Shell yakıt kullanma

Motosikleti
DOMİNAR 400
Merhabalar

2023 model dominar 400 aracımı 25bin ağır bakımı için bildiğim hep gittiğim yetkili servise götürdüm.

Servisteki abi Shell marka yakıtın kalitesinin bajaj grubu motorlar için çok üst düzey olduğunu uzun süreli kullanımlarda katalizörü parçalayabilecegini ve performans düşüşü olabileceğini belirtti.

Bu konu hakkında fikri olan var mı sormak istedim.

İddia edildiği gibi kaliteli yakıttan zarar görüyorsa başlığı Bajaj kullanma diye değiştirmek gerekmez mi 🙄
Yillardır Shell den yakıt alırım , hiçbir motoruma , arabama zarar vermedi..
Hatta 50 cc Çin malı Kuba Blueberry e Shell den yakıt doldurduk defalarca problemsiz çalışmaya devam ediyor..

Motosikleti
Ns200 15"
İddia edildiği gibi kaliteli yakıttan zarar görüyorsa başlığı Bajaj kullanma diye değiştirmek gerekmez mi 🙄
Hatta 50 cc Çin malı Kuba Blueberry e Shell den yakıt doldurduk defalarca problemsiz çalışmaya devam ediyor..
Bu konuyu bende anlamış değilim, Pulsar'ı kullandığım süreç boyunca Shell'den aldım hiç sıkıntı yoktu. Hatta Spontini'ye hep Shell'den alırdım ondada sıkıntı yok.

Benzini Shell'den aklı kelden almak gerek. :D

Aynen böyle :)
Bajaj iyi shell tu kaka
Servisteki arkadaş da diğer servislerle bir olup merkeze bu konularla ilgili bilgi vermemiş mi hiç :=)

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Ben de arabamda veya motosikletimde mümkün olduğunca Shell'den almaya çalışıyorum. Eğer yakınlarda bulamazsam ve en kısa sürede yakıta ihtiyacım olursa anca o zaman Opet'e uğruyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama esas püf noktanın markadan ziyade şube olduğuna inanıyorum. Bana niyeyse yoğun kullanılan ve sık akaryakıt sirkülasyonunun olduğu şubeler daha güvenli geliyor...

ben de hep shell'den alıyordum. ortalama tüketim 6 lt'ye kadar çıkıyordu neredeyse. opetten alınca 5.4'e kadar düştü.
demişlerdi ki shell kaliteli benzin olduğu için yakma performansı da çok oluyor cart curt demişlerdi.

Motosikleti
FAZER 8
7-8 senedir Shell'e uğramıyorum. Performans yakıt falan belki gerçekten etki ediyordur, ben bir artısını göremedim, lakin çok yakıyor Shell'den alınca. PO'dan alıyorum sırf yolumun üstü diye, daha az yaktığını farkettim.

Arada böyle tipler çıkıyor. Ya birinden bir şey duyuyor, ya da okuyor, doğru mu yanlış mı araştırmadan bilgi satmaya kalkıyor.
Geçenlerde arabamın periyodik bakımı için gittiğim yerde, malzeme almaya gidecekken bir yağ markası söyledi. Dedim ki niye, ben hep castrol kullanıyorum. Abi castrol alma, o yağ köpürme yapıyor, araç yağsız kalıyor vs dedi. Ulan en az 20 senedir bir iki istisna hariç tüm motosiklet ve arabalarımda castrol kullandım hiç bi sıkıntı da yaşamadım. Hatta şöyle söyleyeyim, bir arabamda markanın kendi önerdiği ve kendi ürünü olan yağı kullandım ve 4-5 bin km de yağın 1 litre kadar eksildiğine şahit oldum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Benim gittiğim servisteki elemanda Bajaj'a Shell'den almayın diyor.

Ben zaten petrol ofisinden alıyordum hep ama öyle uçurum bir fark yaratacağını düşünmüyorum ya.

Bknz: @arndiol %70 shellden alıyormuş.

Arada böyle tipler çıkıyor. Ya birinden bir şey duyuyor, ya da okuyor, doğru mu yanlış mı araştırmadan bilgi satmaya kalkıyor.
Geçenlerde arabamın periyodik bakımı için gittiğim yerde, malzeme almaya gidecekken bir yağ markası söyledi. Dedim ki niye, ben hep castrol kullanıyorum. Abi castrol alma, o yağ köpürme yapıyor, araç yağsız kalıyor vs dedi. Ulan en az 20 senedir bir iki istisna hariç tüm motosiklet ve arabalarımda castrol kullandım hiç bi sıkıntı da yaşamadım. Hatta şöyle söyleyeyim, bir arabamda markanın kendi önerdiği ve kendi ürünü olan yağı kullandım ve 4-5 bin km de yağın 1 litre kadar eksildiğine şahit oldum.
Kıçı kırık bir usta çıkıyor yıllık 70milyon dolar argesi olan markayı eleştiriyor vay be , sanayide yağ sobasında tiner kullanmanın sonucu bunlar hep , tineri koklayınca kafalar pırıl pırıl 😅

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Shell in farklı istasyonlarının mazotuyla arıza lambası, çekiş düşüklüğü ve mazot filtresi şişmesi gibi sorunlar yaşadım. Benzinde sözde performans şu bu diyorlar diğer firmaların benziniyle hiç bir fark görmedim aksine tüketim olarak 250cc motor için 0.5 litre kadar fazla yaktı 15 litre depoda boşa giden 2 litre demek.

Motosikleti
DOMİNAR 400
başka servise götürün. belli ki oradakiler işten anlamıyor.
Bursa'daki en iyi bajaj servisi olduğu için oraya gidiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 sene ns200 - 8 aydır D400 kullanıyorum %70 Shell'den alıyorum hibçirşey olmadı.

Benzin ile alakalı bir problem yok, bajaj'ın dandikliği.

Mutlu musun? :D
5 aydır d400 kullaniyorum. Motordan memnunum da servisteki abi öyle diyince sormak istedim sadece

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hindistan eski Hollanda/İnkiliz sömürgesi olduğundan, hindi markası bacaclar Hollanda/İnkiliz ortaklığı Shell'e karşı milliyetçilik şiyapıp gıcıklık ediyorlardır. Kim bilir belki de kelleri de sevmezler. :unsure:

Bursa'daki en iyi bajaj servisi olduğu için oraya gidiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5 aydır d400 kullaniyorum. Motordan memnunum da servisteki abi öyle diyince sormak istedim sadece
servis iyidir, malzemeleri kalitelidir ayrı konu ancak size bunu söyleyen adam işten anlamıyor anlaşılan. 100 küsür yıllık firma böyle bir şikayet olsa hiç üzerine düşünmez mi sizce?
shell, bp, petrol ofisi, opet bunların hepsinden her araç için rahatlıkla benzin alınır. içine attıkları katkı maddeleri farklılık gösterse de henüz motoru bozan bir arızadan dolayı kimsenin şikayetçi olup da haklı çıktığını görmedim ben.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar