O zaman 2015'ten ileriye gidelim.
Lastiklerinizde mum falan yok. =))
Lastik rodajını nasıl yapalım?
Kullanım tarzına göre 50km de sürebilir, 200km de sürebilir - hoş bunu dedim ama herhangi bir modern lastikte kimyasal rodajın 200km süreceğini zannetmiyorum. Fiziksel rodaja gelecek olursak kişi lastiğin en dış kısmını hiç yere değdirmeyecekse orası lastik 20bin km kullanılıp atıldığı zaman da "fiziksel rodajı" bitmemiş olacak. Usulca lastiğin davranışlarına alışa alışa halletmekte fayda var.
Son üç rodajımı düşündüm ben ne yaptım diye.
RS660'a Mitas'ı taktıktan sonra hiç sevmediğim halde Kuzey Marmara Otoyolu'na çıkıp Garipçe'ye gittim. Otobanda lastik ısındıktan sonra yolun bomboş olduğu bir saatte olmasından mütevelli sert frenlerle ön lastiği iyice dövdüm. Sonra otoban çıkışında yatmaya başladım. Dönüşte de aynısını yaptım bitti.
Sonra RS660'a Rosso Corsa 4 almıştım, onu taktım ve piste gittim direkt zaten orada yaptım. Ne kadar sürdü? 1 tur
Ay başında Tuareg'in lastikler de traşa yol aldı, Rally STR aldım tekrar. Ertesi gün Uludağ'a çıktım, asfaltı biraz bozulmuş ama büyük kısmı yine tırmanışta bitti zaten.
Kısa sürede bitirmek şart değil elbette. Ama rodajın bitmemesi demek o lastik iyi tutmaya başlamadı demek, bu nedenle ben bu kısmı bir an önce bitirip olması gereken seviyeye gelmesini istediğim için hızlıca bitiriyorum. Böyle yapmak istemeyen birisi usulcaa zorlayarak tamamlayabilir.
Öyle sakin sakin işe giderseniz falan çok daha uzun sürer tabi.