Shell V Power Benzin

Motosikleti
Forza 250
Haklısınız asıl sorun o ancak etkisi oluyor mu zarar verir mi motora 250cc scooter sonuçta az da olsa faydası olucaksa kullanacağım

Vallahi hocam kimine göre shell iyidir kimine göre opet tamamen atıyorum. Kullandıkça siz karar verirsiniz. Aslında o kadar etkisi olduğunu zannetmiyorum motora.

Önemli olan şey markadan ziyade istasyon kalitesi. Firmaların hepsi benzini Tüpraş’tan alıyor. Daha sonra kendi katkılarını koyuyorlar. Yani shell benzini iyi demekte yanlış. Çünkü istasyondan istasyona değişiklik gösterebiliyor bu bir gerçek.

Son düzenleme:
Benzinin farkını sadece yüksek performanslı stok olmayan ve tam performansını yüksek oktanli benzin ile vermesi için tasarlanmış motorlarda hissedersiniz.
1 oktanlik fark bile veya benzinin kalitesi bile ciddi beygir düşüşlerine sebep olur. Normal fabrikasyon motosikletlerde veya çoğu arabada şurdan aldım farketti burdan aldım farketti şurdan aldım az yaktı şurdan aldım çok yaktı gibi şeyler boş muhabbetlerdir.
Motorunuzun yakıtını aynı güzergahin 2 derece daha sıcak veya daha soğuk olması bile etkiler. Az veya çok yakmasının benzinle alakası yoktur ortam şartları yakıtı etkiler.

arabama bi kaç kere v-power ile fullettim.Sonra da fullsave ile fullettim.araç ford focus 1.6 otomatik 100hp

yaklaşık 60 km daha az gitti menzil olarak v-power ile.Ekstra bir güç tork da hissedilmedi.pompacının bana dediği ahım şahım bir etkisi olmaz.Normalden koyalım dedi sonraki seferlerde.yani fullsave ile daha uzun menzil gidiyorsunuz.

Motosikletime gelecek olursak pompaya yanaşınca direk v-power koyarlar pompacılar.Ben fullsave alıyorum artık.daha uzun menzil gidiyorum.herşey aynı.Ne v-powerin artısı oldu ne fullsave'in eksisi.

Sonuç olarak fullsave alıyorum arabam ve motorlarıma.

Ne zaman v power alsam normalde 1 depo ile 350 km giderken 280 km anca gidebiliyorum. 8-9 defa denedim hepsinde aynı sonucu aldım. Normal benzine döndüğümde tekrar 350 km civarı yol yapabiliyorum. Çok mu ince geliyor benzin anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar