Iyi Aksamlar Simdi Bu konu uzerine biraz tepki gorucem ama genede bi yorum almak istiyorum.
150lik 170lik bir motoru baz alarak apachi cbf vs tarzi bu motorlarda full face kask kullanan varmi
Iki oglen sicaginda uzak mesafe biyere gideceksiniz diyelim ben cene acilir kullaniyorum onda bile beynim yaniyor resmen peki siz full facede nasil duruyorsunuz bende full face gecmek istiyorum nasil alisabilirim alisirmiyim daha dogrusu kucuk cc den baz almamim amaci fazla hiza ulasmadigindan kaskin yavas hizi yuksek hizi olmazda yinede 1000cc nin hiziyla dusmekle bir tutulmaz
Simdiden tesekkur ederim.
Kaskın kullanım amacı;
1- Belli hızlarda yaşanacak düşmelerde kafaya alınacak darbeyi azaltması,
2- Yine belli hızlardaki düşmelerde sürtünmeden kaynaklı doğabilecek hasarı minimize etmesi/yok etmesi,
3- Seyir halindeyken yüze isabet edebilecek her türlü canlı ve cisimden koruması,
4- Belli hızlarda rüzgarın neden olabileceği rahatsızlığı yok etmesi,
Bu saydıklarımdan hiçbirinin motosikletin gücü ile alakası yok. Oluşan bu ''Motosikletin gücü arttıkça kaskın da kalitesi artmalı'' mantığını anlayamıyorum. 50 km hızın üstüne çıkan bütün iki tekerlekli araçlarda (bisiklet buna dahil) kask aynı kalitede kullanılmalı. Zaten kaskların dayanıklılık testleri 100 km ve üstü hızlardaki kazalar için yapılmaz. Yani 1000 cc bir motosikletin varsa ve 240 km ile gidiyorsan yaptığın kazada kasktan önce paramparça olması muhtemel çok fazla organın olacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:21 ----------
Zorlamaya gerek yok sıcaklarda açık kask kullanıyorum efil efil. Hiç takmamaya iyidir. Fullface şart diyenler şöyle bir bakın kasksız kullanan ne kadar çok.
Evet, kasksız kullananlar çok. Aynı şekilde sinyalsiz, sürüş tekniklerinden habersiz, 100 cc motosikletlerle araçların arasında 70-80 km ile gidenler de var. Eğer bunu kriter kabul edip açık kask kullanımını mantıklı bir hamle gibi görüyorsan söylenecek bir şey de yok.