- Konu Yazar
Selam arkadaşlar,
Yeni kaskımı sizlere tanıtmak isterim. Kısa özeti şudur; Shoei xr 1100 ün içten güneş vizörlüsü.
-1465 gr
-beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunuyor
-pin lock dahil
-kendinden güneş vizörlü
-iki adet hava giriş, 1 adet arkada hava tahliye kanalı bulunuyor.
-intercom için kulak kısımlarında boşluklar bırakılmış
-vizör tek el ile kolayca çıkarılıp takılıyor
-buğ önlemek için burnun üzerine takılan aparatı mevcut
-çene kısmından rüzgar almaması için aparat mevcut
-Tokalı kilit sistemi mevcut
-pedler çıkarılarak yıkanabiliyor.
-acil durumlarda iç pedleri komle ayırabilmek için mekanizma yapılmış. Allah kullanmayı nasib etmesin..
Yorumum: Eski kaskıma göre veya başka bir marka modele göre kıyaslama yapmayacağım çünkü ağırlık, ses seviye vs vs herkeze göre değişibilir.
Vizör açık , güneş vizörü kapalı seyahat ederken gözleri fazla rahatsız etmeyecek tatlı bir esinti oluşuyor. Benim en önem verdiğim konulardan biri güneş vizörünü tam indirdiğimizde güneş gözlüğü takmış gibi görüşü tamamen kapatmasıdır. Denediğim bazı kasklarda (Nolan) vizörü tam indirsek dahi dik oturuş pozisyonunda gözün önüne ufuk çizgisi gibi rahatsız edici çizgi geliyordu. Hatta satıcı arkadaşların, "abi kafanı öne eğersen bak o çizgiyi görmezsin "demesine benim cevabım "ben belki dik oturmak istiyorum" olmuştu. Kesinlikle bu konuda schuberth dahil en güzel ve tam kapatan kask olmuştur.
Ön vizörü tamamen kapatınca içeride çok çok az rüzgar oluşuyor. Kaskın hoşuma giden yanlarından biride vizör tam otursun diye küçük tırnak yapmışlar, çıt diye oturuyor ve sessiz kask iyice sessizleşiyor..(resimlerde görünüyor)
Ses konusuna gelelim. Ses bana göre iyi , size göre fazla veya az gelebilir. Yorum yapamayacağım ama eleştiride bulunmak istediğim bir konu şu; intercom için kulak pedlerine boşluklar bırakılmış, bu boşluklar yüzünden biraz rüzgar sesi duyuluyor. schuberth taktığımda da aynı özellik mevcuttu. Demekki yeni nesil kasklarda genelinde kulak pedlerinde kulaklık için boşluklar bırakılmış.
Tokalı kilit sistemi gayet basit,tek el ile çıkarabiliyorsunuz. XR1100 de ki gibi D kask kilidi kullanılmamış( çok iyi yapmışlar)
Fiyata gelince... XR1100 ile aynı fiyat, shoei NEOTECK ten 150 lira daha ucuz..
Almamdaki en büyük etken SHOEİ kalitesi ve kendinden güneş vizörlü olmasıdır. Güneş vizörü kesinlikle en kalitelisi ve en güzel oturanıdır. 5 yıl boyunca güneş vizörünü yanında taşımak zorunda kalan birisi için büyük nimet.
Tavsiye edermiyim?? Kesinlikle..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------
http://vimeo.com/56894527TANITIM VİDEOSU:
http://gt-air.shoei-europe.com/#video