Sibop kapağını acamadım.

Herkeze günaydın 6 günlük motorum yatmasından sonra bu sabah işe motorla gelim dedim. Tabi akü zayıflamış motoru vurdurmam gerekti calıştı sorun yok ama ön lastik inmişti benzinliğe gittim sibop kapağını acıcam acamadım pense ile zorladım banamısın demiyor. elimde kalcak diye zorlamadımyapıştırsan bu kadar olur :S onu nasil acarim? En son serviste lastikleri değiştirmiştim o günden sonra ön lastigin sübopunu acmıyordum.

Sibop kapaklarım Kity ;) aliminyum plastik değil.

Kocaeli İl Temsilcisi
aynı fikirdeyim takendy ile ısıt ama sibop lastiklerinide yakma sanırım oksitten sebep iyice kaynamış ...

Isıtmak cozum olur mu? Oksitlenmeye caremi ısı?

Moderatör
Sibobu penseyle sabit tut, motosikleti döndür :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:10 ----------

isinan madde genlesir ya, ondan olsa gerek. Cok isitma ki sibopun kendiside isinip genlesmesin :)

Kocaeli İl Temsilcisi

vidanın somuna kaynadığı bir çok çözülmez vakayı ısıtarak çözdüğüm çoğu zaman olmuştur , artık öyle torklu sıkıyor ve gevşetmeye çalışıyoruzki ya elimizdeki anahtar kırılacak yada somunun başı yalama olup sıyıracak, genelde araçların alt kısımlarında , suyla fazla yüz göz olmuş amörtüsör başlarında rot ,rotil vidalarında, aks, şaft vidalarında görülen bir durum ,

bulunduğu yere bağlı olarak sıkma açınız yoktur çoğu zaman adam gibi gücünüzü veremez vidayıda sökemezsiniz ,

ısınan metal genleşir ve rahatlar genelde bu işi oksijen kaynağıyla hızlı şekilde yaparım başka türlü çözüm çok zor fakat ısıtacağın parça yani sibop kapağı aliminyum ise çok fazlada ısıtmaya gelmez elindede kalabilir :)

Valla bir yasıma daha girdim beni yaşlandırdın irfan abi cok güzel bir bilgi :D ömür boyu kullanırım oyle paydosunda motoru bir ziyaret edip test ederim artık :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar