Sibop Kapagi Icindeki Lastik hk.

Bu sibop kapagini lastige hava basacagimiz zaman cikarttigimizda icinde lastikle beraber cikiyor normalde.. bu icindeki lastik niye cikmiyor. E lastik cikmayinca da lastige hava basamiyorum .

Bilemedim acilinden bi yardim lutfen :)) bilemiyorum dedi bi ustaya gittim , size soruyorum..

Bu sibop kapagini lastige hava basacagimiz zaman cikarttigimizda icinde lastikle beraber cikiyor normalde.. bu icindeki lastik niye cikmiyor. E lastik cikmayinca da lastige hava basamiyorum .

Bilemedim acilinden bi yardim lutfen :)) bilemiyorum dedi bi ustaya gittim , size soruyorum..

sibop kapağının içinde lastikmi varmış merak ettim foto çekme imkanınız varmı

Evdeyim su an , resim cekemiyorum... evet kapagin icinde minicik kirmizi renkli halka seklinde , bir lastik var sanirim hava cikisini engellemek adina .

o minik lastik hava çıkışını engellemek için değil dışarıdan supap içine su,toz,çamur vs girmesin diye vardır,olmasa bile hava basabilirsiniz.

Basilmiyo iste cikartmadan onu . Ama kapagi var kapak hava cikisini engellemek su toz camur girmesin diye yok mu zaten

oluröyle fazla şeyapmamak lazım, bi lastikçiye gidip kapağı değiştir.
Yada dükkanın etrafında 2 tur yere bakarak yürü mutlaka bi kapak bulursun :)

ha o minik lastik sibopun içindenmi çıkmıyor ? ben kapakta lastik yok manasında anladım da yazdım..sibopun içine sıkışmıştır sivri bir cisimle kanirttirirsan çıkartabilirsin..

Kapagi degistireyim :))) tesekkurler lastikciye gideyim.

Bir de kapagin icinde 5 yaziyor. Bu kapaklarinda numaralari mi var yahu..

O numara kalıp göz numarası, üretim esnasında bozuk ürünü tespit etmek için kullanılır, kapaklar standart numaranın önemi yok.

İlk defa duydum sibop kapağının altında lastik yok, sibop kapağının içinde bazılarında sadece o ring olur, olurda sibop kaçırırsa kapak basıncı tutsun diye...

İlk defa duydum sibop kapağının altında lastik yok, sibop kapağının içinde bazılarında sadece o ring olur, olurda sibop kaçırırsa kapak basıncı tutsun diye...
Evet işlevinin ne olduğunu biliyorum. Lastigi cikarttim attim. Sibop kapagini taktim .

Lastige oring dendigini sizden duyuyorum. Sagolun bilgi icin :)

O numara kalıp göz numarası, üretim esnasında bozuk ürünü tespit etmek için kullanılır, kapaklar standart numaranın önemi yok.
Teşekkür ederim cok sağolun.

Başlık direkt plaza dili ve edebiyatı formatında :) Ben de genelde işyerinden giriyorum foruma ve e-mail okur gibi hissettim

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
20 yıldır arabacı, motorcuyum. İlk defa duydum bunu, daha önce gördüğümü de hiç sanmıyorum

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hala merak ediyorum ama bassturbin'in açıklaması mantıklı.

Hala merak ediyorum ama bassturbin'in açıklaması mantıklı.

Bugün resmini çekeyim atarım akşam eve gelince :))

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------

Resmi çektim. Güneş ışığında aydınlık havada içindeki kırmızı lastik görünmemiş.. yarın bir daha çekeceğim. Vaktım de dardi ikinci resmi cekmemistim görünmüştür diye .

İkinci olma nedeni sudan çamurdan veya çamurlu sudan koruma, sibobun üstünden su çamur toprak girerse sibobun yani içindeki tek yönlü valfin çalışmasını bozar, O RİNG yani O şekilli lastik çember sibobun valfininde içinde iki tane var.Bular zamanla çürüyebiliyor, sonra lastik patlak olmadığı halde havası yavaş yavaş iniyor.O ring ibaresi ingilizce.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Sibop kapağının içindeki minik lastik, (kırmızı) kapak sıkışıp fırlayıp çıkmasın diyede konmuş, daha bakalım neler neler çıkacak o meşhur sibop kapağı lastiğinden 😁

Son düzenleme:
İkinci olma nedeni sudan çamurdan veya çamurlu sudan koruma, sibobun üstünden su çamur toprak girerse sibobun yani içindeki tek yönlü valfin çalışmasını bozar, O RİNG yani O şekilli lastik çember sibobun valfininde içinde iki tane var.Bular zamanla çürüyebiliyor, sonra lastik patlak olmadığı halde havası yavaş yavaş iniyor.O ring ibaresi ingilizce.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Sibop kapağının içindeki minik lastik, (kırmızı) kapak sıkışıp fırlayıp çıkmasın diyede konmuş, daha bakalım neler neler çıkacak o meşhur sibop kapağı lastiğinden ��

[url]https://i.hizliresim.com/d7Z1N7.jpg[/url]

hah işte bu.
ben ne olduğunu merak ettiğimden sormuştum :) Sonradan öğrendik tabi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar