sibop sesi cg

Motosikleti
cg falcon attack 100
arkadaşlar cg falcon attack 100 modelimde ustaya sibop ayarı yaptıktan sonra böyle tık tık tık diye ses çıkmaya başladı ne soeunu var ben anlayamadım usta tekrar sibop ayarı yaptı şimdiyse bi gidiyo mesela 1 km sürüyom oyle geliyo sonra gidiyor anlayan varsa yardımcı olabilir mi

Motosikleti
Ns200 15"
Ustanız supapları bir miktar gevşek ayarlamış ve daha sonra yine sıkmış ancak yine o ölçüler gevşek gelmiş, eğer ortalama sıcakların yüksek olduğu şehirde yaşıyorsanız böyle kullanabilirsiniz. Ancak sesin sebebi supapların tam hassas ayarlanmaması.

Motosikleti
tk03 , dio
Ustanız supapları bir miktar gevşek ayarlamış ve daha sonra yine sıkmış ancak yine o ölçüler gevşek gelmiş, eğer ortalama sıcakların yüksek olduğu şehirde yaşıyorsanız böyle kullanabilirsiniz. Ancak sesin sebebi supapların tam hassas ayarlanmaması.
motor ısınınca ses çıkarmaya başlamış eğer biraz gevşek ayarlandıysa böyle bir sorun olmaz. Çok gevşekse motor zor marş alır bunuda konu sahibi belirtir diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar cg falcon attack 100 modelimde ustaya sibop ayarı yaptıktan sonra böyle tık tık tık diye ses çıkmaya başladı ne soeunu var ben anlayamadım usta tekrar sibop ayarı yaptı şimdiyse bi gidiyo mesela 1 km sürüyom oyle geliyo sonra gidiyor anlayan varsa yardımcı olabilir mi
ustan ayarı sentille mi yaptı yoksa kağıt gibi bir şeyi mi refarans aldı? Motorun gaz yemesinde/gidişinde anormallik hissediyor musun?

Motosikleti
Ns200 15"
motor ısınınca ses çıkarmaya başlamış eğer biraz gevşek ayarlandıysa böyle bir sorun olmaz. Çok gevşekse motor zor marş alır bunuda konu sahibi belirtir diye düşünüyorum.
Tam ölçüsünde ayarlanmazsa sıcakken ses yapan bir çok supap gördüm, sentil aralığını anlamak ince iştir bu tutturulmazsa bahsettiğim şeyler yaşanır. Hafif gevşek supap motorun daha rahat çalışmasını sağlar, aşırı sıkı supap ise motorun geç çalışmasına sebep sağlar.

Motosikleti
tk03 , dio
Tam ölçüsünde ayarlanmazsa sıcakken ses yapan bir çok supap gördüm, sentil aralığını anlamak ince iştir bu tutturulmazsa bahsettiğim şeyler yaşanır. Hafif gevşek supap motorun daha rahat çalışmasını sağlar, aşırı sıkı supap ise motorun geç çalışmasına sebep sağlar.
çok sıkı veya çok gevşek ikiside motorun zor marş almasını sağlar. Bence konu sahibinin motorunda bir problem yok subaplar gerçekten yanlış ayarlansa hem ses çok fazla olur hem motoru yürümez bile ses bana hafiften egzantirik zinciri uzamış normal cg sesi gibi geldi

Motosikleti
cg falcon attack 100
çok sıkı veya çok gevşek ikiside motorun zor marş almasını sağlar. Bence konu sahibinin motorunda bir problem yok subaplar gerçekten yanlış ayarlansa hem ses çok fazla olur hem motoru yürümez bile ses bana hafiften egzantirik zinciri uzamış normal cg sesi gibi geldi
ustam motoru bi tur yaptırdım sonra böyle bi süre sonra başladı ses mesela dediğim gibi 2 km gidiyom ses başlıyo 2 3 dakka sonra kesiyo biraz sonra tekrar başlıyo kafasına göre gibi ustaya iki kez yaptırdım şimdi tekrar götürdüm yay kırmış olabilir motoru açmak lazım dedi böyle kullan dedi ama ayardan önce hiçbi sıkıntı yoktu motorda sadece az sibop sesi vardi onuda yaptırdım onu kesti daha 8000 km sıfır motor bunu nasıl yapabiliyor anlamış değilim

simi ti

ustan ayarı sentille mi yaptı yoksa kağıt gibi bir şeyi mi refarans aldı? Motorun gaz yemesinde/gidişinde anormallik hissediyor musun
ustam bi sıkıntı yok gaz yiyisinde falan sadece sea var kağıt vb de koymadi ayarladı penseyle tık tık yapti cekti fln öyle yaptı

Motosikleti
Ns200 15"
Bu motorda eksantrik zinciri yoktur, bloktan eksantrikli olduğu için dişli vasıtası ile eksantrik harekete geçer. Motorun rölantinde çalışması gayet güzel, ufak bir şıkırtı sesi var sadece o kadar.

simi ti

ustam bi sıkıntı yok gaz yiyisinde falan sadece sea var kağıt vb de koymadi ayarladı penseyle tık tık yapti cekti fln öyle yaptı
El ile yapılan supap ayarı hatalıdır, gevşek bıraktığı için ses yapıyor. 0.05mm Sentil çakısı motor tamamen soğukken ve sentedeyken supap ayarı yapılmalıdır. El ile supap boşluğu bulunmaz.

Motosikleti
Honda NC750
El ile olacak iş değildir subap ayarı. Sentil çakısı var ve kullanmadıysa kötü, hiç yoksa daha da kötüdür. Böyle birinin ayar için motorun soğuk olması gerektiğini bildiğini de sanmıyorum. Ek olarak o motorların boşlukları bazen kusursuz ayar yapmayı da imkansız kılabilir. bu durumda biraz sesli çalışmaya razı olarak daha kötü seçenek olan sıkı çalışma yerine gevşek çalışma seçilebilir. Ama ustanızın bunları dikkate alacak teknik donanım ve bilgiye sahip olup olmadığından emin değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar