Eğer sıkıntı var ise ücret ne çıkartırlar acaba ?Supap ayarlarina baktirin.
Üst kapak şimli olduğu için ciddi işçilik ücreti alınır şimler ucuz birşeyde değil. Ciddi bir işçilik ister üst kapak sökülür vs 1500tl rahat. Hatta çoğu yer zahmetli olduğu için uğraşmak bile istemez ama sizin çalışmama sorunu başka birşey de olabilirEğer sıkıntı var ise ücret ne çıkartırlar acaba ?
Eğer sıkıntı var ise ücret ne çıkartırlar acaba ?
Üst kapak şimli olduğu için ciddi işçilik ücreti alınır şimler ucuz birşeyde değil. Ciddi bir işçilik ister üst kapak sökülür vs 1500tl rahat. Hatta çoğu yer zahmetli olduğu için uğraşmak bile istemez ama sizin çalışmama sorunu başka birşey de olabilir
sadece motor indirip sökmeye(sadece sökmeye) 2000TL isteyen ustalar var. Eski model motor alıyorsanız. Kendi motorunuzu kendiniz tamir etmek zorunda kalıyorsunuz. Daha doğurusu zorunda bırakıyorlar. Motor üzerindeki parçalar zaten ekstra pahalı. Bilginiz olsun.
Eğer sıkıntı var ise ücret ne çıkartırlar acaba ?
Orijinal olarakHocam komple subap mı değişecek bu fiyatlar nedir böyle![]()
Bu söküp takma ücretine servislerde dahil mi ?
ben özel ustaya danışmıştım. Servisler sanırım aynı derecede veya daha fazla para isteyebilir. Ek olarak eski model diye hiç bir usta bu tip motorlara bulaşmak istemiyor. ve yapacakları zamanda deli gibi fiyat çıkartıyorlar. ki sizinkisi bir de Suzuki. İnşallah öyle motor sökme gibi bir derdiniz olmaz. Zaten doğru dürüst usta yok. Bir de bir motor parası daha harcamak soğutur her şeyden..
Şöyle hocam aslında komple bir bakım çok iyi olur gibime geliyor.
Açıkcası sorunum kısacası şu, motor sıcakken akü bitmiş gibi sadece marş sesi geliyor hafif aldığında gaza vermezsem almıyor. Bence sorum marş motorundan ya da aküyle alakalı gibi geliyor.
Saçma gelebilir ama; motorun üzerine binip yan ayağı kaldırarak marş vermeyi deneyin bir de. Bazen yan ayak müşürü saçmalıyor veya alarm falan takılıp devresine bu bağlanınca da sapıtıyor. Benim motorda da aynı problem var (alakasız CB500F), yan ayak açıkken boş vites ve debriyaj sıkılı iken bile marş çeviriyor ancak motor hafif gaz vermeden çalışmıyor, artık hep üzerine binip ayağı kapatıp çalıştırıyorum. (O şekil sıcak soğuk farketmeden tık diye alıyor sorunsuz.) Benim problem teknotakip'ten büyük ihtimal, orijinal demette araya giriyorlar, o etkiliyor diye düşünüyorum, satarken söküp bakacağım. Sizinki de benzer bir kablo demet sorunu olabilir...
Güvendiğim bir usta ile görüştüm. 95+ derecede motor kendini korumak için böyle bir şey yapıyormuş. Kendisi öyle dedi yani. Açıkcası ileride sorun çıkartmayacaksa bu durum pek önemli değil benim için. Ama marştan kaynaklı olabileceği yüksek ihtimalSaçma gelebilir ama; motorun üzerine binip yan ayağı kaldırarak marş vermeyi deneyin bir de. Bazen yan ayak müşürü saçmalıyor veya alarm falan takılıp devresine bu bağlanınca da sapıtıyor. Benim motorda da aynı problem var (alakasız CB500F), yan ayak açıkken boş vites ve debriyaj sıkılı iken bile marş çeviriyor ancak motor hafif gaz vermeden çalışmıyor, artık hep üzerine binip ayağı kapatıp çalıştırıyorum. (O şekil sıcak soğuk farketmeden tık diye alıyor sorunsuz.) Benim problem teknotakip'ten büyük ihtimal, orijinal demette araya giriyorlar, o etkiliyor diye düşünüyorum, satarken söküp bakacağım. Sizinki de benzer bir kablo demet sorunu olabilir...
Güvendiğim bir usta ile görüştüm. 95+ derecede motor kendini korumak için böyle bir şey yapıyormuş. Kendisi öyle dedi yani. Açıkcası ileride sorun çıkartmayacaksa bu durum pek önemli değil benim için. Ama marştan kaynaklı olabileceği yüksek ihtimal
Onu bende düşündüm hocam 10 gün sonra baktıracağım aküye de sarj dinamosuna da. Akü ile alakalı olduğu sanmıyorum çünkü sadece sıcak iken yapıyor. Ya marş statorunden kaynaklı ya da sarj dinamosundan kaynaklı. Şöyle ki servise gitsem eğer marşta problem var derlerse komple marş sistemini değiştirirler hiç uğraşmayıp.Dostum maalesef ustan sallamış. Senin için ingilizce araştırma yaptım. Gixxer forumlarında onlarca başlık var bu konuyla alakalı. Sorunun temel kaynağı akü,marş ve şarj dinamosu üçlüsü. Kimisi aküsünü değiştirince düzelmiş, kimişi marş motorunu, kimisi de şarj dinamosunu. Akünü ve şarj dinamosunu kontrol ettir değilse marşta bir problemin var.
Onu bende düşündüm hocam 10 gün sonra baktıracağım aküye de sarj dinamosuna da. Akü ile alakalı olduğu sanmıyorum çünkü sadece sıcak iken yapıyor. Ya marş stator’unden kaynaklı ya da sarj dinamosundan kaynaklı. Şöyle ki servise gitsem eğer marşta problem var derlerse komple marş sistemini değiştirirler hiç uğraşmayıp.
Peki bu haliyle kullanmaya devam etsem ileri de daha büyük sıkıntı çıkar mı?