SHOEI Kask >> NXR INTERKOM BAĞLANTISI VE GÜNEŞLİK

Arkadaşlar merhaba,

Bu haftasonu SHOEI NXR bir kask almayı düşünüyorum. Bu kaskı kullananlar/inceleyenler için bir kaç sorum olacak;

1. Interkom bağlantısı için hazırlığı mevcutmudur? Tüm sitelerde baktım ama detaylı bir bilgi yazılmamış.
2. Full face kaskta interkom görüşmesi için mikrofon rahatsız edici midir?
3. GT Air modellerde güneşlik var fakat NXR modellerde güneşlik yok. Güneşliksiz (Gözlükle kullanımda) bir sorun teşkil ediyormu? Özellikle tünellere girince gözlük rahatsız edermi? Sonradan güneşlik takılabilmesi için altyapısı varmı? Yoksa sadece dış camdan mı ibaret?

NXR kullanıcısı arkadaşların +/- yorumlarını alabilir miyim?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler,

127

Dostum gözlükle olacak iş değil sana söylim. Vizörlü bir kask al eğer gündüzleri çok kullanacaksan.

1 kaskın içinde sağ ve solda boşluk var onlar intercom kulaklığı için olsa gerek
2 bilmiyorum intercom denilen aleti dünya gözüyle göremedim daha ,gerçi gördüm her halde bu kaskın yanında bir şey yapışık mikrofonda çeneye doğru gidiyor o olsa gerek
3 nxr ı bisikletçiler taktığı plastik güneş gözlükleriyle rahat kullanabilirsin

Arkadaşlar merhaba,

Bu haftasonu SHOEI NXR bir kask almayı düşünüyorum. Bu kaskı kullananlar/inceleyenler için bir kaç sorum olacak;

1. Interkom bağlantısı için hazırlığı mevcutmudur? Tüm sitelerde baktım ama detaylı bir bilgi yazılmamış.
2. Full face kaskta interkom görüşmesi için mikrofon rahatsız edici midir?
3. GT Air modellerde güneşlik var fakat NXR modellerde güneşlik yok. Güneşliksiz (Gözlükle kullanımda) bir sorun teşkil ediyormu? Özellikle tünellere girince gözlük rahatsız edermi? Sonradan güneşlik takılabilmesi için altyapısı varmı? Yoksa sadece dış camdan mı ibaret?

NXR kullanıcısı arkadaşların +/- yorumlarını alabilir miyim?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler,

nxr'ı incelediğim için biraz bilgim var
1-İntercom kullanabilirsin
2-Full face kaskım var ve intercom rahatsız etmiyor.Zaten ben intercoma temas etmiyorum. Bir tek dilimi çıkarırsam mikrofona değerim, onuda niye yapayım :)
3-Güneş gözlüğü benim için önemli bir aksesuar kask alırken ama kaskın güvenlik seviyesini bir tık aşağıya düşürüyo haberin olsun.Vizmr kullanıp değiştirmekte sıkıntı. Güneş gözlüğü en iyisi :)

ben gtair kullanıyorum güneş vizoru buyuk nimet bi anda güneş gelince çat diye açabılıyorsun ama diğer turlu tehlikeye girme ihtimalin var video vardı güneşe dogru adam suruyodu pat bi araba cıktı onune forumda paylaşmişlardi bence vizörlü bir kask al ağırlığı 1.5 kg idi benim kaskın cok fazla farketmiyordum

Güneş vizöru büyük nimet katılıyorum hele benim gibi gözluk kullaniyorsaniz... Ancak günes vizorlu kasklarda alin bölgesi mukavemetini azalttigi guvenligi azaldigini okudum ve shoei Nxr kask aldim... numarali gunes gozlugumle kullaniyorum gunes gozlugunun girecegi yeri yapmislar sorun olmuyor ...

Bakarsaniz sharp testinde de nxr 5 yildiz gt air 3.5 yildiz oldugunu gorursunuz ... Bende alip faturasini kestirdigim gt air ı gördukten sonra iade edip nxr aldim:queen:

NXR'da kulak kısımlarında çıkarılabilir pedler var.
Ağız kısmında mikrofon yerleştirmek için yeterli boşluk var.
Ben ayrıca smoked vizör aldım; ama karalıkta denemedim, şeffaf vizörü takıp çıkmıştım dışarı.
Gözlük için kanallar var göz hizasında.
Yanak pedlerinin arkasından falan dolaştırarak döşersin kabloları; sorun olmaz o zaman.
Ekstra güneş vizörlü kask mı yoksa düz kask mı sorusuna gelirsek; güvenlik mi konfor mu? Tercih senin.

Selam,

İki gün önce yeni bir kask aldım ve baya bir araştırdım. Intercom olarak şunu söylemeliyim ki kapalı kask çene açılırlıya göre intercom anlamında çok daha kullanışlı. Gerçi bu benim fikrim. Neden dersen çene açılırda mikrofon kaskın dışına yapıştırılıyor ve haliyle uzatmalı bir esnek kablo ile geliyor. Sürüş halinde çağrı aldığında konuşabilmen için kaskı açıp mikrofona konuşman gerekiyor. İnanılmaz rahatsız bişi ve çok rüzgar sesi alıyor. Birde kaskı taşırken falan bazen orana burana takılıp mikrofon gereksiz esniyor. Tekrar sösylüyorum ben belki kullanamadığım için de olabilir ama kapalı kask da ki kolaylığı göremedim.

Öte yandan güvenli sürüşde gözlük kullanımı tavsiye edilmez. Zira kaza anında gözlüklerin bir şekilde kırılıp retinanı parçalamasından tutta aklına gelebilecek her türlü cam kesiği riskini alıyorsun. Ayrıca tünele girdiğinde de görüş kaliteni düşürüp yine güvenliğini riske atmış olursun. Bu yüzden kaskın içten güneşliği olması bence tercih sebebi olmalı.

Benim tecrübelerim bu yönde :)

Kazasız Sürüşler

ben nxr kullanıyorum g9 x intercom kullanıyorum ve güneş gözlüğü takıyorum . Yani hiç bir problem olmuyor . Ayrıca nxr çok iyi bir tercih ses ve yüksek hız açısından ben 240 ile giderken bile konferans görüşmesi yapabiliyorum ofiste olduğumu düşününenler bile olabiliyor :) seçiminiz doğru devam edebilirsiniz .

Nxr ve intercom kullaniyorum. Yanak pedlerini gorurseniz orda intercom icin icine sunger koyulmus bosluklari gorursunuz. Sticker ile yapistirip rahatca kullanabilirsiniz. Benim mikrofonum ucu sungerli sert, sekil alabilen metal kablolardan degil. Soft ve serce parmak tirnagi kadar bir mikrofon. Oyle oldugundan hic sikinti cekmiyorum.

Gunes gozlugu ile kullaniyorum sikayetim yok.

Tüm arkadaşlara yorumları için teşekkür ederim, interkom ve nxr kullanan arkadaşlar interkomlu kask fotoğraflarını paylaşabilirlermi? Yarın sabahtan kask almaya gideceğim ve alacağım bunun dönüşü yok. NXR ve GT-AIR arasında gidip geliyorum ??? Her ikisi içinde arkadaşlar yazmışlar buraya. Karar ve dönüm noktasındayım...

Hala tercih yapamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar