajdaki araçta yüksek kompresyon degerleri bu masrafları biraz kullanıcıya yakın tutuyor.:bounce::bounce:Gerçi bilinen konular ama birde benim yorumumu katayım dedim.Kolay gelsin.