Sıcak Havada Titreşim

Motor sıcak havada daha çok titriyor. Soğuk havada hiç bir sorun yok. Hava soğutmalı bir motor.. ✋

Bende de tam tersi hissediyorum sıcak havada daha az sanki:) (tek silindir sıvı soğutmalı)

Silindiri dik olarak çalışan bütün tek silindirdi motorlarda vibrasyon olması çalışma prensibindendir çünkü içten yanmalı motorlar patlamayla çalişır çalışır pistonun her iniş çokışında ateşlemeden dolayı patlama olur,bu husus pistonu yatay veya yataya yakın bir açıda çalışan motorda (SCOOTER)larda titmere olmaz tiresiz bir makina istiyorsunuz en az 2 silindirli motor almalısınız beni motorum tek silindirli ve TİTREŞİM sıfır diyen kişi yalan söylemiş olur.

Silindiri dik olarak çalışan bütün tek silindirdi motorlarda vibrasyon olması çalışma prensibindendir çünkü içten yanmalı motorlar patlamayla çalişır çalışır pistonun her iniş çokışında ateşlemeden dolayı patlama olur,bu husus pistonu yatay veya yataya yakın bir açıda çalışan motorda (SCOOTER)larda titmere olmaz tiresiz bir makina istiyorsunuz en az 2 silindirli motor almalısınız beni motorum tek silindirli ve TİTREŞİM sıfır diyen kişi yalan söylemiş olur.

Cublarda silindirin açısı yataya yakın ama en çok titreyen motorlardan :D

Motosikleti
CBR 125 R 2014
dik olsun yatay olsun yada aklınıza gelecek her türlü açıda da olsa tek silindirli olunca o titreşim olacak ne zaman olmaz pistonun ürettiği anlık değişen güce karşılık anlık değişen bir balansör olursa titremez :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------

Motor sıcak havada daha çok titriyor. Soğuk havada hiç bir sorun yok. Hava soğutmalı bir motor.. ✋

ayrıca yağı olması gereken yağ mı ?

Bunu CBF'e sorsana delikanlı...

Şaka bir yana, motor dengeleme, karşı ağırlık diye bir şey vardır. Tek silindirli motor da yağ gibi çalışabilir. Yeter ki üretici yapmak istesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar