Sıfır Custom Chopper Bilgi

Öncelikle herkese selamlar,

Söylemek isterim ki bu konuya benzer açılmış konuları okudum fakat hem onları hortlatmamak hemde daha farklı bir şey olduğu için yeni konu açmak istedim.

Yaptığım araştırmalar sonucunda motorun şasisini(rolling frame olarak baya bir dolu modelleride oluyor)sıfır, faturalı satın alabiliyoruz. Bu aldığım sıfır şasiye parçaları ve aksesuarları kendi zevkime göre boyatıp, taksam ve en sonunda da kazalı bir motosikletten çıkma motor taksam yada yine sıfır faturalı motor alsam bu motosiklete ruhsat alabilir miyim ?

Bilgi sahibi kardeşlerimin, abilerimin yazmasını rica ediyorum.

Türkiye'de yapılması ne kadar kolay bilmiyorum ama bir programda gördüğüm kadarıyla (İngiltere'deydi) trafikte yol alabilmesi için zorunlu olan tüm ekipmanların düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol ediliyor, üstüne de tüvtürk'dekine benzer bir test sürecine tabi tutuluyordu. Bizde bu işin tutarı ne kadara mal olur bilmiyorum ama zevkinize uygun bir makine olması dışında çok daha pahalıya geleceği kesin.

Araç yönetmeliğinin 119. maddesinin 'H' bendinde (belli marka tip ve modeldeki motorlu bir aracın yönetmelikte ön görülen tadilatlardan bir veya birkaçı yapılarak yeni bir model veya bir başka araç yapılamaz)

Bir topcase için bile insanları uğraştıran bir devlet sence tamamen baştan yaratılmış bir motora ne kadar ruhsatverme ihtimali olur.

Öncelikle herkese selamlar,

Söylemek isterim ki bu konuya benzer açılmış konuları okudum fakat hem onları hortlatmamak hemde daha farklı bir şey olduğu için yeni konu açmak istedim.

Yaptığım araştırmalar sonucunda motorun şasisini(rolling frame olarak baya bir dolu modelleride oluyor)sıfır, faturalı satın alabiliyoruz. Bu aldığım sıfır şasiye parçaları ve aksesuarları kendi zevkime göre boyatıp, taksam ve en sonunda da kazalı bir motosikletten çıkma motor taksam yada yine sıfır faturalı motor alsam bu motosiklete ruhsat alabilir miyim ?

Bilgi sahibi kardeşlerimin, abilerimin yazmasını rica ediyorum.

Benimde bildiğim kadarı ile o şekilde şase alayım,motor alayım sonrada ruhsat alayım şeklinde örnek hiç görmedim.
şase olayında hatırladığım kadarı ile mühendislik,proje,vs pahalıya geliyor diye aklımda kalmış emin değilim

Genelde örneklerimiz ruhsatlı motorlara custom şeklinde rake açısı,gidon,çamurluk,motor olarakta

trail2.jpg

Örnek olarak bu şekilde trafiğe sokmak için belirli belgelere ihtiyacınız var örn
10426104_776010055807032_1319495424996809555_n.jpg

ttcustom facebook adresinden alınmıştır

Verdıgınız değerli bilgiler ıcın teşekkür. Dediğiniz doğru bir case ıcın bunlar yapılırken ıstedıgım şey ıyıce zor ama acaba olur mu diye aklıma geldi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar