sibop ayarı yapıldı çekiş düştü.

eğer gerçekten çalışmıosa ve öyle devam ettiysen Subap vurma sesiyle yani.. Motoru Eline Alman Yakındır diyorum :S

subaplar nasıl ses yapar ya ? sen cros mu yapıyosun bu motorla ? abisi motor dediğin nedirki. biraz kibar kullanmak lazım bunu. amötisörleri de keçeleri de patlatırsıns en yakında.sona sahibinden'de 1250ye satmaya kalkarsın yazık olur motora parana değil ... para bulunur ama motor bulunmaz...

3200 kmde yaptırdım.Yaklaşık yarım saat sürüyor ve yetkili servislerde ücretsiz.Titreşimde azalma oldu ancak motor çok ısınıyor gibi.30 km yol yapıp yıkamaya gitsem su tutunca heryer duman önceden daha azdı.

Bir de stop etmeye başlamıştı. Motoru tekrar servise götürdüm. Supap ayarından sonraki durumu izah ettim. Tekrar bakıldı. Şimdi sorun çözülmüş gibi görünüyor. Bakalım zaman ne gösterecek.

başka birine göster,sibopları ayarlarken sen gördünmü bazı tamirciler bunu yaparlar sibop ayarı yaptık derler ama değişen bişey yok imkanın varsa iyi bir ustaya götür kayınçonun servis kitabında sibop aralığı ne kadardır onu öğren onların bıöakları vardır mm lik ölçülerler incelir ve kalınlaşır hangisiyle yaptığı önemli
küçücük bir hata senin sibop kesmene neden olur iyi araştır ustayı
kayınçonun servis kitabımı:silent::silent:eek: ne yaa..

Arkdaşlar Slm Bende Haojin 125 T Var Motorum Hız Konusunda 100 Geçmiyor Ne Yapmalıyım Bilgi Veririseniz Sevinirim

Gotur tekrar yaptir. Gerekirse senkron saati kullansin. Subab ayari cok ince bir ayardir. mm sasmalar hisedilir degisimlere sebeb olur.

Merhaba,

Subab ayarınd mm'lik dğerler kullanılmaz! mm'nin ondalıkları ile ayar yapılır:wiinkk:

Teknikbilgiler altında subap ayarı nasıl yapılır şeklinde aratırsanız fotoğrafları ile harika bir anlatım var.
yazan: carcharoth arkadaşımız.

şiddetle tavsiye ederim.

Subaplar silindirin içine hava benzin karışımının girdiği ve egzost gazının atıldığı delikleri kapatan yüksek kaliteli çelikten yapılmış ucu yuvarlak millerdir. Subap iticileri vasıtasıyla açılıp kapanırlar. Subap ayarı denilen şeyde bu iticilerle subap başları arasındaki aşınmadan değişen mesafenin tekrar ayarlanmasıdır. Sentil denilen yassı çubuklarla yapılır. Bu sentillerin farklı kalınlıkta olanları vardırr. Aslında ideal durumda iticilerle subap başı arasında boşluk olması istenmez. Yani subaplara tam kapalı iken iticilerinde subaplara temas etmesi stenir. Böylece subap açıldığında maksimum miktarda açılmış olur. Ancak subapların boyu ısı nedeniyele uzayıp kısaldığı için arada bir miktar boşluk bırakılması uygun olur. Doğal olarak egzos subaplarında ısınma daha vazla olacağı için buradaki açıklık daha fazla tutulur. Motorun modeline göre önerilen subap açıklık ayarı yapılmalıdır. Zamanla ayarı baozulan subaplarda açıklık artacağı çin yeterli benzin emilemez ve yeterince egzos gazı dışarı atılamaz bu nedenle ayarlar opimum düzeye getirilmelidir. Normalden dar yapılan subap ayarı kompresyon kaybına yol açar. Subaplar özellkle motor ısındığında tam kapanmayacağı için kompresyon kaybı olur.

Motorum Kymco ck125. 1000km bakımında usta siboplar gevşekti. sibop ayarı yapıldı dedi. Şimdi motorun çalışma sesi değişti. Daha gürültüsüz çalışıyor ve titreşimi azaldı. Fakat motorun ivmelenmesi ve çekişi düştü. Nedir? ne yapmalıyım? Tekrar servise gitmem gerekir mi? Konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar bir fikir verirse sevinirim. İyi şürüşler.
subapların çok sıkı aynı problem benimde başıma geldi muhtemelen rölanti dalgalanması ve ayar tutturamama gibi bi sıkıntıda ortaya çıkmıştır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar