Sıfır araç alımında Ruhsat

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Sıfır araç motosiklet alımında ruhsat kaç gunde cikiyo? Ben asa yukarı 5 gün oldu bekliyorum,bu normal mi? Fatura aldım sadece bide sigorta yaptirdim hepsi bu.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Noterde bütün evraklar tamsa 5 dakikada çıkıyor.

Motosikleti
Ktm 1290 sas
Yanlış hatırlamıyorsam bayii sana fatura veriyor zaten trafik sigortası da o anda kesiliyor. Fatura ile şoförler odasına gidip plaka alıyorsun sonra da notere gidip plakanla birlikte ruhsat alıyorsun maksimum 1 saatlik iş. En son böyleydi başka prosefür geldiyse bilmiyorum

Sıfır araç motosiklet alımında ruhsat kaç gunde cikiyo? Ben asa yukarı 5 gün oldu bekliyorum,bu normal mi? Fatura aldım sadece bide sigorta yaptirdim hepsi bu.
Hocam neyi bekliyorsun?

Noter ve plaka basım yerinin uzaklığına göre değişiyor. Noterin iş yoğunluğu ve plaka basım mesafesini hesaba katmazsak bir, iki saatlik iş.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
bayinin sana verdiği satışın yapıldığına dair bir evrak ve kimlik, sigorta yapmadan bayi zaten motoru çıkartmıyor artık.

Motoru aldığında bayi sana 2 kağıt veriyor 1. Fatura, 2. Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge.
Fatura ile sigortanı yaptırıyorsun. Daha sonra motoru kullanabiliyorsun ancak bildiğim kadarıyla en geç 1 ay içinde ruhsat için notere gidiyorsun ve 2. belgeyi yani geçici ruhsatı veriyorsun. Noter 2. belgeyi alıp yerine sana ruhsatı veriyor . Daha sonra plaka çıkartmak için Şoförler Derneği'ne gidip ruhsatı veriyorsun ve sana boş plaka ve fiş veriyorlar ve plaka basım yerine gönderiyorlar genelde aynı bina içerisinde oluyor. Oraya gittiğinde adam fişi ve boş plakayı alıp basıyor yoğunluğa göre 5-10 dakikada plakanı veriyor. Ardından bilgileri basılmış plakayı alıp fiş aldığın yere geri gidiyorsun ve plakanı damgalatıyorsun. Hepsi bu kadar.

NOT: Noterde kredi kartı ile ödeme yapabilirsin ve Şubat 2025'de ben 1634 TL ödedim
Şoförler Derneği'nde ise sadece nakit alıyorlar bu yüzden bankamatiğe geri gittim ve işim uzadı bilgin olsun. O da 600TL gibi bişeydi sanırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aklıma gelmişken bayi E-tebilgat yapmamı istemişti, o kısmı sen yaptın mı bilmiyorum. Onunla ilgili video var.

Son düzenleme:
Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Sanırım 2025 tescil sorunu yasaniyomus ondan kaynaklı motora tescil veremiyomus regal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar