Sıcak hava / küçük dostlarımızı unutmayalım

Ev'in çatısına , bahçeye, gölge duvar üstüne/kenarına , hayvan'lar için suluk uyduralım, eski tava olur, sahan/tepsi olur ne ise, günlük olarak tazeleyip, birkaç litre su onlara ayıralım.

Çok doğru bir düşünce mümkün olduğunca su kapları koymaya çalışalım bizim için birkaç dakikalık bir iş ama onlar için ölüm kalım meselesi

Her gün beş litrelik su bidonunu kesip suluk yapıyorum ama ertesi gün yerinde olmuyor. İki haftadır her gün böyle. Büyük ihtimal plastik toplayanlar alıyor. Sonra gel iyi davran :pr: :pr:

Her gün beş litrelik su bidonunu kesip suluk yapıyorum ama ertesi gün yerinde olmuyor. İki haftadır her gün böyle. Büyük ihtimal plastik toplayanlar alıyor. Sonra gel iyi davran :pr: :pr:

Elinize sağlık, siz yinede yılmayın lütfen 2 ayaklı'lar için naçizane tavsiyem üzerine bir küçük not iliştirin, " hayvanlar için suluktur, lütfen almayın/dokunmayın " diye.

Zamanında böyle birşey yaptık, onu da çaldılar. Allah belalarını versin. Sonra müslümanız fala demesinler bana, yüzlerine tüküresim geliyor ::rantinp:

[url=http://hizliresim.com/Vp4Jny][url]http://i.hizliresim.com/Vp4Jny.jpg[/url][/URL]

[url=http://hizliresim.com/lYngGB][url]http://i.hizliresim.com/lYngGB.jpg[/url][/URL]

Yerden göğe kadar hakkınız var, müslümanlığı kalkan olarak kullanan insan kılıklı... ramazan hörmetine neyse.

Çok güzel bir konu beyler ,bende niyetliyim allah izin verirse.Malesef sahursuz tutuyorum çok zor dilim damağım kurudu arkadaşlar.Ama herşey Allah'ın Rızası deyilmiki , seve seve tutarız..

Çok güzel bir konu beyler ,bende niyetliyim allah izin verirse.Malesef sahursuz tutuyorum çok zor dilim damağım kurudu arkadaşlar.Ama herşey Allah'ın Rızası deyilmiki , seve seve tutarız..

:mrgreen: Allah kabul etsin forumdaş, nükte ilemi yazdınız bilemem ama, konu aslında şu, biz oruç tutsakta, serçe/kumru/güvercin/karga/ bilimum hayvanata'da zorunlu oruç tutturmayalım, gölgelik yerlere birer kap su bırakalım mümkünse hergün tazeleyelim.

5 ltlik su petlerini bir yerinden deip ip gecirin, bir agaca yada direge baglayın. Ben öyle yaptım, kimse dokunmuyor.

Çok Doğru, Canlarımızı Koruyalım Evimizin Önüne Hiç Koyamıyorsak 1 Kap su ve 1 Kuru Ekmek Bırakalım :cat:

:mrgreen: Allah kabul etsin forumdaş, nükte ilemi yazdınız bilemem ama, konu aslında şu, biz oruç tutsakta, serçe/kumru/güvercin/karga/ bilimum hayvanata'da zorunlu oruç tutturmayalım, gölgelik yerlere birer kap su bırakalım mümkünse hergün tazeleyelim.

Özür dilerim , açlıktan , susuzluktan ne dediğimi bilemedim.Hazır oruç demişken , yokluğu ve susuzluğun ne olduğunu anlatıyor Mubarek ramazan ayı.Konuya gelince , onlar bu dünyanın renkleri ve bereketleri.Onları yaratan Allah ,Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz her daim.Odamın önündeki pencereye ekmek kırıntılarını atıyorum , kumrular gelir bi güzel yerler.Az önce antalyanın en meşhur ve en yoğun olan caddesinden geçerken bişeye tanık oldum.Kedi , Hayvanın biri ezmiş ve diger hayvanlarda üstünden geçip geçip duruyolardı.Ben bunu gördükten sonra tabi , 500 m. geçtim (ilk başta poşet sandım) ve Polisi güvenlik kameralırını yemişim ters yönden gidip kediyi aldım , uyğun biyere bıraktım. İyi geceler..

Son düzenleme:
Konu gücel olsun, sıcaklar arttıkça buharlaşma sair sebebler.. bir pet şişe dibi, eski tas , temiz su belki kırıntılar balkona , dama, çatıya , ağaç dibine avluya bahçeye , günübirlik tazeleyelim , serçe kuş sesleri eksik olmasın (kargalar'da dahildir:)..)

Sıcak havalar his edilmeye başlandı sanırım , buharlaşma fazlalığı , sair sebebler , arada sırada birisi konuyu uplarsa, haftada bir kere belki ,birkaç vicdanlı hemcinsimiz canlara yardım etmiş olur.

@Carbondioxid ; :cat: :cat: :cat:

exvTE5Mlj

merhaba

yapmaniz gereken topcase ya da sirt cantanizda su ve kap bulundurmak... belirlediginiz kose baslarina su dolu kaplari birakmak ve belirli araliliklarda kontrol etmek..

cikinim ve ben bu yaz canlari susuz birakmayacagiz. sizde lutfen susuzluk harekatina katilin ve sicak yaz gunlerinde su bulamayan bu hayvanciklara yardim edin..

benim de aklımda kaldırımlara su koymak var. belediye yapmıyor burda. 1 km yol boyunca düşünüyorum. ağaç dibine sabitleyebilirim bi şekilde. tabii biri gelip bozmazsa.

Bikaç kanatlı kanatsız 4 ayaklı kurtulursa ne ala, hava şu sıralar aşırı sıcak, hatırlatalım yine.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar