Sıfır km mi almalıyım?

Merhabalar. İlk defa motor alacağım. Uzun vadede motorcu olmak gibi bir niyetim yok. Biraz hevesimi alacağım iyi bir otomobil alana kadar (otomobile ihtiyacım var çünkü).
Gözümde hep Honda cbr125 var. Ancak bunun yerine sıfır km cbf150 mi almalıyım? Sıfır alırsam İstanbul'da nereden almalıyım? Yoksa onun da mı 2. elini almalıyım?
Alırken özellikle sıfır km'de nelere dikkat etmeliyim? İlk teslimde neler yapacağım? Aynı sorum 2. elde de tabii olarak geçerli.
Tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

alıp 3-5 ay sonra satacaksın 2 . el yuksek model dusuk fıyatlı bır cbf 150 yada ybr al . satarken minimum zarar edersin . aldıgında koruma demiri olanından alırsan dustugunde araca zarar gelmez .

sen bi motora bin sonra motorcu olmayacam dede görim seni :)
2.el almalısın

scooter dusunursen 125 zn oneririm 2. el temiz bin liraya bulabilr ve araba yı aldıktan sonra yanında kullanabilir cok isini gorur bakımı yedek parcalarda cok ucuz zaten :)
asıl soru ya gelirsek 2. el de daha az zarar yaparsın zarar dedğim de motora bindigine sayıcaksın noter vs gibi paraları :) 2. el az kmde bir cbf 150 bulabilirsen birde acil satılık olaraklara dikkat etmeni tavsiye ederim piyasa degerinn altında fiyata alırsan satarkende piyasa fiyatında satıp zarar etmezsin

Söz konusu marka HONDA ise kesinlikle SIFIR almalısın.
Çünkü görebileceğin üzere Türkiye'de Honda'nın ikinci eli, sıfırından daha pahalıdır.

Sıfır motorun alım satım masrafları ile ikinci el motorun alım satım masrafları arasında 50-100 lira ya oynar ya oynamaz.
Bu yüzden ikinci elde sıfırdan fazla para isteyen ve savunma olarakta "ama plaka masrafları yeeeaa" diyen adamlara prim verme.

Adamlar 8-10.000 km bindikleri CBF150'ye 4650 lira falan istiyorlar! De get, zaten sıfırını peşin parada daha ucuza alabiliyor vatandaş!

Kısa vadede 0 motor zarara uğratır...
Gerçi bazı modellerde öyle 2.el fiyatları var ki, sıfırları halt etmiş...

alıp 3-5 ay sonra satacaksın 2 . el yuksek model dusuk fıyatlı bır cbf 150 yada ybr al . satarken minimum zarar edersin . aldıgında koruma demiri olanından alırsan dustugunde araca zarar gelmez .

adam haklı bak bnm arkadas 3100 tl mondial aldı ufak bir kazası oldu 1000 tlye sattı motoru o yüzden git 2. el al

Bence 2. el al.Sıfır motor aldım sattım aldığım 2 el sıfırdan temizdi ve güzel açılmıştı.Tanıdık vasıtası ile bilindik temiz bir motor bulursan kaçırma derim.Şahsen ben bu saatten sonra sıfır almam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar