sifir motorda moral bozuklugu 150mcx

Anormallik yok. Bende 100 mg prince var ama mondial yeni modellerinde aynı tip karbüratör kullanıyor

Jikle 3 kademeli

1. kademe kapalı
2. kademe orta seviye(serin)
3. kademe yüksek seviye(soğuk)

Yazın jikleyi çekmene gerek yok jiklesiz çalışır ama jikleyi 2. kademeye çekebilirsin 3. kademede stop eder mümkün değil çalışmaz

havalar 0 ın üstündeyken 5 derece falan jikleyi 2. kademeye al çok rahat çalışır 3. kademeye alırsan pop pupupopop yapar çalışır ama gaz yemez devir artmaz gaz verdiğin an stop eder

Dün gece hava -9 dereceydi 2. kademede çalıştırmak için uğraşırsın 3. kademeye alırsın ayak marşıyle bile yarım basmada çalışır.

Bu arada biraz gaz ver 30 saniye 3.000 devirde kalsın çünkü motor çok fazla benzinle çalışıyor çabuk ısınıyor ondan sonra 2. kademeye indir 2 dk sonra 1. kademeye indir stop eder gibi olursa hemen kaldır. rolanti kışın 1.500 ün biraz üstünde olsun 1750 gibi yoksa zor ısır stop eder yazın 1.000 devirle bile stop etmeden çalışıyor karbüratör üstündeki gri renkli yaylı vida rolanti vidası sağ alttaki sarı başlı vida hava/yakıt vidası

Yani bizim motorlarda jikle gaz teline bağlı değil gaz vermiyor yaptığı iş havayı kısmak yoğun benzin vererek kolay çalışmayı sağlamak.

İpucu: yokuşta motor bayılırsa 2. kişi jikleyi 2. kademeye al turbo etkisi gösterip şahlanıyor :) 3. kademeye alma motor benzini yakamıyor.

detaylı anlatım hoşuma gitti..

oldukça açıklayıcı olmuş..

yaklaşık 30 sn 2. kademe de hafif gaz vererek çalışsın sonra 1 e indir 10 sn kadar onda sonra jikleyi kapat rolantide kendi çalışsın sen dizliğini kaskını eldivenini takana kadar o ısınır :)

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
benim motor da her türlü hava koşulunda jiklesiz çalışıyo, jigleyi hiç kullanmadım daha, bu da mı anormal bi durum acaba? (ybr 125)

Ya motor calismasinda sorun yok ta mesela son kademeye alinca stop etmesi lazim değil mi iste stop etmiyor aksama kadar son kademe acik geziyimkapali gibi gezerim etkisiz eleman gibi jikle

Ya motor calismasinda sorun yok ta mesela son kademeye alinca stop etmesi lazim değil mi iste stop etmiyor aksama kadar son kademe acik geziyimkapali gibi gezerim etkisiz eleman gibi jikle

Yazın çektiğin an stop ediyordu kışın etmiyor motor ısınsa bile çalışıyor ama çiğ benzin atıyor jikle açık gezme kurum oluşur buji üstünde.

götürdüm motorcuya götürürken hız ibreside bozuldu :) telini ters takmışlar kopartmış motorda onu bedavaya değiştirdi tabi :) jiklede sorunluymuş karbüratörü sökcek pazartesi büyük ihtimal bağlı değil jikle dedi çalışmıyor dedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar