Sıcak havalarda hava soğutmalı motosikletler için önlem almamız gerekli mi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benzer nedenle de yüksek hacimli ve irice motosikletlerin şehir içinde trafikte kullanılmaması taraftarıyım.
İrice motosiklet pratik olmaz, ama yüksek hacim niye sorun? Şahsen 15-20 dakikalık yola 1300cc motosiklet ile gidiyorum, yazın 30 sıcağında bile, ve herhangi bir rahatsızlık yaşamıyorum.

Eski 1000cc 4 silindir motorum, blok ayağıma yakın olduğu için, kırmızı ışıkta çok bekleyince hafif rahatsız edebiliyordu, özellikle fan açtığında. Ama V2 1300cc motor ince ve içte olduğu için hiç rahatsızlık vermiyor sıcaklık açısından.

İrice motosiklet pratik olmaz, ama yüksek hacim niye sorun? Şahsen 15-20 dakikalık yola 1300cc motosiklet ile gidiyorum, yazın 30 sıcağında bile, ve herhangi bir rahatsızlık yaşamıyorum.

Eski 1000cc 4 silindir motorum, blok ayağıma yakın olduğu için, kırmızı ışıkta çok bekleyince hafif rahatsız edebiliyordu, özellikle fan açtığında. Ama V2 1300cc motor ince ve içte olduğu için hiç rahatsızlık vermiyor sıcaklık açısından.

Yüksek hacimli motosiklet deyince insaların aklına genellikle 1000RR gibi motosikletler geliyor. Bu tip yoldan ziyade pist için tasarlanmış motosikletlerin soğutma sistemleri stabil 60-70 km/h 10-15 dk sürüş sonrası dahi harareti ciddi şekilde yükseltebiliyor. Motor, yüksek devirde ve belirli süratler üzerinde hareket edeceği düşünülerek tasarlanmış. Haliyle su soğutma sisteminde de bu gözetilmiş. Tabi ki bu her yüksek hacim motosiklet için geçerli değil.

Benim o şekilde yazmamın asıl nedeni büyük "motosiklet=yüksek hacim" mantığı idi. Genelleme yapmıştım, takılacağınızı düşünmedim :wiinkk:

Motosikleti şehir içinde kullanmanın genel nedeni sıkışık trafikten kaçabilmek olduğundan, küçük motosiklet daha kıvrak ve motor hacmi göreceli olarak daha düşük olduğundan o tip bir genelleme yapmıştım :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Haklısın kural z abim. Bizde işin geyiğideyiz işte 🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar